رویداد هفته فرهنگی خمین آرام آرام این شهر کوچک با مردمان نجیب و آرامش را بیشتر از پیش میزبان میهمانانی از سراسر کشور و بلکه جهان خواهد کرد. و چه بسا بیت تاریخی امام که زمانی پناه مردم در برابر شرارت اربابان و گردنکشان در گذشته های دور بود، باز هم سکوی رشد و پیشرفت این شهر محروم و مظلوم باشد.

پایگاه خبری جماران: می گوییم «هفته فرهنگی» و اعلام می کنیم که «این رویداد در بیت تاریخی امام خمینی برگزار می شود»؛ اما این طور می برداشت می شود که گویی قرار است در قالب برنامه هایی تعدادی افراد از امام خمینی و اندیشه های ایشان بگویند و لابد تشریفاتی هم برگزار شود و تمام.

افتتاحیه بر آستان آفتاب

رویدادی در گستره ای بزرگتر از بیت تاریخی امام

به گزارش خبرنگار جماران، اگرچه در مراسم افتتاحیه و اختتامیه این رویداد چهره های برجسته سیاسی و ملی به ایراد سخنرانی درباره آراء و اندیشه های امام و لزوم توجه به آنها پرداختند، اما آیا رویداد بر آستان آفتاب منحصر به این برنامه ها شد؟

هفته فرهنگی بر آستان آفتاب یک رویداد بزرگ است که در شهری کوچک برگزار می شود. در سال گذشته و در اولین سالی که این رویداد در خمین برگزار شد آنقدر امکانات محدود و کم بود که حتی برای میهمانان که از نقاط مختلف کشور با شرایط و شئون متفاوتی آمده بودند، جایی برای اسکان نبود و تیم فعال و برنامه ریز در تأمین اسباب پذیرایی میهمانان هم با تنگناهایی رو به رو بود. شاید این سوال مطرح شود که وقتی ظرفیت های بیش از حد شهرستان برای یک رویداد به کار گرفته می شود، مردم شهرستان ممکن است با مشکلاتی و سختی هایی مواجه شوند.

اما هفته فرهنگی برآستان آفتاب همانند سال قبل قد و قواره شهر خمین را ارتقا داده است و منشاء خدمات بسیار خوبی برای مردم شده است.

در واقع می خواهیم آن گزاره اول را به چالش کشیده و بگوییم چنین نبوده است. این رویداد بزرگ تنها منحصر به محدوده جغرافیایی بیت تاریخی امام خمینی نماند و صرفا هم اندیشه های امام را تبیین نکرد؛ هر چند از زاویه این کار یعنی تبیین اندیشه امام یکی از اقدامات مهم و ضروری به شمار می رود، اما هفته فرهنگی بر آستان آفتاب کارهای دیگری هم کرد.

 

فعالیت هایی از جنس آنچه امام می خواست

بنا به گفته شاهدان و آنها که با سیره امام در طول عمر شریفشان آشنا بودند و او را از نزدیک دیده بودند، این یکی از خصیصه های امام بوده است که به فکر محرومان و مستضعفان بود و در تمامی عمرشان این را به عنوان یک دغدغه دنبال کردند.

از همین رو، همان طور که حرم امام و محیط پیرامونش امروزه یکی از  قرارگاه های های محرومان و بی خانمان هایی است که از دار دنیا یک چادر خواب دارند و امام آنها را در اطراف حرم خود جای داده است، بیت تاریخی امام نیز در تمامی روزهایی که میزبان هفته فرهنگی بر آستان آفتاب است هم همین کار را می کند. 

رویدادهای فرهنگی و هنری هفته بر آستان آفتاب - 6

خانه امام میهمان مردم عادی و محروم

شاید جالب باشد که بدانید بیت تاریخی امام در روزهای «بر آستان آفتاب» با مراجعه حجم بالایی از مردم عادی است که از شهر خمین و روستاهایش یا برای درمان دردی مراجعه کرده اند یا بهره گیری از خدمات فرهنگی که برپاست.

در طول این هفته فرهنگی که هلال احمر در بیت تاریخی امام مستقر است بیش از 1500 بیمار برای درمان مراجعه کرده و توسط پزشکان عمومی و متخصص ویزیت شده و نزدیک به 1500 نفر خدمات داروی هایین دریافت کرده اند و در هیچ روزی هیچ بیماری بدون ویزیت و دارو آنجا را ترک نکرد. در همین فاصله بیش از 2 هزار بیمار هم خدمات پرستاری دریافت کرده اند و این یعنی تیمار محرومان و آنها که به دنبال پناهی آمده اند.

ضمن این که در همه روزهای رویداد مشاوره های روانشناسی به متقاضیان ارائه می شد. علاوه بر این ها در یکی از روزهای رویداد ایستگاه انتقال خون با حضور در بیت امام اقدام به دریافت خیرین اهدای خون پرداخت.

