به منظور آشنایی با ظرفیت های ایجاد شده در حوزه شیلات و به ابتکار سازمان جهاد کشاورزی استان پیرو تورهای رسانه ای از واحدهای مختلف این سازمان، امروز دوشنبه ملایر میزبان تور رسانه ای استان همدان از شیلات این شهرستان بود.

بازدید خبرنگاران از یک واحد پرورش ماهی در روستای کرتیل آباد با ظرفیت تولید سالانه ۲۰ هزار تن ماهی قزل آلا آغاز شد؛ مزرعه ای که مصرف کشاورزی دارد و از منابع آبی آن به صورت فصلی برای کشاورزی و پرورش ماهی استفاده می شود.

به گفته مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی همدان این استخر دو منظوره است و با شروع فعالیت چاه های کشاورزی، فعالیت این استخر نیز از فصل بهار آغاز و تولید آن در فصل پاییز به اتمام می رسد و یک بار در سال تولید دارد.

علی دولو در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در استخرهای دو منظوره از آب استفاده بهینه می شود اظهار داشت: در این مسیر آب وارد استخر می شود و به صورت غنی شده برای مورد مصرف کشاورزی قرار می گیرد.

وی به افزایش سرانه مصرف ماهی و اشتغالزایی در حوزه شیلات استان اشاره و بیان کرد: فعالیت رسمی شیلات این استان از سال ۷۵ آغاز شد که طی ۲۴ سال گذشته جهش خوبی در این زمینه داشتیم.

دولو افزود: سرانه مصرف سالانه ماهی به صورت دریایی در استان همدان حدود نیم کیلوگرم بود که تا پایان سال گذشته این سرانه به ۷.۵ کیلوگرم رسیده است، در حالیکه سرانه کشوری حدود ۱۲ کیلوگرم است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی همدان برگزاری کلاس های آموزشی، دوره های طبخ آبزیان، ارائه خدمات کارشناسی، آموزش های تخصصی، آشنایی با فناوری های روز و آموزش آبزی پروران به صورت رایگان در سطح استان را از اقدامات این سازمان برشمرد و ادامه داد: در این حوزه خدمات فنی نیز به صورت رایگان ارائه می شود.

دولو همچنین به شناسایی مکان ها، استعدادیابی، پرداخت تسهیلات و کمک های بلاعوض، پرداخت خسارت های وارد شده اشاره و بیان کرد: نظارت، برنامه ریزی، سیاست گذاری صفر تا صد تولید با سازمان جهاد کشاورزی است، اما فروش و بازایابی آبزیان با خود تولید کنندگان است.

وی با بیان اینکه برگزاری کلاس های آموزش طبخ ماهی به ویژه برای بانوان تاثیر بسزایی در افزایش مصرف ماهی در استان داشته است افزود: سالانه بین ۲ تا سه هزار تن از کلاس های آموزشی ما بهره مند می شوند.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: تا پایان سال گذشته حدود ۶ هزار تن ماهی قزل آلا و کپور در ۹۱۸ واحد آبری پروری استان تولید شد.

دولو گفت: پیش بینی ما افزایش ۳۰ درصدی تولید ماهی در سال جاری و سند برنامه ششم توسعه است و حدود ۳۵ استخر پرورش ماهی در سطح استان در دست احداث و یا اخذ تسهیلات است.

وی روند توسعه واحدهای پرورش ماهی در سطح استان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: علاوه بر تولید ماهی، در تولید زالوی طبی، پرورش کروکودیل، ماهیان زینتی و ماهی خاویار اقدام کرده ایم و نخستین استان کشور هستیم که مجوز پرورش کروکودیل و زالوی طبی را در ایران صادر کردیم.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه ملایر ظرفیت خوبی در حوزه شیلات دارد ادامه داد: در پایان سال گذشته ۳۸۹ تن ماهی قزل آلا و ۲۵۰ تن ماهی کپور و ۵۰ هزار قطعه زالوی طبی در این شهرستان تولید شد.

