به گزارش ایرنا نخستین انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت کشور در همدان با محوریت ملایر تشکیل شد و این امر سرآغاز تحولی بزرگ در عرصه صادرات، تجارت، گردشگری و در عین حال توسعه اقتصادی این استان است که می تواند روابط تجاری خود را با دیگر نقاط جهان تقویت کند.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان پیشگام و مصمم برای شکل گیری این انجمن بود و فعالان این صنعت را در ملایر گرد هم جمع کرد تا با تشکیل نخستین انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت در کشور، پس از ملی شدن این صنعت مسیر رسیدن به جهش بزرگتر اقتصادی و تجارت را برای صنعتگران این هنر هموارتر کند.
آذرماه سال گذشته بود که این انجمن در ملایر تشکیل شد و به عنوان یکی از دستاوردهای دولت فرصتی برای فعالان این صنعت مهیا کرد تا با عزم و اراده ای آهنین بتوانند در بازار داخلی و خارجی سهم خود را بگیرند و با رویکرد توسعه صادرات و گردشگری و رونق اقتصادی منطقه، حتی به قوی ترین قدرت اقتصادی تبدیل شوند و این دور از انتظار نیست.
انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت یک تشکل قانونی است که با 50 عضو فعالیت خود را در پایتخت مبل و منبت ایران آغاز کرد و هم اکنون با افتتاح رسمی دفتر این انجمن، در تدارک برای برداشتن گام بلند خود در راستای ملی شدن این انجمن است، اقدامی که به طور قطع با پیگیری مصرانه فعالان این صنعت، مسئولان و دلسوزان آن در استان و شهرستان شدنی است و البته حق مسلم شهر ملی مبل و منبت ایران زمین است، در حالیکه رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان نیز از این حق دفاع کرد و گفت: ملی شدن این انجمن را باید با جدیت دنبال کنیم.
علی اصغر زبردست در آیینی که به تازگی به مناسبت افتتاح دفتر انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت استان همدان در ملایر تشکیل شد اظهار داشت: یک سالگی تشکیل این انجمن نزدیک است و باید همت و تلاش خود را برای ثبت ملی آن به کار گیریم.
وی خطاب به فعالان صنعت مبل و منبت گفت: شما تعدادی رقیب در کشور دارید که باید تدارک لازم را برای ملی شدن این صنعت مهیا کنیم و چنانچه تعدادی از فعالان این صنعت در انجمن ملی عضو شوند، به راحتی می توانند مسائل و مشکلاتشان را با مسئولان در میان بگذارند.
رئیس اتاق بازرگانی همدان به نوسانات نرخ ارز اشاره و توان بخش خصوصی را بسیار بالا دانست و تاکید کرد: در شرایط کنونی شما نگران بخش صنعت خود نباشید، قرار دولت بر ثابت نگه داشتن نرخ ارز روی 70 یا 80 هزار ریال است.
زبردست خواستار نخریدن مواد اولیه و واردات چوب توسط فعالان صنعت مبل و منبت در شرایط کنونی شد و افزود: برای پیدا کردن بازار چوب شما را به کشور گرجستان اعزام می کنیم، ولی برای خرید باید تامل کنید.
وی گفت: انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت باید از محل صادرات به توانی برسد که خودشان بتوانند تهیه مواد اولیه و سایر اقدامات را انجام دهند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی همدان همچنین ظرفیت ملایر را در شکل گیری دیگر انجمن ها بسیار خوب دانست و افزود: اتاق بازرگانی به طور کامل در کنار انجمن ها است و در مباحثی همچون بیمه، وام و مالیات به شما کمک و مشاوره می دهیم.
زبردست خطاب به فعالان صنعت مبل و منبت و اعضای این انجمن تاکید کرد: با توجه به اینکه داوری اتاق بازرگانی نقش بین المللی دارد، پس از نقش آن به ویژه در قراردادهایتان استفاده کنید.
وی در پاسخ به نگرانی های فعالان این هنر صنعت و بخش خصوصی فعال در این استان خاطرنشان کرد: اعتقاد من بر این است که فعالان اقتصادی کشور و استان همدان امید در وجودشان هست و باید به این باور برسیم که بدون ارتباط با دولت می توانیم روی پای خودمان بایستیم.
زبردست با تاکید بر اینکه باید ارتباط خود را از دولت قطع کنیم بیان کرد: باید به جایگاهی برسیم که دولت به بخش خصوصی نیاز پیدا کند و در راستای حل مشکلات این بخش تلاش کند، همانگونه که امروز دولتمردان در تلاش برای حل مشکلات هستند.
وی گفت: اگر قرار است اشتغالی در کشور اتفاق بیفتد، باید از حوزه بخش خصوصی باشد، به گونه ای صنعت مبل و منبت به خوبی در یک سال گذشته خود را پیدا کرد و شاهد رونق اقتصادی و اشتغال در این حوزه بودیم.
رئیس اتاق بازرگانی همدان با اشاره به ثبت ملی منبت ملایر افزود: فعالیت بیش از 16 هزار هنرمند در بازاریابی، تولید، کار و تجارت این صنعت، مسئولان را بر آن داشت تا با تلاش و پیگیری این هنر صنعت را به ثبت برسانند.
زبردست با بیان اینکه مسئولان همواره برای این هنر صنعت و جایگاه فعالان آن ارزش قایل هستند تاکید کرد: از خانواده بیش از 16 هزار نفری این صنعت انتظار می رود حداقل 40 درصد آنها در انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت استان عضو شوند تا بتوانند با قدرت تر عمل کنند.
