به گزارش ایرنا، در همین راستا و به ویژه طی دو ، سه دهه اخیر جهانیان در هر کشوری، بیش از پیش متوجه فجایع زیست محیطی احتمالی در صورت بی توجهی به رعایت استانداردها در مسیر توسعه صنعت و تکنولوژی شدند و دغدغه ها از صدر فعالان زیست محیطی و انجمن های مردمی به سطوح بالای مدیریتی کشورها و سازمان های بین المللی ، همانند سازمان ملل متحد کشیده شده است.
از همین رو و در جهت گوشزد فجایع زیست محیطی است که در سالهای خیر شاهد انتخاب و تعریف کلید واژه هایی همانند تغییرات آب و هوایی، گرمایش زمین ، آب شدن یخهای قطبی و دیگر موارد از سوی سازمان های بین المللی هستیم.
امروز کشورهایی همانند آلمان که بهره مند از صنایعی بسیار پیشرفته هستند، دارای بالاترین استانداردهای زیست محیطی و تکنولوژی پیشرفته نیز در این مسیر هستند.
در برخی از این کشورها مقوله محیط زیست به قدری قابل اهمیت است که حزب های محیط زیستی ، مدیریت کلان را به ویژه در کشورهای اروپایی عهده دار شدند.
کشور ایران نیز در دهه های اخیر در حوزه زیست محیطی دست خوش تغییرات عدیده ای شده که بخش قابل توجهی از این چالش ها حاصل اقدام های ناکارآمد است.
اقدام های ناکارآمدی که ارمغان آن در استان های جنوبی و غربی پدیده ریزگردها و در استانی همانند هرمزگان پدیده آلودگی خلیج فارس است.
امروز استان هرمزگان در جنوب ایران شاهد فعالیت صنایع و کارخانه های بسیاری به ویژه در منطقه غرب بندرعباس است و هر روز نیز خبر از توسعه این صنایع در آینده ای نزدیک شنیده می شود.
خبری که برای فعالان زیست محیطی نگرانی های بسیاری به دنبال دارد و یکی از اصلی ترین دغدغه های این فعالان در هرمزگان است.
افق ترسیم شده برای توسعه طرح های احیا و ذوب فلزات یکی از اصلی ترین نگرانی های فعالان زیست محیطی در هرمزگان است که در صورت رعایت نشدن استانداردهای زیست محیطی، می تواند بندرعباس را به جرگه شهرهای آلوده ایران از نظر آب و هوایی و زیستی پیوند دهد.
وجود صنایع آلاینده ای همانند نیروگاه بخار بندرعباس که کماکان بخش اعظم سوخت تشکیل دهنده آن سوخت مایع است، وجود دو پالایشگاه بزرگ، فعالیت کارخانه های احیا و ذوب فولاد و همچنین آلومینیوم و صنایع وابسته جانبی این صنایع و همچنین طرح های توسعه ای که برای این واحدها در آینده تعریف شده ، همه و همه نوید محیط زیست پرچالشی برای هرمزگان و آب های خلیج فارس در صورت عدم اعمال مدیریت صحیح زیست محیطی می دهد.
از آنجایی که توسعه در حوزه صنعت، تکنولوژی و حمل و نقل اجتناب ناپذیر است، با توجه به پیشرفته های جهانی در حوزه تکنولوژی های زیست محیطی، انتظار می رود، مسئولان چه در بعد استانی و چه در بعد ملی برای صیانت و پاسداشت آب و خاک این خطه از کشور و همچنین حفاظت از زمین ، با اصلاح برخی از دیدگاه ها گام در راهی نهند که محیط زیست و زمین پاک را فدای توسعه ناپایدار و غیراصولی نکنند.
بیست و دوم آوریل همزمان با دوم اردیبهشت روز جهانی زمین پاک نام گرفت تا تمامی کشورها هر سال در این روز با پیشنهاد و ارایه برنامه های مدون و جامع بتوانند در مسیر حفظ این کره خاکی اقدام های موثری را به خوبی انجام دهند.
این مناسبت جهانی در طرحی به وسیله «جان مک مونل» از فعالان صلح و دوستداران محیط زیست در 1969 میلادی (1348 خورشیدی) با هدف صرفه جویی در استفاده از کاغذ و آب، همکاری در کاشت درختان و کمک به انجمن های حمایت از محیط زیست، به سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) پیشنهاد شد و پس از پذیرش آن به وسیله این سازمان، 22 آوریل به نام روز جهانی زمین پاک نامگذاری شد.
روز جهانی زمین پاک هر ساله 2 اردیبهشت در تمام دنیا برگزار می‌شود و به همه مردم یادآوری می‌کند که نباید زمین و حفظ محیط زیست کره زمین را فراموش کنند.
7198/7408
یادداشت: فاطمه حسینی

* آگاهی از آخرین اخبار استان در کانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینک جستجو کانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.