همانطور که بهجت خانم لیوان خنک شربت داخل سینی را به سمتم تعارف می کند در کنارم می نشیند، عطر شربت داخل سینی و گرمای تابستان مرا برای  سرکشیدن لیوان پراز شربت و پریخ و تگرگی بهجت خانم بیش از پیش وسوسه کرده، خوش آمد می گوید و این‌بار قاچی از هندوانه را به چنگال زده و به دستم می دهد، طاقچه پر از گلدان های شمعدانی و پنجره باز شده به سمت طبیعت و کوهساران خانه بهجت خانم حس و حال زیبایی را به سلولهای وجودم تزریق می کند.
به گزارش ایسنا، منطقه همدان، برگه های قیسی پهن شده در برابر آفتاب در پشت بام همسایه بهجت خانم که از پنجره اتاق نمایان است، تجربه ای از خانه های بوم گردی را در ذهنم تداعی کرده است، در همین حال و هوا گویی بهجت خانم از آمدن خبرنگاران به روستایشان سراز پا نمی شناسد و از اینکه میهمان منزل وی هستیم بر سر ذوق آمده، دردها و گلایه ها دارد و می خواهد تا فرصت هست از دردهای روستایش بگوید، به دخترش برای به راه انداختن بساط چای اشاره می کند،  گویی میهمان نوازی هایش انتها ندارد، از او خواهش می کنیم که زحمت نکشد، به گلهای قالی چشم می دوزد و در حالیکه سر به زیر دارد از بارش های سیل آسای اوایل امسال و تخریب بیشتر مساکن روستایش می گوید.
بهجت خانم اظهار کرد: در بارش سیل آسای اوایل امسال بیشتر منازل روستای قره بلاغ به علت مقاوم نبودن تخریب شدند که البته با تسهیلات درنظر گرفته شده بسیاری از این مساکن در حال پیگیری و بازسازی هستند.
وی بیکاری، اعتیاد و مشکلات بهسازی روستایی، راه روستایی و مهاجرت جوانان از قره بلاغ را از جمله مشکلات این روستا عنوان کرد و افزود: وجود انبوه  زباله در سطح روستا یکی دیگر از دردهای این روستا بوده که البته این امر را باید از کوتاهی و عدم مشارکت و همکاری لازم اهالی روستا با دهیار روستا در رابطه با پاکسازی روستا از زباله ها دانست.

الهام خانم دختر خوش مشرب و خوش صحبت همسایه که ما را به خانه بهجت خانم همراهی کرده، گفت: مشکل بیکاری موجب شده بسیاری از جوانان روستا به سمت اعتیاد روی آورده و غصه و درد  بزرگی برای خانواده های خود باشند.
وی نبود امکانات تفریحی و ورزشی برای جوانان را از دیگر کمبودهای موجود در روستای قره بلاغ برشمرد و افزود: زنان روستای قره بلاغ دارای هنرهای دستی بسیاری چون قالیبافی، بافندگی و گلدوزی هستند و در صورت حمایت و توانمندسازی زنان این روستا به راحتی می توانند به عنوان یک شغل جانبی از هنرهای خود درآمدزایی کرده و به اقتصاد خانواده کمک کنند.
الهام با اشاره به نان و آش های سنتی روستا خاطرنشان کرد: به اتفاق برخی از دختران و زنان روستا در راستای اشتغال تصمیم به پخت و فروش نان سنتی داشتیم اما به علت عدم آگاهی لازم از بازاریابی و حمایت لازم این طرح زنان روستا ابتر باقی ماند.
وی با بیان اینکه بیشتر اراضی کشاورزی روستای قره بلاغ دیم و اکثریت محصول کشت شده این روستا را گندم و جو تشکیل می دهد، گفت: این روستا دارای باغات مختلفی همچون زردآلو، گردو و بادام بوده و محصولات جالیزی نیز چون خیار و گوجه به وفور در اراضی کشاورزی روستا مشاهده می شود.
الهام خاطرنشان کرد: امسال خانواده ام به صورت آزمایشی کشت زعفران و پسته را اجرا کرده اند که  نتیجه این کشت آزمایشی نیازمند پروسه خاص خود است.

درادامه با خداحافظی از بهجت خانم و الهام دختر همسایه در کوچه روستا سرسخن را با دهیار روستا باز می کنیم .
این دهیار با اشاره به روستای قره بلاغ  از توابع بخش پیرسلمان واقع در 20 کیلومتری شهر اسدآباد به خبرنگار ایسنا گفت: این روستا دارای 480 نفر جمعیت و 120 خانوار بوده که محوریت اشتغال اکثریت روستا را دامداری و کشاورزی تشکیل داده است.
حمید رضایی میزان اراضی زراعی این روستا را افزون بر 500 هکتار برشمرد و خاطرنشان کرد: یک سوم از اراضی کشاورزی این روستا آبی و مابقی اراضی دیم هستند.
رضایی با اشاره به بارش های سیل آسای اوایل امسال گفت: در بارش های سیل آسای اوایل سالجاری 60 درصد از منازل روستا به علت کم دوام و بی دوام بودن تخریب شدند که در حال حاضر بازسازی این منازل یکی از مهمترین موضوعات مهم روستا به شمار می رود و در صورتی که حمایت های دولت در این رابطه وجود نداشته باشد بسیاری از خانوارها با مشکل بی سرپناهی مواجه خواهند بود که البته در این رابطه اقداماتی نیز آغاز شده است.