دولو یادآور شد: حدود ۵۰ مزرعه بزرگ پرورش ماهی در استان همدان در حاشیه رودخانه ها ایجاد شده که در ملایر در حاشیه سد کلان و آورزمان و عمده آنها در نهاوند است.

وی با اشاره به توجیه اقتصادی و نداشتن هزینه سربار شیلات گفت: ظرفیت های ناشناخته ای در این حوزه وجود دارد که تاکنون مغفول مانده و در تلاش برای شناسایی این فرصت ها هستیم.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی همدان همچنین به افتتاح کارخانه سوسیس و کالباس ماهی در شهرک صنعتی ویان همدان اشاره و بیان کرد: در کارهایی که جدید شروع کرده ایم، نواقصی وجود دارد که باید رفع شود.

دولو خواستار حضور آبزی پروران در نمایشگاه بین المللی شیلات در ۲۸ مهر شد و اظهار داشت: آماده حضور سرمایه گذاران برای ایجاد بازارچه عرضه محصولات شیلات در استان هستیم و محدودیتی برای ارائه تسهیلات نداریم.

به اساس اطلاعات ارایه شده اداره جهاد کشاورزی ملایر، پس از نهاوند این شهرستان رتبه دوم تولید انواع ماهی را در استان دارد و سالانه ۵۶۰ تن ماهی در ملایر تولید می شود.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر در این باره توضیح داد: هم اکنون ۲۵ مزرعه پرورش ماهی سردآبی، ۲۲ آبگیر و استخر، ۲ کارگاه پرورش زالوی طبی و پنج کارگاه پرورش ماهی های زینتی داریم.

علی مروت امیری با بیان اینکه ملایر در حوزه شیلات حرف برای گفتن دارد ادامه داد: با وجود قنات های خوب در این شهرستان، طرح هایی برای سرمایه گذاری تهیه شده است تا بتوانیم در طول سال تولید ماهی داشته باشیم و این تولید فصلی نباشد.

وی به ظرفیت سد کلان اشاره کرد و افزود: در صدد اجرای طرح تولید ۳۵۰ تن ماهی خاویار در سد کلان هستیم که این طرح مصوب شده و در حال جانمایی آن هستیم که ۱۵ تن خاویار نیز تولید می شود.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه شیلات برای ما در اولویت است گفت: علاوه بر تولید ماهیان خوراکی به دنبال اجرای طرح هایی همچون پرورش زالوی طبی، ماهیان زینتی و خاویار نیز هستیم.

امیری گریزی هم به شهر جهانی انگور و ثبت این میراث مهم کشاورزی در سازمانی جهانی فائو زد و بیان کرد: انگور برندی برای ملایر است که پس از ثبت در فائو شاهد تغییر و تحول های مثبتی در این حوزه هستیم.

وی ادامه داد: آبان جشن جهانی انگور را برگزار می کنیم و در کنار آن جشنواره هایی همچون شیره پزی سنتی و خوشه برتر انگور نیز برگزار می شود.

امیری افزود: سالانه بیش از ۲۵۰ هزار تن انگور در این شهرستان تولید می شود که از نیمه شهریور برداشت انگور آغاز و تا نیمه آبان ادامه دارد.

سرمایه گذار استخر پرورش ماهی قزل آلای روستای کرتیل آباد نیز گفت: ۲ استخر هر کدام با زیربنای ۸۰۰ مترمربع و در مجموع ۱۶۰۰ مترمربع ایجاد شده است که ظرفیت تولید آنها سالانه ۲۰ هزار تن است.

محمدرضا بیات بیان کرد: این مزرعه با آب کشاورزی و به صورت فصلی فعالیت می کند و تاکنون ۲ میلیارد ریال برای اجرای آن هزینه کرده ام و برای سه تن اشتغال ایجاد شده است.

وی یادآور شد: مشکلی برای فروش ندارم و ۲۱ هزار قطعه بچه ماهی نیاز است.

بازدید از مزرعه پرورش کروکودیل با ظرفیت ۶۰۰ سر در ملایر دیگر واحد شیلات بود که مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت.

۷۵۲۸/۲۰۹۰

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.