این ویژهبرنامه که چهارشنبهشب به همت دفتر مطالعات پایداری حوزه هنری هرمزگان و با مشارکت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و اداره کل ارشاد اسلامی این استان برگزار شد، پنج نفر از رزمندگان غواص در این عملیات به بیان خاطرات خود پرداختند.
"سردار رضا ترابی، علیرضا درویشنژاد، مصیب دهقانی، منصور نبیزاده و موسی مولاپرست" از جمله رزمندگان و فرماندهان گردان۴۲۲ لشکر ۴۱ ثارالله از این استان در دوران دفاع مقدس بودند که در این محفل خاطرهگویی کردند.
محمد قاسمیپور، مدیردفتر مطالعات و فرهنگ پایداری امور استانهای حوزه هنری کشور به عنوان مجری کارشناس دو بخش از خاطرهگوییهای این رزمندگان را برعهده داشت.
در ابتدای این مراسم رییس حوزه هنری استان هرمزگان نیز در سخنانی با اشاره به دغدغههای رهبری که خاطرات دفاعمقدس گنجینه است که باید حفظ شود، برگزاری هرچه بیشتر این محافل خاطرهگویی را ضروری دانست.
انوشیروان پیشدار گفت: آثار و تولیدات هنری در حوزه دفاع مقدس در استان هرمزگان چشمگیر نیست و نیاز به همکاری و مشارکت همه دستگاههای فرهنگی است که در این حوزه دغدغهمند و با نگاه توسعه به فرهنگ دفاع مقدس و ادبیات پایداری وارد شوند.
وی ادامه داد: حوزه هنری آمادگی دارد که در برگزاری شبهای خاطرهگویی و تولیدات فرهنگی و هنری در کنار سایر نهادها باشد و حمایت کند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس هرمزگان نیز از نگارش دانشنامه دفاع مقدس این استان خبرداد و افزود: تاکنون ۳۰۰ مدخل شامل مردم، رزمندگان و شهدای شاخص، یگانهای مشارکتکننده در جنگ، مناطق عملیاتی و بخشهای جانبی آن آماده شده است.
سردار حبیبالله میرزایی ادامه داد: برای تکمیل این دانشنامه در تهیه مقالات نیاز به همکاری بیشتر پیشکسوتان این عرصه هستیم.
در پایان این شب خاطره از خاطرهگویان (غواصان) عملیات کربلای پنج استان هرمزگان با اهدای تندیس تجلیل شد.
عملیات کربلای پنج که سنگینترین و گستردهترین عملیات دفاع مقدس محسوب میشود، با رمز یا زهرا(س)ˈ۱۹ دیماه سال ۱۳۶۵ به فرماندهی سپاه در منطقه شلمچه در کانال ماهی (شرق بصره) آغاز شد و ۷۰ روز به طول انجامید.
گردان ۴۲۲ هرمزگان نقش مهمی در عملیات کربلای ۴و ۵ داشته است که در واقع شکستن خطوط عملیات کربلای ۵ هنوز برای نظامیان دنیا و دشمنان ما یک معمای حل نشده است.
رزمندگان استان هرمزگان همچنین به دلیل آشنایی با مناطق آبی و به دلیل زندگی در منطقه بد آب و هوایی از استقامت و پایداری بالایی برخوردار در بسیاری از عملیاتها نقش شناسایی را برعهده داشتند و به عنوان غواص در بسیاری از جنگها به عنوان خط شکن آغاز عملیاتها بودند.
نمایشگاه ملی کتاب «دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت» در بندرعباس که از روز شنبه ۲۳ آذرماه در مصلی بندرعباس گشایش یافته تا ۲۹ آذر ادامه دارد.
برگزاری ویژهبرنامههای فرهنگی از جمله شب خاطره «ماهیها دلتنگ آب نمیشوند» ویژه غواصان عملیات کربلای پنج از برنامههای جانبی این نمایشگاه در راستای برگزاری کنگره ۱۵۰۰ شهید استان هرمزگان است که با حضور جمعی از رزمندگان و مخاطبان به حوزه ادبیات پایداری برگزار شد.