مدیرکل بهزیستی استان همدان با حضور در دفتر ایسنا به مناسبت هفته خبرنگار، اعلام کرد: جای نظام مشاوره در مدارس خالی است و نبود مشاور باعث می شود که بحران در خانواده ها رخ دهد و کودکان بازمانده از تحصیل روز به روز افزایش پیدا کند.
حمیدرضا الوند در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه همدان، این رسانه را بسیار فعال و پویا به ویژه در حوزه اجتماعی دانست و  با بیان اینکه  نظام اجتماعی تلفیقی از پدیده های مثبت و منفی است، افزود: مصلحان اجتماعی در جوامع ظهور می کنند تا باعث کاهش اتفاقات ناهمگون در جامعه مانند کودک آزاری و خشونت خانگی شوند.
الوند با بیان اینکه تفاوت جوامع در ارتباط با مدیریت وکاهش پدیده های مخرب اجتماعی است، ادامه داد: مردم رضایت خاطری از شرایط موجود ندارند و شاد نیستند بنابراین آسیب ها را بیشتر به چشم می بینند همچنین آمار انگشت شمار پدیده های مخرب نشان دهنده متزلزل بودن جامعه نیست.
وی با بیان اینکه مردم ایران اهل مطالعه نیستند و صحت موضوع و اتفاقات را بررسی نمی کنند در حالیکه بسیاری از مردم در کشوهای دنیا چیستی و چرایی موضوعات را تحلیل می کنند، گفت: فرهنگ به مجموعه دستاوردهای مادی و معنوی گفته می شود که به طور مستمر و در طول زمان به وجود می آید و طی 40 سال گذشته به جز مسأله حجاب آزادی زنان به مراتب از مردان بیشتر بوده و حضور بانوان در عرصه فعالیت های اجتماعی و اقتصادی افزایش یافته است.
مدیرکل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه اکنون مردم بیشتر به نداشته ها فکر می کنند و رویکردهای نگرش ذهنی و باور مردم نیازمند ایجاد تغییرات است، ادامه داد: مردم بیشتر بهزیستی را به عنوان یک سازمان مداخله گر اجتماعی و خدمات توانبخشی می شناسند در حالیکه بهزیستی درحوزه خدمات پیشگیرانه نیز فعالیت می کند و گستره خدمات پیشگیرانه بهزیستی در کشور از خدمات اجتماعی و توانبخشی بیشتر است.
وی با بیان اینکه بیش از500 هزار نفر از خدمات پیشگیرانه و 100 هزار نفر از خدمات اجتماعی و توانبخشی بهزیستی در همدان استفاده می کنند، افزود: پیشگیری به نگرش فرهنگی مردم بستگی دارد و بااستفاده از قانون و مقررات تصحیح نمی شود و مردم باید تار و پود ذهنی خود را تغییر دهند.
الوند با بیان اینکه مباحث پیشگیرانه در جامعه امروز وبخش های توسعه به ویژه در گسترش مراکز مشاوره بسیار مورد توجه قرار گرفته است، عنوان کرد: مردم باید به سطحی از فهم و شعور برسند که برای حل مشکلات زندگی به یک فرد متخصص بی طرف مراجعه کنند و افزایش تعداد مراکز نشان دهنده افزایش سطح درک مردم برای زندگی مناسب و درست فکر کردن است و تا زمانی که این اتفاق در جامعه رخ ندهد ما شاهد پدیده های شوم مانند طلاق، کودک آزاری و سالمند آزاری در جامعه خواهیم بود چرا که افراد نمی توانند ظرفیت های فردی و درونی خود را کنترل کنند.
وی با اشاره به باور رایج بین مردم درباره اینکه هر کس به مراکز مشاوره مراجعه کند دیوانه است، بیان کرد: این باور غلط در جامعه باعث می شود که جامعه از لحاظ انسجام و سلامت اجتماعی رشد نکند همچنین 30مرکز مشاوره زیر نظر بهزیستی در همدان فعال است.
الوند خاطرنشان کرد: همدان استانی است که بیش از 550 سال سابقه پایتخت بودن دارد و از لحاظ اصول مردم شناسی باید شعور اجتماعی مردم در شهرهایی که در طول تاریخ پایتخت بودن از شهرهای اطراف بالاتر باشد و با وجود این سابقه مستمر در پایتخت بودن همدان باید مردم این استان به اندازه ای رشد کرده باشند که بیش از هزار مرکز مشاوره درهمدان فعالیت کنند.
وی افزود: در صورتی که مراکز مشاوره در دسترس مردم نباشند شخص در مشکلات فردی و اجتماعی به افراد غیرمتخصص مراجعه کرده و از راهکار غلط آنها برای حل مشکلات استفاده می کنند مانند دوران بلوغ که به دلیل عدم آشنایی خانواده ها با راهکارهای راهنمایی فرزندانشان در این سنین نوجوانان از همسالان خود کمک گرفته و به بیراهه می روند.

