به گزارش ایرنا، شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هرمز، هنگام و لارک حدود یک هزار و 628 کیلومتر مربع وسعت و 150 هزار نفر جمعیت دارد.
این شهرستان به دلیل وجود بافت شهری دارای اداره ها و نهادهای مختلف دولتی است و از سوی دیگر به علت وجود سازمان منطقه آزاد قشم، مدیریت ها و اداره های کل مختلفی زیر نظر این سازمان فعالیت می کنند که مجموعه این 2 عامل، تراکم مدیریتی شدیدی را در این جزیره شکل داده است.
مردم قشم معتقدند بسیاری از مسئولان این شهرستان که در سخن خود را به مدیریت شفاف پای بند نشان می دهند، در وادی عمل به جز اندکی رغبت چندانی نسبت به آن نشان نمی دهند.
یک شهروند قشمی در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: مدیران قشم در سخنرانی با جملات زیبا و کلمات قصار درباره مدیریت شفاف سخن می گویند اما چندان به الزام های آن پای بند نیستند.
اصغر دریانورد افزود: گفتار و رفتار برخی مسئولان درباره پاسخگویی چنان متناقض است که در بادی امر این مساله به ذهن متبادر می شود که گویی از عوامل ایجاد و هم چنین ثمرات مدیریت در اتاق شیشه ای اطلاعات چندانی ندارند.
وی ادامه داد: این مسئولان باید بدانند که نمی توان وجود یک درخت را تایید و شاخسارش را تحسین، اما میوه آن را انکار کرد.

**اطلاعات آزاد و پاسخگویی دو رکن اصلی شفافیت
یک دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: منظور از مدیریت در اتاق شیشه ای، شفافیت سازمانی است و در این زمینه بیشتر به افشای اطلاعات تاکید شده است.
عایشه نیکخواه افزود: شفافیت بر مبنای دسترسی آزاد، تصمیم گیری و اطلاعات آزاد شکل می گیرد و تا کنون سه نوع شفافیت اطلاعات، شفافیت مشارکتی و شفافیت پاسخگویی برای آن در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با انتقاد از برخورد برخی مدیران در شهرستان قشم ادامه داد: وقتی مدیران مذکور رغبتی برای شفافیت اطلاعاتی و قابل فهم کردن اقدام ها و تصمیم های خود و اقناع افکار عمومی ندارند دیگر سخن گفتن از مشارکت فعال در دستیابی، توزیع و ایجاد دانش و نیز پاسخگویی در برابر اعمال، گفتار و تصمیم های خود، قابل مطرح شدن نیست.

**رفتارهای مدیریتی ناگزیر از شفافیت
یک دانشجوی دیگر قشمی نیز گفت: این امر که شفافیت باعث می شود عملکرد اداره ها بهبود پیدا کند امری بدیهی است و امتناع مسئولان در برابر تبادل اطلاعات دلایلی را در برابر افکار عمومی قرار می دهد که چندان برای مسئولان خوشایند نیست.
مصطفی بعنونی افزود: باید دانست که در برابر شفافیت نمی توان ایستادگی کرد زیرا پاسخگو نبودن مسئولان نیز به عنوان نوعی پاسخ به مطالبات مردمی محسوب می شود که پیام های خاص خود را داراست و این رفتار به عنوان قطعه اطلاعاتی جهت بررسی در دسترس دیگران قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه رسانه ها یکی از ارکان تحقق مدیریت شفاف هستند ادامه داد: برخی مسئولان بین رسانه و افکار عمومی تمایز قائل می شوند که باید تاکید کرد بلکه مخاطب نهایی اخبار مردم هستند و نقش نمایندگی افکار عمومی و حتی هدایت آن برای رسانه ها قابل کتمان نیست.

**مسئول مورد نظر نمی خواهد در دسترس باشد
یک شهروند قشمی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: یک مساله طنز در مقاومت مسئولان برای تحقق مدیریت در اتاق شیشه ای وجود دارد که آن ها با پیشرفت علم توجیهات خود را به روز می کنند.
طالب پور عباسی افزود: رفتارهای نامناسب با مطالبه گران و خبرنگاران در گذشته پس از مدتی جای خود را به خارج شدن مدیران از دسترس رسانه ها و مردم داده است.
وی ادامه داد: امروز نیز با نخ نما شدن غیبت مسئولان در برابر افکار عمومی، رد تکلیف به بهانه هایی مانند محدود شدن از استان، مجاز نبودن به انتشار اخبار، بخشنامه ممنوعیت مصاحبه مسئولان شهرستانی و غیر آن مطرح می شود.

** با مسئولان غیر پاسخگو برخورد می شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار شهرستان قشم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تمام مسئولان شهرستان قشم موظف به پاسخگویی سریع و مناسب به مردم هستند و در این مورد هیچ اغماضی پذیرفته نیست.
عباس ماژین افزود: معترضان می توانند به طور مستقیم با معاونت فرمانداری تماس حاصل کنند و اعتراضات خود را نسبت به نهادهای دولتی ابراز کنند تا به صورت جدی پیگری شود.
وی ادامه داد: اداره هایی که در شورای اداری شهرستان حضور می یابند موظف هستند که با ارباب رجوع در کمال احترام برخورد کنند و برای رفع مشکلات آنها در سریع ترین زمان ممکن بکوشند.
7500/7408
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.