فرماندار قشم روز سه شنبه پس از بازدید یک روزه از طرحهای مزارع پرورش میگو در غرب جزیره قشم به خبرنگاران گفت: همچنین سایت ۴۹۲ هکتاری مزرعه پرورش میگو از نزدیک مورد بررسی قرار گرفت که بررسیها نشان از آن دارد که فاصله مناسب با حریم ژئوسایت نمکدان نیز رعایت شده است و مشکل خاصی وجود نداشت.
علیرضا نصری افزود: تنها شائبه همپوشانی بخشی از سایت ۳۰۰ هکتاری مزرعه میگو با حریم ژئوسایت گنبد نمکدان وجود دارد که تعیین دقیق آن نیاز به بررسی کارشناسی دقیقتری دارد.
وی با اشاره به اینکه منطقه مورد مناقشه هنوز بکر باقی مانده است، ادامه داد: با بازرسی امروز مقرر شد در این منطقه کار متوقف و مطالعات و کارشناسی عمیقتری صورت گیرد.
فرماندار قشم اظهار کرد: پس از انجام مطالعات تخصصی، در صورت همپوشانی مزرعه میگو با حریم ژئوسایت گنبد نمکدان، محدوده مزرعه مذکور با فاصله یکهزار و ۵۰۰ متری با این ژئوسایت بازتعریف میشود.
وی تاکید کرد: در بررسی مسائل مطرح شده، هم حمایت از سرمایهگذاری و معیشت مردم بومی و هم مباحث محیط زیستی و حمایت از آثار طبیعی به عنوان میراث نسل های آینده کشور، به عنوان دغدغه های دولت مورد توجه قرار میگیرد.
نصری افزود: مقرر شد حریم تمام ژئوسایتهای ژئوپارک قشم استعلام و مشخص شود و همه واگذاریها در جزیره مورد بازدید و بیازنگری مجدد قرار گیرد.
فرماندار قشم به همراه دادستان این شهرستان و به اتفاق رییس برنامهریزی استانداری و مدیر کل محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری ، مدیرکل جهادکشاورزی هرمزگان و معاونان منطقه آزاد قشم از مزرعههای پرورش میگو در نزدیکی ژئوسایت نمکدان قشم بازدید کردند.
گنبد نمکی به ارتفاع حدود ۲۸۰ متر با قطر قاعده ای حدود هفت کیلومتر است؛ این مخروط نمکی به دلیل پدیده دیا پیریسم سر برآورده است.
در این گنبد هفت غار نمکی وجود دارد که یکی از آنها طولانی ترین غار دنیاست و نمک های داخل غار حدود ۵۷۰ میلیون سال عمر دارند.
همچنین وجود چشمههای نمک و سفیدپوش کردن درهها و زمین های اطراف این گنبد چشم اندازی زیبا به منطقه داده است.
قلمرو ژئوپارک قشم ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع شامل جزیرههای قشم و هنگام و ۵۰۰ متر مرز حاشیه دریایی این جزایر و خلیج دیرستان است.
این ژئوپارک دارای ۲۵ سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، دره ستاره ها، دره تندیس ها، دره شور و غار نمکدان است و مجاورت آن با جنگل های حرا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین المللی، ذخیرگاه زیست کره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش ها و جذابیت های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.
ژئوپارک قشم تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین شناسی در کنار تنوع سایت های مختلف را ارائه می کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.
این ژئوپارک به دلیل موقعیت راهبردی آن در خلیج فارس و به عنوان نمونه منطقه ای که در میان ژئوپارک های منطقه ی آسیای شرقی و ژئوپارک های اروپایی قرار گرفته، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان قرار دارد.