مدیرکل بهزیستی استان همدان تغییر رویکرد و نگرش فرهنگی مردم استان همدان را از برنامه های اداره بهزیستی در نیمسال دوم سال 98 برشمرد و گفت: غربالگری های اداره بهزیستی جزو خدمات پیشگیری ارتقایی است و غربالگری ژنتیک به زوج های جوان کمک می کند که از تولد یک کودک بی گناه معلول که تا آخر عمر پدر و مادر را درگیر و آنها را از بهره مندی و استفاده از لذت ها محروم می کند و در کنار آن برای دولت در حیطه مباحث مالی و ارائه خدمات مشکلاتی به وجود می آورد، جلوگیری کنند.
وی غربالگری بینایی، شنوایی، اضطراب و اوتیسم را از دیگر برنامه های پیشگیرانه بهزیستی معرفی کرد و ادامه داد: در حالیکه این خدمات به صورت رایگان در همدان برگزار می شوند درصد کمی از مردم همدانی از این برنامه ها استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه نگاه ما و مسئولان بیشتر مداخله ای است و بعد از رخ دادن اتفاقات برای حل آنها اقدام می کنیم، عنوان کرد: با وجود اینکه سال ها است موضوع بحث پیشگیری در ایران مطرح شده و همه ما معتقدیم پیشگیری از درمان بهتر است اما متأسفانه هنوزهم فرهنگ درمان در وزارت بهداشت غالب است و تمام تارو پود نهاد بهداشتی کشور درمانی است و 70 درصد بودجه وزارت بهداشت صرف درمان می شود.
مدیرکل بهزیستی استان همدان بیان کرد: جای نظام مشاوره در مدارس خالی است و نبود مشاور باعث می شود که بحران در خانواده ها رخ داده و کودکان بازمانده از تحصیل روز به روز افزایش پیدا کند همچنین پایه و زیربنای توسعه کشور افزایش سلامت اجتماعی در جامعه است  اما متاسفانه ما به جای اهمیت به سلامت اجتماعی به توسعه اقتصادی توجه می شود.
وی با اشاره به شرکت 687 هزارنفر در رشته تجربی کنکور سراسری و علاقه زیاد به رشته های پزشکی و دندان پزشکی اظهار کرد: از لحاظ جامعه شناسی کشورهایی که به مشاغلی که زودتر به منافع اقتصادی دست پیدا می کنند، اهمیت می دهند کشورهایی هستند که به توسعه بلندمدت کشور فکر نمی کنند.
الوند با بیان اینکه انعکاس خبری رسانه ها باید نتیجه مثبتی در جامعه داشته باشد، عنوان کرد: پخش آمار از پدیده های مخرب اجتماعی اضطراب روانی در جامعه ایجاد می کند و باعث ترس و دلهره مردمی می شود که در این امور تخصص ندارند بنابراین رسانه ها باید جاشیه امنیت ذهنی برای مردم ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه از منظر تفکر استعماری برای جلوگیری از توسعه کشور باید اضطراب اجتماعی در آن کشور را ترویج کرد، ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته سازمان های مردم نهاد به عنوان سازمان های غیردولتی واقعی و فارغ از بروکراسی و ساختارهای رسمی به طور جدی در صدر محلات رسیدگی می کنند و مردم به این سازمان ها بیشتر اعتماد دارند اما متأسفانه سازمان مردم نهاد واقع و کاشف به مسائل اجتماعی در همدان وجود ندارد.
الوند با بیان اینکه با افزایش سازمان های مردم نهاد تفکر خیر جمعی و مشارکت و مسئولیت اجتماعی در جامعه بیشتر می شود و مردم می فهمند همه چیز را نباید از حکومت درخواست کرد، گفت: یک اشتباه ذاتی که در طول 40 سال به آن دامن زد شده و با یک رویکرد ملاطفت آمیز به آن نگریسته شده این است که از مردم خواسته شد کاری نکنند و اداره امور را به حکومت واگذار کنند اما هیچ حکومتی بدون مشارکت مردم و به تنهایی راه به جایی نخواهد برد.
وی با بیان اینکه اجتماعات محلی جامعه را کنترل می کنند و جایگذاری سازمان های دولتی به جای آنها مشکلاتی در کشور ایجاد کرده است، تصریح کرد: شیوه کنترل خانوادگی، آداب و رسوم، هنجارها، ارزش های اجتماعی و قانون جزء 5 روش کنترل کننده نظام اجتماعی محسوب می شوند که 4 مورد اول در ایران از بین رفته و تنها با قانون که خشک و شکننده است به امور رسیدگی می شود.
الوند با بیان اینکه 6 هزار و 500قنات ایران در گذشته توسط مردم لایروبی می شد اما امروزه لایروبی این قنوات به عهده دولت قرار گرفته که برای انجام این کار باید بودجه 10 سال ایران به طور مستمر به لایروبی اختصاص داده شود، گفت: کارهای خیرخواهانه کوتاه مدت در ایران وجود دارد اما مسئولیت اجتماعی بلندمدت انجام نمی شود همچنین مااکنون در شرایط تحریم هستیم و مسئولیت اجتماعی باید گسترده تر شده و مردم در کنار هم قرار گیرند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.