حضور دانش آموزان در کارگاه های آموزشی

خانه امام زیر گام های شاد و پر امید کودکان

در این هفته فرهنگی کودکان بسیاری برای گذران ساعاتی خوش به محیط دلپذیر بیت تاریخی آمدند و ضمن پذیرایی های مختصر و اهدای هدایا و کتاب، آنها را به تماشای یک فیلم شاد و مفرح میهمان کردند. ارزش این کار برای کودکان خمینی ابدا کم نیست، چون تماشای فیلم در شهر کوچکی مثل خمین به همان راحتی که یک نفر در تهران آن را انجام می دهد، نیست. کاش تصاویر و فیلم ها توانسته باشند شور و شعف کودکانی که در این رویداد به همراه هم کلاسی هایشان با موسیقی های فیلم شادی می کردند و جیغ و هورا می کشیدند را به تصویر کشیده باشند. و این لحظات شاد به برکت «بر آستان آفتاب» فراهم شده است و چه زیبا گفت آن مقام محلی که «بیت تاریخی امام» چون نگینی در خمین می درخشد.

در مجموع 5 هزار و 250 دانش آموز از 27 مدرسه و آموزشگاه خمین و شهرهای اطراف در رویداد «بر آستان آفتاب» شرکت کرده و از برنامه های آن استفاده کردند.

در همه روزهای «بر آستان آفتاب» هر روز سه سانس در سالن آمفی تئاتر بیت امام برای کودکان فیلم های کودکانه نمایش داده شد و همچنین در شب ها نیز برای بزرگسالان فیلم های روز به نمایش در آمد.

اجرای تماشاخانه سیار «بر آستان آفتاب» در روستای دهنو

کاروان های شادی برای کودکان در روستاها

گفتیم که «بر آستان آفتاب» منحصر به بیت تاریخی امام نبود و بازوان خدمات دهنده اش به بسیاری از روستاهای محلی رفت و هلال احمری ها که با سفر به روستاها به خدمات درمانی در روستاها به مناسبت بر آستان آفتاب می پرداختند خبرنداشتند که دست یاری شان همان دستانی است که امام در زمان حیاتش داشت و به کمک محرومان می شتافت آنها بدون آن که شاید خودشان هم بدانند دست روح الله شده بودند در خدمت رسانی.

این را در همان هنرمندانی هم می توان دید که با یک استودیوی سیار در این روزهای سرد و سخت خمین سختی راه را به جان خریدند و به روستاها رفتند و یک روز شاد و مفرح با اجراهای بسیار جذاب برای کودکان روستا فراهم کردند. شاید اگر پدر یا مادری باشیم که در روستا زندگی می کند و تمام آرزویش شاد دیدن کودکانش است ارزش این کار را بفهمید و بدانیم که «بر آستان آفتاب» چه خنده دلنشین و عمیقی برای کودکان محروم روستاهای خمین ایجاد کرد.

کارگاه خوشنویسی و خطاطی در هفته فرهنگی بر آستان آفتاب

رویدادی برای تجلی هنر هنرمندان

البته رویداد بر آستان آفتاب که دومین سال خود را چنان طی کرد که کشور در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد و منابع بسیار کمی برای کارهای فرهنگی توزیع شده است، اما در همین سال هم «بر آستان آفتاب» نشان داد که یار هنرمندان است و این رویداد به مجالی برای عرضه آثار هنری و برگزاری نشست های متعدد فرهنگی و اجتماعی بوده است.

یکی از اتفاقات جالب در رویداد هفته فرهنگی خمین در سال دوم، افتتاح گذر فرهنگ بود. در این گذر فرهنگی که در یکی از حیاط های بیت تاریخی حضرت امام برپا شده است غرفه هایی برای عرضه محصولات فرهنگی، صنایع دستی و دستاوردهای شهر خمین فعال بود. البته این غرفه ها در سال گذشته نیز فعال بودند اما امسال یک مکان ثابت به آنها اختصاص داده شده بود و طبق گفته های رییس موسسه تنظیم و نشر قرار شده است این گذر فرهنگی به صورت دائمی و در کل سال فعال باشد و استفاده کنندگان از فضای بیت تاریخی امام از محصولات عرضه شده در این گذر، استفاده ببرند. 

در طول برگزاری این رویداد فرهنگی، بیش از هفت ورکشاپ هنری برگزار گردید و همچنین یک کارگاه تجربه نگاری تولید محتوان برای جوانان برگزار شد و هم نشست هایی که از روانشناسی و آموزش مهارت های خانواده و فرزند پروری تا برگزاری نشست مشاوره قضایی برای مردم در این روزها پذیرای هر کسی است که می خواهد بیاموزد و به پاسخ سوال هایش برسد.

در نشست آموزش مهارت های خانواده و فرزند پروری جعفر حمزه لو به بیان تکنیک ها و مطالبی درباره چگونگی ایجاد امنیت با ثبات و نیز ارتقای مهارت فرزندپروری ارائه داد.

در نشست مشاوره قضایی هم 18 نفر از مردم خمین که نیاز به مشاوره قضایی داشتند مورد مشاوره قرار گرفتند در نشست مشاوره قضایی رییس کل دادگستری خمین، دادستان خمین، رییس شعبه اول حقوقی و اعضای شورای حل اختلاف شهر هم حاضر بودند.

رویداد هفته فرهنگی خمین آرام آرام این شهر کوچک با مردمان نجیب و آرامش را بیشتر از پیش میزبان میهمانانی از سراسر کشور و بلکه جهان خواهد کرد. و چه بسا بیت تاریخی امام که زمانی پناه مردم در برابر شرارت اربابان و گردنکشان در گذشته های دور بود، باز هم سکوی رشد و پیشرفت این شهر محروم و مظلوم باشد. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.