مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: با اعتباری 62 میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی و 62 میلیارد تومان از اعتبارات استانی 212 سازه آبخیزداری بزرگ در استان ایجاد خواهد شد.
به گزارش ایسنا، منطقه خلیجفارس، امید ذاکری در نشستی خبری ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: علیرغم مشکلات اعتباری در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری با عنایتی که مقام معظم رهبری داشتند و یکی از 9 اولویت کشور را پروژههای آبخیزداری عنوان کردند و اعتباری از صندوق توسعه ملی برای آن کنار گذاشتند اقدامات خوبی را در این حوزه انجام دادیم.
وی افزود: با توجه به بارندگیهای خوب سال گذشته پروژههای آبخیزداری نقش پررنگی را در استان هرمزگان ایفا کردند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان تصریح کرد: امروزه در کل دنیا با توجه به محدودیتهای منابع اعتباری، اهداف متعددی در هر پروژه مدنظر قرار گرفته میشود، در حوزه آبخیزداری نیز کنترل سیلاب، تغذیه سفرههای زیرزمینی، ایجاد تفرجگاه، کنترل فرسایش خاک، آبزیپروری، ارتقای بخش کشاورزی، افزایش چاهها و قناتها از مزایای متعدد پروژههای آبخیزداری بوده است.
ذاکری عنوان کرد: امسال نیز پروژههای آبخیزداری در استان پایدار شده و اعتبارشان نیز افزایش یافت، لازم به ذکر است که تمامی این مسائل و پروژههای آبخیزداری درنهایت به حفظ و تقویت پوشش گیاهی خواهد انجامید.
وی خاطرنشان کرد: با هماهنگیهای صورت گرفته با حضور استاندار هرمزگان جلسه خوبی در سازمان جنگلها داشتیم و تفاهمنامهای منعقد شد و افزایش چشمگیری در اعتبارات داشتیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان ادامه داد: پس از 11 سال پروژههای مشارکتی برای اجرای سازههای آبخیزداری را در بشاگرد عملیاتی کردیم و در طول یک سال نزدیک 600 سازه آبخیزداری مشارکتی توسط خود مردم ایجاد شد.
ذاکری بیان کرد: آبخیزداری در بشاگرد با شغل مردم ارتباط دارد، هر سازه 500 مترمربع میتواند استحصال زمین کند و منجر به نخل کاری، سیر کاری و ... شود.
وی افزود: با اعتباری 62 میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی و 62 میلیارد تومان از اعتبارات استانی 212 سازه آبخیزداری بزرگ در استان ایجاد خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان اضافه کرد: در بحث خیرین 11 پروژه با بیش از 10 میلیارد تومان سرمایهگذاری مستقیم خیرین را در استان هرمزگان داشتهایم.
ذاکری اظهار کرد: در حوزه عملکرد پروژههای آبخیزداری در صندوق توسعه ملی در سال 97 رتبه برتر را داشتیم و امیدواریم شاهد استمرار این نهضت آبخیزداری در هرمزگان باشیم.
وی افزود: سدهای آبخیزداری توانست در بازندگیهای سال گذشته بسیاری از روستاها را نجات دهد و بیش از 40 روستا را تأمین آب کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان خاطرنشان کرد: استاندار هرمزگان نیز بهدرستی گفت که آبخیزداری جز ضروریات کشور و استان هرمزگان است.
ذاکری عنوان کرد: در شاخص پیشگیری از تصرفات اراضی در 4 ماهه نخست امسال توانستیم بیش از 673 هکتار از اراضی را پیشگیری از تصرف کنیم.
وی افزود: در حوزه رفع تصرفات در سال گذشته 14.6 هکتار و امسال نیز بیش از 84 هکتار خلعیت اراضی ملی را داشتیم؛ از دستگاه قضا و نیروی انتظامی که ما را در حفظ طبیعت استان یاری کردند سپاسگزاریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان ادامه داد: در حوزه فرهنگسازی اتفاقات خوبی با کمک مردم رخ داده است، درزمینهٔ تقویت پوشش گیاهی نیز از اعتبار صندوق توسعه ملی برای احیای جنگلهای حرا اقداماتی را انجام دادهایم.
