استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه این استان و جزیره هرمز به قطب گردشگری جنوب ایران تبدیل خواهد شد، گفت: جزیره هرمز در آینده‌ای نزدیک به مرکز فستیوال‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در زمینه‌های مختلف ورزشی، موسیقی و غیره تبدیل خواهد شد.

به گزارش ایلنا، فریدون همتی با اعلام این خبر اظهار داشت: بزودی از همه زمین شناسان معروف دنیا و کارشناسان دانشگاهی دعوت خواهیم کرد تا از جزیره هرمز بازدید کنند تا با خاک و سنگ‌های رنگارنگ این جزیره آشنا شوند و این منطقه را به تمامی جهانیان معرفی کنند. 

وی با تاکید بر توسعه زیر ساخت‌های صنعت گردشگری استان هرمزگان گفت: هرمزگان 2400 کیلومتر ساحل، 14 جزیره و دریا و طبیعتی بی نظیر دارد که همه آنها مناسب گردشگری است و همه مسئولان و دست‌اندرکاران این حوزه می‌بایست تمام توان خود را برای توسعه صنعت گردشگری به کار گیرند. 

وی افزود: این در حالی است که مردم ایران سالانه حدود 10 میلیارد دلار از سرمایه خود را صرف گردشگری در خارج از کشور می‌کنند، در صورتی که زیبایی‌های بیشماری برای گردشگری در این استان و دیگر استان‌های کشور وجود دارد.

همتی از ایجاد تحولی بزرگ در جزیره هرمز تا سال 97 خبر داد و گفت: جزیره هرمز بهشت خاک شناسی با ظرفیت داشتن انواع خاک‌ها و سنگ‌ها در رنگ‌های متنوع است و به همین خاطر به دنبال آن هستیم که اجازه ندهیم ساخت و سازهای مدرن وارد این جزیره زیبا شود. 

وی تاکید کرد: در طرح توسعه جزیره هرمز جهت جذب گردشگر بافت سنتی این جزیره حفظ خواهد و با ساخت و سازهای همگون با جامعه محلی و بومی اقامتگاه‌های مناسبی برای گردشگران ایجاد خواهد شد. 
 
 استاندار هرمزگان گفت: مسئولان استان مصمم هستند که اجازه ندهند که جزیره هرمز نیز مانند جزایر کیش و قشم به سمت ساخت و سازهای مدرن، مراکز خرید و ایجاد فروشگاه‌های بزرگ برود. 

وی با بیان اینکه گردشگری تنها ظرفیت استان هرمزگان نیست، افزود: قصد داریم تا در سه فاز کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خط برقی قطار تهران به بندرعباس را اجرایی کنیم، به گونه‌ای که در صورت تحقق این امر فاصله زمانی سفر تهران به بندرعباس به کمتر از شش ساعت خواهد رسید که تحول بزرگی در ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای استان هرمزگان فراهم خواهد کرد. 

استاندار هرمزگان درباره ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل در استان نیز گفت: استان هرمزگان نیاز به خط ریلی گسترده دارد تا حمل و نقل در این استان ارزان و با سرعت انجام شود و به همین خاطر در تلاش هستیم خط ریلی تهران به اصفهان و اصفهان به بافق و از آنجا به بندرعباس هر چه زودتر به اتمام برسد. 

وی افزود: جاده‌های استان نیز باید تکمیل و بهسازی شود تا دسترسی مردم به مناطق گردشگری استان هرمزگان آسان‌تر شود، زیرا اگر بتوانیم زیرساخت‌ها را به سرعت و با کمک بخش خصوصی انجام دهیم، شاهد تحول بزرگی در استان و سواحل خلیج فارس خواهیم بود. 

همتی تاکید کرد: چون هیچ کدام از کارهای در دست اجرا با بودجه دولتی و به سرعت انجام نمی‌شود، بخش خصوصی باید وارد این عرصه شود و ما نیز آماده هستیم همه امکانات را برای حضور بخش خصوصی فراهم کنیم. 

وی گفت: در حوزه حمل و نقل دریایی نیز بخش خصوصی در حال کار بر روی کشتی‌های با کیفیت است تا تردد در دریا و بین جزایر این استان ارزان و راحت‌تر انجام شود. 

همتی به راه اندازی مرکزی برای سرمایه‌گذاری در استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: تمام درخواست‌های مراجعه کنندگان در این مرکز به منظور سرمایه‌گذاری ثبت و سرمایه گذران می‌توانند نسبت به انجام سرمایه گذاری در این استان اقدام کنند. 
وی با بیان این که، به طور میانگین روزانه سه هزار کامیون در جاده‌های هرمزگان تردد می‌کنند گفت: تا پایان سال 97 یک پایانه جدید در استان راه‌اندازی خواهد شد تا مشکل حمل و نقل و تردد وسائط نقلیه سنگین در این استان نیز ساماندهی شود. 

همتی با اشاره به وجود گلخانه‌های بسیار زیاد در بندرعباس اظهار داشت: یکی از رویکردهای اصلی در استان هرمزگان توسعه گلخانه‌هاست، به طوری که در حال حاضر یک شهرک 500 هکتاری در حال طی مراحل پایانی بهره‌برداری است. 

