این آیین سنتی  با مُغ بری (نخل) آغاز شد و بعد از آن به صورت کارناوال تا شیروانی و محل جاگذاری دیگ ها (نزدیک مُشتا) همراه با نواختن موسیقی سنتی ادامه داشت.
 مُغ‌بُری، کُنگ‌جوشی، شیره‌گیری، مُشتاداری، سِوِندبافی، صنایع‌دستی و برگزاری بازی‌های بومی و محلی از بخش های مختلف جشنواره آیینی، سنتی مُغ‌ و مُشتا در شهرستان میناب است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی فرمانداری ویژه میناب گفت: پاسداشت آیین و رسوم نشان دهنده تاریخ و فرهنگ پیشینیان است.
مسعود قاسمی با قدردانی از برگزارکنندگان این جشنواره افزود: باید تلاش شود رسم و عاداتی که از گذشتگان  برجای مانده به نسل امروز بازگو کنیم
عضو شورای شهر میناب  نیز در حاشیه برگزاری این جشنواره گفت: مغ بری و کنگ جوشی نزد مردم میناب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
روح الله بهادری با بیان این که در گذشته ای نه چندان دور بخش عظیمی از اقتصاد مردم میناب در همین آیین نهفته بود، گفت: از صحنه های زیبا که بیانگر عجین شدن فضای کار و اقتصاد مردم میناب با باورها و اعتقادات دینی مذهبی است می توان اشاره کرد.
شهرستان میناب به عنوان دومین شهرستان هرمزگان با ۳۰۰هزار نفر و در فاصله ۹۰کیلومتری شرق هرمزگان یکی از قطب های مهم کشاورزی وباغداری بوده  که هم اکنون ۱۲ هزار هکتار سطح زیر کشت نخیلات و ۸۰ رقم خرما دارد.

۷۱۹۵/۶۰۴۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.