در ادامه این گفت و گو مشکل تخریب منازل روستایی قره بلاغ را از مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اسدآباد جویا شدیم که گفت: 64 درصد مساکن روستایی اسدآباد غیرمقاوم هستند که امیدواریم مردم با استفاده از تسهیلات بازسازی و بهسازی نسبت به مقاوم سازی مساکن روستایی این شهرستان همت کنند.
 محمدکرم معصومی اظهار کرد: از اوایل روز بارندگی در 13 فروردین بحث ارزیابی واحدهای خسارت دیده شهری و روستایی اسدآباد شروع شد و از 2 هزار و 200 واحد ارزیابی شده تعداد 1115 واحد احداثی و 656 واحد تعمیری تشخیص داده شدند.
وی افزود: بلافاصله نسبت به واحدهای آسیب دیده توسط بنیاد مسکن شهرستان در سامانه پایش بنیاد مسکن و تشکیل پرونده برای واحدها اقدام کردیم و به محض ابلاغ تخصیص و سهمیه شهرستان واحدهای پرونده تشکیل شده به بانکهای عامل معرفی شدند.
معصومی با بیان اینکه شهرستان اسدآباد در سطح روستاها دارای 13 هزار و 400 واحد مسکن روستایی است که از این تعداد 7 هزار واحد غیرمقاوم هستند، خاطرنشان کرد: در مرحله اول 308 فقره تسهیلات به شهرستان تخصیص یافت که همه این تعداد از 308 فقره به بانکها معرفی شدند و بانکها همکاری خوبی در این راستا داشته اند.
وی در رابطه با روستای قره بلاغ نیز گفت: در بارندگی ها و سیل اوایل سالجاری 60 درصد منازل مسکونی روستای قره بلاغ تخریب شد که همه این منازل به عنوان منازل تخریبی ناشی از سیل وارد سامانه پایش بنیاد مسکن شد.
وی با بیان اینکه در این روستا در مجموع 50 واحد مسکن روستایی از ابتدای طرح مقاوم سازی مساکن روستایی با استفاده از تسهیلات ارزان‌قیمت مقاوم سازی شده است، تصریح کرد:در رابطه با تخریب مسکن های روستای  قره بلاغ  تا کنون 26 پرونده برای بازسازی مسکن های خود مراجعه کرده و در حال پیگیری بوده و 22 واحد نیز مشغول ساخت و ساز هستند و تسهیلات مرحله اول و دوم خود را دریافت کرده اند.

معصومی با اشاره به پرداخت تسهیلات بازسازی و نوسازی مسکن تا سقف 40 میلیون تومان به متقاضیان با نرخ سود 4 درصد و کمک بلاعوض از حساب 100 امام(ره) و ستاد بازسازی تصریح کرد: همت مردم روستاها در بازسازی و نوسازی مساکن روستایی این شهرستان با توجه به این فرصت پیش آمده در رابطه با پرداخت تسهیلات بهسازی و نوسازی موجب آن خواهد شد که تا افق سال 1404 حدود 70 درصد مساکن روستایی این شهرستان مقاوم سازی شوند که روستای قره بلاغ نیز از این امر مستثنی نیست.
وی اولویت امسال بنیاد مسکن در روستای قره بلاغ را بازسازی مسکن های تخریبی روستا ناشی از سیل عنوان کرد و یادآور شد: تا کنون در 40 درصد روستای قره بلاغ بهسازی و طرح هادی اجرا شده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان اسدآباد در رابطه با بحث سنگفرش روستا نیز اظهار کرد: به علت وجود خانه های قدیمی و عدم عقب نشینی مساکن روستا، بر اساس وضع موجود در 40 درصد روستا سنگفرش اجرا شده است.
در پایان اینکه خواسته های به جای بهجت خانم، الهام خانم و مردمان و اهالی خونگرم روستای قره بلاغ نیازمند پای کار آمدن تمام دستگاه ها بوده تا به نحوی مطلوب و در خور با توجه به فراهم بودن زیرساخت های لازم روستا، توسعه هر چه بیشتر را برای این روستا فراهم سازند و با برنامه ها و طرح های مختلف خدمات بهتری را به آنان ارائه دهند چرا که مردمان ما بهترینند و شایسته بهترینها هستند.
گزارش از: شهره اکبری، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.