اگر چه برای روزه داران واقعی فواید روزه از نظر آثاری که بر جسم آنها دارد اهمیت کمتری نسبت به آثار روحی آن دارد اما به هر حال در روایات بر این نکته تأکید شده که گذشته از آثار معنوی، روزه ماه رمضان در سلامت جسمی روزه داران هم مؤثر است.
کارشناسان بهداشت ودرمان هرمزگان دراین بارمی گویند: رعایت برنامه ریزی صحیح تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان برای روزه داران از اهمیت بسیاری برخوردار است تا بتوانند آمادگی لازم را برای بهره گیری از برکات معنوی و مناجات با پروردگار کسب و به نحو بسیار مطلوب به انجام برسانند.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به خبرنگار ایرنا گفت: گرچه روزه داری در ماه های گرم فشار زیادی به افراد می آورد که میل به خوردن را در هنگام افطار افزایش می دهد اما افراد باید از زیاده روی کردن در هنگام افطار خود داری کنند.
لادن صدیق بیان داشت: براساس تحقیقات به عمل آمده تغذیه در طول ماه رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است و با تغذیه صحیح می توان مواد سمی را از بدن خارج کرد.
وی با بیان اینکه باید تمام نکات مهم در وعده های افطار، شام و سحر رعایت شود، افزود: با توجه به اینکه روزه داران در هرمزگان بیش از 15 ساعت روزه دارند در صورت ورود حجم زیادی از غذا و نوشیدنی های پرکالری در هنگام افطار دچار مشکلات گوارشی و سوء هاضمه می شوند.
صدیق تصریح کرد: بهتر است نوشیدن آب بعد از افطار تا قبل از خواب ادامه داشته باشد و به طور مـتـوسـط بـین 1.5 تا دو لیتر آب نـوشـیده شود که توصیه می شود این آب نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد.
وی ادامه داد: مصرف مواد غذایی حاوی فیبر و قندهای پیچیده مثل انواع سبزیجات و میوه ها، به جای استفاده از مواد حاوی قندهای ساده و چربی فراوان مثل حلوا توصیه می شود .
این کارشناس تغذیه خاطرنشان شد: مصرف مواد غذایی سنگین ، دیر هضم ، پرچرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست ،به طور کلی بهتر است به جای غذاهای چرب و سرخ کرده ، از غذاهای آب پز و بخار پز استفاده شود .
صدیق با بیان اینکه شام با فاصله دو ساعت پس از افطار میل شود، گفت: سوپ ساده و کم چرب ، آش با حبوبات کم ، حلیم بدون روغن ، خوراک لوبیا یا عدسی ، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوسدار به همراه ماست و خیار و سبزی خوردن یا سالاد کاهو و دوغ بهترین گزینه برای شام هستند.
وی ادامه داد : مصرف وعده سحری مشابه ناهار توصیه می شود زیرا ثابت شده که حذف سحری موجب بروز مشکلات گوارشی در ایام ماه مبارک رمضان و حتی پس از آن می شود.
صدیق تاکید کرد: وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود زیرا به این ترتیب از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری می شود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در خصوص مصرف داروها در ماه رمضان ،گفت : ممکن است در مواردی پزشک معالج با برخی تغییرات در ساعت مصرف و یا نوع دارو، امکان روزه‌داری را برای بعضی از بیماران فراهم نماید.
دکتر فاطمه نوروزیان درگفت وگوبا ایرنا بیان داشت: از آنجا که به هم خوردن عادات غذایی در ماه رمضان باعث بروز تغییرات در میزان و سرعت متابولیسم و دفع داروها خواهد شد، لازم است علایم حیاتی مربوط به کنترل بیماری با دقت بیشتر و در فواصل کوتاه‌ کنترل شود.
وی توصیه کرد: اگر بیماران تنها چند دقیقه از وقت خود را برای مشورت با یک پزشک درباره قطع داروهای خود و نحوه مصرف آنها در ماه مبارک رمضان اختصاص دهند، می‌توانند از بروز مشکلات احتمالی در این ماه مبارک پیشگیری کنند.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسینی انتشاردهنده: خلیل تنیده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.