وی گفت: در زمینه شیلات هم اقدامات خوبی در حال انجام است، به طوری که 50 هزار هکتار ظرفیت تولید میگو در استان وجود دارد که این میزان باید به 12 هزار تن افزایش یابد.

همتی به تولید 50 هزار تن گندم در سال گذشته در این استان اشاره کرد و گفت: هرمزگان در زمینه ظرفیت‌های معدنی یکی از استان کم نظیر در کشور به شمار می‌رود، به گونه‌ای که تاکنون دو میلیون و 900 هزار تن فولاد در این استان تولید شده که این رقم نیز باید به 10 میلیون تن افزایش یابد. 

وی افزود: با طرح توسعه سواحل مکران اقدام‌های خوبی در زمینه تسهیل در مراودات تجاری این منطقه حاصل خواهد شد، ضمن آن که منطقه ویژه پارسیان آمادگی ساخت و بهره‌برداری ده‌ها پالایشگاه انرژی را دارد. 
وی همچنین از بندر شهید رجایی به عنوان یکی از بنادر مهم کشور یاد کرد و گفت: 54 درصد واردات و صادرات کشور از طریق این بندر انجام می‌شود که نشان از اهمیت این بندر مهم در اقتصاد کشور دارد.
 
 همکاری دولت و بخش خصوصی برای رونق گردشگری
 کارشناس گردشگری و مدیر هتل پنج ستاره هرمز بندرعباس نیز در این نشست گفت: رونق گردشگری در کشور تنها منوط به فعالیت بخش خصوصی نیست و دولت هم باید به صورت جدی وارد این حوزه شود و پای رونق و گسترش گردشگری بایستد. 

عبدالوهاب قاضی در این باره افزود: اگر می‌خواهیم شاهد رونق بیش از پیش صنعت گردشگری باشیم، باید همه دستگاه‌های کشور در این حوزه مشارکت و همکاری جدی داشته باشند. 

وی با اشاره به اینکه همکاری مدیران استان هرمزگان برای رونق گردشگری و توسعه صنعت هتلداری تاکنون خوب بوده است، افزود: توجه و توسعه به زیر ساخت‌های گردشگری از مهمترین زمینه‌های توسعه این صنعت در کشور و به خصوص استان هرمزگان است. 

قاضی گفت: تمام نهادها و ارگان‌ها باید بدانند که صنعت گردشگری محور اصلی درآمدزایی کشور است، زیرا یک روزی داستان سوخت فسیلی به پایان می‌رسد و کشور تنها از این صنعت می‌تواند به درآمدزایی و اشتغالزایی بالا دست یابد. 

وی با اشاره به این که، روزی خواهد رسید که صنعت گردشگری باید هزینه‌های دولت را تامین کند، افزود: اگر در حال حاضر دولت از طریق فروش نفت حقوق کارمندان و هزینه‌های خود را تامین می‌کند، روزی می‌رسد که تنها راه درآمدزایی و اشتغالزایی دولت، صنعت گردشگری خواهد بود. 
 
مدیر هتل پنج ستاره هرمز با بیان این که، بخش خصوصی به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی رونق گردشگری کشور باشد، گفت: دولت هم باید در این راه همسو و همراه بخش خصوصی باشد و از همه مهمتر اینکه دولت باید نگاهی که دنیا نسبت به ایران دارد را عوض کند. 

وی افزود: گردشگران خارجی که به ایران آمده‌اند، اعتراف می‌کنند که قبل از سفرشان تصور دیگری از کشورمان داشتند و بعد با دیدن امنیت، برخورد مردم و هتل‌داران نگاه‌شان به ایران عوض شده است، اما در نهایت تبلیغ برای رونق گردشگری باید توسط دولت و نهادهای دولتی در داخل و خارج انجام شود. 
قاضی با اشاره به توجه دولت به گردشگری داخلی نیز گفت: دولت باید برای گردشگری داخلی و خارجی سوبسید در نظر بگیرد، زیرا ارائه چنین امتیازهایی انگیزه سفر را برای هر دو گردشگر بالا می‌برد. 

وی با بیان این که، نهادهایی دولتی باید بدانند که رونق اقتصادی و اشتغال تنها منوط به افزایش واحدهای تولیدی نیست، تاکید کرد: اگر نرخ اشتغال هتل هرمز از 20 به 50 برسد، تعداد افرادی که در همین هتل مشغول به کار خواهند شد از 270 به 420 نفر افزایش می‌یابد، در حالی که سرمایه‌گذاری جدیدی انجام نشده، اما ظرفیت اشغال بالا رفته است. 

قاضی در پاسخ به اینکه برای فصل سفر و ایام نوروز چه برنامه‌هایی برای توسعه گردشگری استان هرمزگان دارید، گفت: در قدم اول با آژانس‌ها و سایت‌های اینترنتی قرار داد بسته‌ایم که بسته‌های سفر را با قیمت مناسب و تخفیف ویژه به گردشگران ارایه دهند تا از این فروش هم هتل و هم آژانس‌ها درآمدزایی شود.

او ادامه داد: همچنین برنامه‌هایی برای مواقع خاص، مانند تعطیلات چند روزه و مشتریانی که بیشتر از خدمات هتل هرمز استفاده کرده‌اند، در نظر گرفته شده که از طریق پیامک به آنان اطلاع رسانی می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.