رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا در آستانه سی و نهمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی اعلام کرد: فلسفه وجودی جهاددانشگاهی بسیار خوب و علمی بوده است.
دکتر یعقوب محمدی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه همدان، اظهار کرد: در دوران اولیه انقلاب که جهادسازندگی در عرصه عمومی و مشکلات جامعه ایجاد شد و به مشکلات مناطق محروم، جاده سازی و رفع مشکلات جامعه کمر همت بسته بود، جهاددانشگاهی نیز در کنار دانشگاه ها ایجاد شد تا تغییر مزاجی در بین دانشجویان برقرار کند.
وی ادامه داد: در ابتدای تأسیس جهاد دانشگاهی، دانشگاه ها در نسل اول دانشگاه ها یعنی به صورت آموزش محور بودند و این نهاد پس از آن کم کم به سمت پژوهش محوری و مسائل کارآفرینی روی آورده و سپس بخشی از مسئولیت های اجتماعی همچون پژوهشکده رویان و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را برعهده گرفت.
محمدی‌فر درباره عملکرد جهاددانشگاهی در 40 سال پس انقلاب، با بیان اینکه در پیدایش و تأسیس هر نهاد و سازمانی باید ابتدا به علت ایجاد همان نهاد توجه داشت، عنوان کرد: جهاددانشگاهی در شرایطی پا به عرصه وجود گذاشت که احزاب و تشکیلات زیادی منحل شده بودند و در این میان تعدادی جوان پویا و فعال بنای این نهاد انقلابی را نهادند.
وی انتقاداتی هم به عملکرد جهاددانشگاهی داشت و تصریح کرد: جهاددانشگاهی با وجود خدمات و پژوهش های فراوانی که در طول تأسیس خود داشته اما آنگونه که باید نتوانست با دانشگاه ها ارتباط برقرار کند که این را می توان به عنوان نقدی منصفانه از آن یاد کرد.
محمدی‌فر افزود: جهاددانشگاهی در عرصه ایجاد ایسنا و اطلاع رسانی بسیار عملکرد خوب و موفقیت آمیزی داشته است اما هر جا که خواست مستقلانه حرکت کند دچار ناکامی شده و نتوانسته از بدنه دانشگاه به نحو مطلوب استفاده کند.
رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا در ادامه سخنانش درباره تحقق بیانیه گام دوم انقلاب در دانشگاه ها، با بیان اینکه در گام دوم باید خودمان را نقد کنیم و همه دستگاه ها باید خودآگاهی را تجربه کنند، اظهار کرد: در گام دوم انقلاب همه دستگاه ها باید خود را ارزیابی سپس نقد کنند تا بتوانند در گام دوم انقلاب همراه باشند.
وی مطرح کرد: این مسأله به تازگی توسط مقام معظم رهبری مطرح شده که باید توسط دانشگاه ها ارزیابی شود که در این راستا هر نهاد و دستگاهی یک خود ارزیابی و یک دیگر ارزیابی دارد که در گام دوم انقلاب همه دستگاه ها باید ابتدا خود را ارزیابی کنند تا بتوانند نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و در رفع و تقویت آنها بکوشند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.