دکتر سعید نمکی عصر دوشنبه در حاشیه بهره برداری از طرح های بهداشتی و درمانی هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بهترین راه جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت نکات بهداشتی و مراقبتهای فردی است.
وی افزود: اطلاع رسانی لازم در خصوص این بیماری و راه های پیشگیری از ابتلا به آن علاوه بر رسانه ها و فضای مجازی ، از طریق پیامک نیز انجام شده است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در صورت مشاهده بیماری کرونا در کشور و گزارش آن، فورا به مردم اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: سال ۲۰۱۲ ابتلا به ویروس قدیمی کرونا در منطقه جاسک هرمزگان در جمعیت شترهای آن گزارش شده که با ویروس جدید تفاوت های بسیاری دارد.
دکتر نمکی ابراز داشت: ویروس جدید کرونا خطر کمتری از آنفلوآنزای اچ وان ان وان دارد که ما توانستیم آن را کنترل کنیم.
ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.
دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگبار از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب میشود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.
این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است. کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن میبینند.
اتفاق های خوبی برای حوزه درمان شرق هرمزگان در پیش است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نگاه ویژه دولت تدبیر و امید جهت بهبود شاخص های بهداشت و درمان در استان هرمزگان، گفت: هم اکنون طرحها و پروژه های خوبی در این استان در دست اجرا است.
دکتر نمکی افزود: با بهره برداری از این پروژه ها ، اتفاق های خوبی برای حوزه درمان شرق هرمزگان رقم خواهد خورد.
وی خاطرنشان کرد: سرانه تخت به ازای هر یک هزار نفر جمعیت در هرمزگان با اجرای این پروژه ها به حد مطلوبی خواهد رسید.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر امروز به منظور بهره برداری از ۱۱۷ طرح درمانی و بهداشتی به استان هرمزگان سفر کرده است.