به گزارش ایرنا، سید حبیب الله موسوی بهار روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: خانه تکانی، چهارشنبه سوری و تعطیلات نوروز به عنوان سه موضوع مهم پایان سال بوده و علوم پزشکی در این باره توصیه ها و وظایفی عهده دار است.
وی با بیان اینکه مهمترین مساله بحث خودمراقبتی است اظهار داشت: باید مردم یاد بگیرند با خودمراقبتی باعث زحمت خانواده و جامعه نشوند چرا که بخش از هزینه ها ناشی از بی توجهی به امر خودمراقبتی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ایام منتهی به نوروز سال گذشته طبق گزارش ها 32 تن بخاطر سقوط از ارتفاع هنگام خانه تکانی به مراکز درمانی مراجعه کردند.
موسوی بهار اضافه کرد: البته آمار حوادث خانه تکانی بیش از این عدد است چرا که بخشی هنگام مراجعه به بیمارستان علت آسیب را اظهار نکرده یا بدون مراجعه به مرکز درمانی اقدام به خود درمانی کردند.
وی ادامه داد: در مواردی شهروندان هنگام خانه تکانی از بدترین ابزار از جمله چهارپایه های فرسوده و قدیمی، نردبان فاقد تعادل به عنوان سکو استفاده می کنند که امری بسیار خطرناک است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: شکستگی گردن و استخوان ران بر اثر لیز خوردن نردبان و چهار پایه بیشترین میزان مصدومیت ناشی از بی توجهی به عواقب استفاده از سکوهای غیراستاندارد است.
موسوی بهار گفت: 26 تن از بانوان همدانی به علت استفاده از مواد شوینده، پاک کننده و سفید کننده در داخل حمام با در بسته و فاقد تهویه مناسب، دچار مسمومیت می شوند.
وی افزود: بیشتر مواقع مسمومیت ناشی از استفاده مواد شوینده هنگام حاضر نبودن اعضای خانواده در منزل رخ داده و تبعات منفی زیادی برای فرد به همراه دارد.

**چهارشنبه سوری ایمن برگزار شود
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: مخالف آیین چهارشنبه پایان سال به عنوان یک آیین باستانی نیستیم اما باید این برنامه به صورت ایمن برگزار شود.
موسوی بهار یادآوری کرد: 139 تن در چهارشنبه پایان سال 95 مصدوم شدند که این آمار در سال 96 با روند کاهشی به 94 تن رسید.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته حادثه مهمی رخ نداد اما در چهارشنبه پایان سال 95 شاهد قطع عضو و تخلیه چشم مصدومان بودیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: بیشترین میزان آسیب هنگام استفاده از مواد محترقه به دست ها و چشم وارد می شود و عمده آنها سوختگی و پس از آن بریدگی است.
موسوی بهار افزود: گروه سنی 10 تا 20 سال بیشترین میزان مصدومان چهارشنبه پایان سال را تشکیل می دهند و برای کاهش بروز آسیب به ویژه برای این گروه سنی، هماهنگی های لازم با آموزش و پرورش، آتش نشانی و نیروی انتظامی صورت گرفته است.

**آمار فوتی سوانح رانندگی شرم آور است
وی گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده، با ورود به ایام نوروز شمار مسافرت ها به حد چشمگیری افزایش یافته و یک خانواده در 15 روز عید به اندازه 10 ماه سال سفر می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: شماری از خانواده هایی که به مسافرت های برون شهری عزیمت می کنند اقدام به تهیه خودرو در ایام پایانی سال کرده یا مقصدهایی را انتخاب می کنند که تاکنون به آنجا سفر نکرده اند.
موسوی بهار با اشاره به اظهارات پلیس، ادامه داد: تجربه کم، نداشتن مهارت و آشنا و مسلط نبودن به جاده موجب بالا رفتن حوادث جاده ای شده است.
وی بیان کرد: بروز حوادث تلخ و ناگوار در ایام نوروز و سیاه پوش شدن خانواده باعث شده در ایام نوروز سال های بعد نیز خانواده ها با یادآوری این خاطره تلخ همچنان در سوگ و اندوه باشند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان آمار تلفات جاده ای در کشور 2 درصد افزایش داشته اما این آمار در همدان 14 درصد کاهش داشته است.
موسوی بهار اضافه کرد: 483 تن در 11 ماهه سال گذشته در سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند که این آمار در سال جاری به 416 تن رسید و 75 درصد از جانباختگان را آقایان تشکیل می دهند.
وی افزود: اورژانس بیمارستان ها به علت بالا رفتان شمار متوفیان سوانح رانندگی همه ساله در حال توسعه و گسترش است و برای نمونه اورژانس بیمارستان بعثت از سال 85 تاکنون پنج نوبت طرح توسعه داشته به گونه ای که تنها این بخش به یک بیمارستان تبدیل شده است.

**طلب 1500 میلیارد ریالی از تامین اجتماعی
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: پیشتر بیمه سلامت بیشترین بدهی را به دانشگاه علوم پزشکی داشت اما در سالجاری بدهی های سال 96 را تسویه کرده و از سال جاری نیز تا آذر ماه بدهی خود را پرداخت کرده است.
موسوی بهار بیان کرد: پرداخت به موقع مطالبات از سوی اداره کل بیمه سلامت همدان موجب ادامه حیات دانشگاه علوم پزشکی استان شد.
وی ادامه داد: بیمارستان های زیرپوشش علوم پزشکی به علت ارائه خدمات به بیمه شدگان تامین اجتماعی 1500 میلیارد ریال از این سازمان طلب دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه این بدهی متعلق به 18 ماهه گذشته است افزود: از مهر سال گذشته تاکنون مبلغی پرداخت نشده و تامین اجتماعی علت پرداخت نکردن بدهی خود را طلب داشتن از دولت عنوان می کند.
موسوی بهار گفت: مجموع طلب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سازمان تامین اجتماعی 70 هزار میلیارد ریال است که طبق رایزنی صورت گرفته وزیر بهداشت با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی قرار است به زودی 50 هزار میلیارد ریال از این مبلغ تسویه شود.
7526/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.