ذاکری اظهار کرد: سیل و خشکسالی دو روی یک سکه هستند، سالها خشکسالی موجب فقر پوشش گیاهی میشود و با هر بارندگی و روان آبی سیل را سیل در پیش خواهیم داشت.
وی ادامه داد: 79 دشت در هرمزگان داریم که از این تعداد 41 دشت ممنوعه و بحرانی هستند، در فاز اول 387 هزار هکتار از دشتهای بحرانی را شناسایی کردهایم و پروژههای آبخیزداری را در آنها متمرکز کردهایم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان تصریح کرد: امسال 223 هزار هکتار از دشتهای استان تحت عملیات آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی قرار میگیرند و با اعتبارات استانی این مقدار بیشتر نیز خواهد بود.
ذاکری عنوان کرد: متوسط فرسایش خاک استان هرمزگان 26 تن در هکتار در یک سال بوده و این در حالی است که متوسط کشوری 16 تن در هکتار است، آبخیزداری رسوب پشت سدها را کاهش و عمر آنها را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: حدود یکمیلیون و 500 هزار هکتار پشت سدهای استان و پنج میلیون 500 هزار هکتار از دشتهای بحرانی و فاقد سد، تحت پوشش پروژههای آبخیزداری ما در هرمزگان هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان بیان کرد: در بخش فنی نیز فعالیتهای مختلفی را پیگیری میکنیم، در سالهای اخیر با اعتبارات خوبی که جذب شده در بخش مرتع، جنگل و بیابان نیز کارهای خوبی صورت گرفته است.
ذاکری عنوان کرد: در بخش مرتع 4 میلیارد تومان پروژه تعریف کردیم که قراردادهای دو میلیارد و 500 میلیون تومان آن بسته شده و امیدواریم در ادامه باقی اعتبارات نیز محقق شود.
وی ادامه داد: در استان 4 میلیون هکتار مرتع داریم که منابعی برای تأمین معیشت مردم هستند و حفاظت از این مراتع نقش ویژهای در بهبود وضعیت معیشت مردم دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان تصریح کرد: با مشارکت مردمی در حفاظت و بهرهبرداری از مراتع اقداماتی صورت گرفته و اولویت واگذاری پروژهها مردم و شرکت تعاونیهای محلی هستند.
ذاکری ادامه داد: از 4 میلیون هکتار مرتع استان هرمزگان، سه میلیون هکتار مرتع ممیزی شده هستند و صاحبان و بهرهبرداران مشخصی دارند، حفاظت و احیا این مراتع را نیز به خود بهرهبرداران سپردهایم.
وی افزود: ظرفیت مراتع شکنندگی بالایی دارد و با از بین رفتن پوشش گیاهی محافظ خاک از بین رفته و با هر روان آبی پوشش مراتع خود را از دست خواهیم داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان بیان کرد: یکمیلیون هکتار جنگل در چهار ناحیه رویشی خلیج عمانی، ایران تورانی، مانگرو و جنگلهای دست کاشت در استان هرمزگان داریم.
ذاکری عنوان کرد: پروژههای بخش جنگل شامل عملیات غنیسازی جنگل با بذر، مدیریت روان آبها و ... با پیشرفت فیزیکی 50 درصد در حال انجام است.
وی اظهار کرد: در استان هرمزگان یک و نیم میلیون هکتار عرصه بیابانی و 28 کانون بحرانی فرسایش بادی با مساحت 318 هزار هکتار داریم که محیطهای انسانی را تحت تأثیر خود قرار میدهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان افزود: ماه گذشته تاکنون در حوزه بیابانزدایی عملیات مختلفی مثل مالچ پاشی، مدیریت روان آب و نهالکاری را داشتهایم.
ذاکری اضافه کرد: در سال جاری حدود هزار هکتار عملیات مالچ پاشی و 500 هکتار نهالکاری را در پیش داریم که با تأمین اعتبار در پاییز عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
وی خاطرنشان کرد: 8 هزار و 156 سازه آبخیزداری در استان هرمزگان وجود دارد.
انتهای پیام