مرضیه بختیاری به عنوان نماینده بانوان خبرنگار استان همدان عصر چهارشنبه در همایش روز خبرنگار اظهار داشت: همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران با داشتن سه روزنامه و هفته نامه های معتبر نیازمند تشکیل چنین صنفی به عنوان بازوی توانمند رفع مشکلات صنفی خبرنگاران در کنار خانه مطبوعات است.
وی افزود: سال هاست با تشکیل انجمن صنفی مخالفت شده و امروز حمایت استاندار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی را می طلبد.
خبرنگار ایرنا مرکز همدان بیان کرد: در نبود یک نظام صنفی قدرتمند خبرنگاران نمیتوانند خواستهها و مطالبات خود را به گوش مسئولان برسانند.
بختیاری اضافه کرد: همچنین باید در کنار ارایه تعریف دقیقی از خبرنگاری، خبرنگاران باید رتبه بندی فنی، صنفی و حرفهای شوند تا جایگاه آنها به خوبی مشخص شود.
وی ادامه داد: رتبهبندی خبرنگاران باید یک ارزیابی علمی، عمیق و بر اساس تجربیات کاری و شغلی افراد باشد چراکه این مساله میتواند به شأن، منزلت و جایگاه خبرنگاران کمک کند و حتی در حقوق و مزایای آنان نیز تأثیرگذار باشد.
این خبرنگار با سابقه ایرنا گفت: باز هم روز خبرنگار فرا رسید تا درد و دلهای فراوان این قشر زحمتکش که همانند مثنوی هفتاد من بدون خواننده است را به گوش مسئولان برسانیم.
بختیاری افزود: سالهاست خبرنگاران نبود امنیت شغلی، نداشتن بیمه و پایین بودن حقوق را به عنوان دغدغه های اصلی خود مطرح می کنند اما مسئولان تنها وعده داده و پس از پایان این هفته دوباره این مشکلات به فراموشی سپرده می شود.
وی اضافه کرد: حق التحریر بودن بیشتر خبرنگاران خبرگزاری ها و سایر رسانه ها از عمده مشکلات این قشر است که اگر به دلایلی چند روز توان کار کردن نداشته باشند حقوق و مزایایی در انتظار آنها نیست.
خبرنگار ایرنا مرکز همدان گفت: بیشتر خبرنگاران حتی با سابقه های بالای ۱۰ سال همچنان بدون بیمه و هیچ پشتوانه ای این کار پر استرس را ادامه می دهند.
بختیاری ادامه داد: در کنار مشکلات و دغدغه خبرنگاران مسایلی دیگر همچون نقد پذیر نبودن مدیران، بی تفاوتی آنان نسبت به نقدها، شناخت ناکافی از حرفه خبرنگاری و تمایل به شنیدن تعریف و تمجید از آنها از دیگر مسایلی است که یک خبرنگار را بسیار آزرده خاطر می کند.
وی گفت: در این بین مشکلات بانوان خبرنگار که بیشترین قشر خبرنگاران استان همدان را تشکیل می دهند دوچندان است.
خبرنگار ایرنا مرکز همدان توضیح داد: بانوان خبرنگار پا به پای مردان در همه برنامه های خبری در سرما و گرما و زمان های نامناسب حضور دارند و با وجود محدودیت ها، نسبت به انعکاس اخبار در تلاش هستند.
بختیاری افزود: با توجه به ظرفیت بالای بانوان و وعده های استاندار همدان مبنی بر استفاده حداکثری از ظرفیت بانوان در پست های مدیریتی، بانوان خبرنگار استان انتظار دارند نیم نگاهی هم به آنها شود.
وی اضافه کرد: این قشر از جامعه علاوه بر تحصیلات، توانمندی و شناخت ظرفیت های استان، قابلیت های زیادی در ارائه طرحها و کمک به مدیران برای توسعه استان دارند.
خبرنگار ایرنا مرکز همدان اظهار داشت: ارائه برنامه های تفریحی و رفاهی برای بانوان خبرنگار از دیگر در خواست های آنان است چرا که این قشر حساس زیر بار مسئولیت سخت و زیانبار خبرنگاری زودتر از مردان فرسوده شده و نیازمند توجه بیشتر و ارائه امکانات رفاهی هستند.
بختیاری ادامه داد: خبرنگاران امیدوارند پرونده پیگیری این مشکلات در این مکان بسته شود و سال آینده دوباره همین دغدغه ها از زبان خبرنگار دیگری به گوش مسئولان نرسد.
۷۵۲۶/۲۰۸۷