وی گفت: صنعت مبل و منبت ملایر باید رقیب خود را در بازار جهانی پیدا کند و با حضور در نمایشگاه های خارجی همچون ایتالیا در جذب بازار تلاش کند، ما نیز در کنار آنها هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه صنعت مبل و منبت این استان از نظر کمیت و کیفیت چیزی از ترکیه و ایتالیا کم ندارد اظهار داشت: این صنعت با مقداری آموزش در مواردی همچون رنگ و رویه کوبی چیزی از رقبای خارجی کم ندارد.
زبردست خطاب به فعالان این صنعت تاکید کرد: در نمایشگاه های ایتالیا حتما شرکت کنید، نیازی نیست از دولت کمک بگیرید، بلکه دولت باید به جایی برسد که بتواند مسائل اش را از طریق شما حل کند.

**کمبود مواد اولیه صنعت مبل و منبت را با مشکل مواجه کرده است
نائب رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت همدان نیز گفت: با توجه به مشکلات نرخ ارز و اینکه 90 درصد مواد اولیه مصرفی این صنعت وارداتی است، کمبود مواد اولیه تولیدکنندگان مبل و منبت را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است.
مهدی محمودی بیان کرد: ما با جلوگیری از واردات با دولت موافق و همراه هستیم، اما به شرط آنکه مواد اولیه خوب در داخل کشور تولید شود.
وی با تاکید بر اینکه با شرایط موجود اکثر کارگاه های تولید مبل و منبت در حال تعطیلی است از مسئولان خواست: به انجمن تولید و صادر کنندگان مبل و منبت کمک کنند تا بتوانیم چوب و مواد اولیه با ارز دولتی وارد کنیم.
نائب رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت همدان ادامه داد: اگرچه صنعت مبلمان جزو صنایع کوچک به شمار می رود، اما این صنعت قدرت اشتغالزایی، ارزش افزوده و بازدهی اقتصادی بالایی دارد.
محمودی با بیان اینکه صنعت مبلمان 8.5 درصد صنعت کشور را به خود اختصاص داده است بیان کرد: سال 2015 میلادی گردش مالی این صنعت در دنیا 437 میلیارد دلار و سال گذشته گردش مالی صنعت مبلمان در ایران 300 هزار میلیارد ریال بود.
وی بیش از 65 درصد از تولید مبل و منبت کشور را مختص استان همدان دانست و افزود: انتظار ما از دولت این است که برای این هنر صنعت برنامه ریزی منسجم و هدفمندی ارایه دهد، یا در سیاست گذاری ها در مجلس از کارشناسان و متخصصان صنعت مبلمان استفاده کند یا مدیریت آن را به تشکل ها و انجمن مبل و منبت واگذار کند.
عضو هیات مدیره بازار مبل ملایر ادامه داد: در حال حاضر حال صنعت مبلمان خوب نیست و در صادرات مشکل داریم.
محمودی خاطرنشان کرد: این در حالیست که تولید مبل و منبت در استان همدان به ویژه ملایر زیاد است و می تواند آینده این صنعت را بر پایه تجارت درخشان کند.
وی با بیان اینکه تقاضاهای زیادی از کشورهای گرجستان، آفریقای شمالی و غنا برای اعزام استاد کاران و ارایه آموزش های لازم در حوزه مبل و منبت داریم گفت: هم اکنون بیش از 20 هزار متخصص این صنعت در استان همدان داریم که باید هر کدام از آنها را به عنوان سرمایه بدانیم.
محمودی اظهار داشت: بیش از 70 درصد از نسل جوان هم اکنون در این صنعت فعال هستند که در این راستا نیاز است در سیاستگذاری ها، ارایه تسهیلات بانکی با نرخ بهره کم و یارانه به فعالان انجمن این صنعت مورد توجه قرار گیرد.
نائب رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت همدان یادآور شد: سال گذشته با ثبت ملی منبت ملایر، در زمینه شکل گیری انجمن ها و تشکل ها تحول بزرگی را در این صنعت شاهد بودیم.
محمودی بیان کرد: با وجود چالش هایی همچون آموزش، شیوه سنتی در کارگاه های تولیدی، بازاریابی و افزایش بهره وری، پا را فراتر گذاشتیم و با یک برنامه هدفمند و یک نگاه کلان زیر نظر اتاق بازرگانی همدان این انجمن را تشکیل دادیم.
وی با اشاره به برگزاری 2 جشنواره ملی مبل و منبت در ملایر گفت: به واسطه برگزاری این 2 جشنواره گردشگران زیادی را به استان و شهرستان ملایر جذب کردیم که امیدواریم این روند با حل مشکلات کنونی با قوت ادامه پیدا کند.
محمودی اضافه کرد: فروش مبلمان منبت امسال بسیار پایین تر از سال گذشته بود و کمبود مواد اولیه عمده ترین مشکل ما در کاهش فروش بود.

**انجمن مبل و منبت همدان، نخستین در ایران
رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان مبل و منبت همدان نیز بیان کرد: این انجمن پایان سال گذشته با حدود 50 عضو تشکیل شد.
ناصر قنبری ادامه داد: امسال نیز بخشی از اقدامات لازم برای تجهیز و راه اندازی اتاق انجمن در ملایر انجام شد و با حضور رئیس اتاق بازرگانی همدان، فرماندار ویژه ملایر و فعالان این صنعت، مکان انجمن راه اندازی شد.
وی گفت: با ثبت ملایر به عنوان شهر ملی منبت روند رو به رشدی را در این هنر صنعت به ویژه در تولید و فروش آن شاهد بودیم.
قنبری با اشاره به گرانی مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز ابراز امیدواری کرد: با حمایت و تلاش مسئولان و به ثبات رسیدن نرخ ارز، بتوانیم روند رو به رشدی را برای ادامه کار این صنعت داشته باشیم.
2087/7528
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.