طرح نماد با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانش آموزان با همکاری ۹ سازمان و نهاد مرتبط از جمله قوه قضائیه، بهزیستی، وزارت کار، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی با وزارت کشور اجرا می شود.

در طرح «نماد» یا «نظام مراقبتی اجتماعی دانش آموزان» مقرر شده وزارت آموزش و پرورش با همکاری ۹ سازمان مرتبط یاد شده، دانش آموزان به همراه والدین خود در کلاس های فوق برنامه مدرسه ها حضور یابند و راهکارهایی پیرامون بهبود وضعیت زندگی و سبک آن، به این افراد ارائه تا فضای الفت میان مربیان، دانش آموزان و والدینشان ایجاد شود.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با اعلام اجرای موفق طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان در ۱۴۷ آموزشگاه در شهرستان های  بندرعباس، میناب و قشم از مشارکت بیش از ۲۵ هزار دانش آموز هرمزگانی در فرآیند اجرای این طرح خبر داد.

علی صالحی عصرشنبه اظهار داشت: شهرستان قشم با اجرای این طرح در ۱۳۵ آموزشگاه و مشارکت ۲۲ هزار و ۸۶۹ دانش آموز ، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اهمیت توجه ویژه به مقوله پیگشیری از وقوع جرم، گفت: پیش بینی زمینه ها و حوزه های مؤثر در ارتکاب جرایم با هدف ساماندهی آنها، گام نخست و مقدماتی در پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی است.

پیشگیری از وقوع جرم امری فواقوه ای است

این مقام مسوول تاکید کرد: پیشگیری از وقوع جرم امری فراقوه ای است که  از یک سو به استحکام روابط دستگاه ها کمک می کند و از سوی دیگر از بروز آسیب ها و تحمیل هزینه های مالی و اجتماعی به کشور جلوگیری خواهد کرد.

صالحی با بیان اینکه اصلاح ساختارهای فساد زا و جرم زا در دستور کار ویژه شورای پیشگیری از وقوع جرم هرمزگان است، گفت: ضرورت دارد رویکرد شناسایی و برخورد با ریشه ناهنجاری‌ها در دستور کار تمامی دستگاه ها قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به محوریت آگاهی بخشی و فرهنگ سازی در مباحث مرتبط با پیشگیری از جرایم و تخلفات، از رشد فزاینده ناهنجاری های اجتماعی به ویژه در فضای مجازی ، ابراز نگرانی کرد.

صالحی افزود: در همین رابطه خواستار برنامه ریزی دقیق و هماهنگی بین بخشی در میان دستگاه های متولی ساماندهی فضای مجازی هستیم.

وی مقابله با قاچاق و حاشیه نشینی ، حمایت از رونق تولید و اشتغال ، اجرای طرح کاداستر و تثبیت اراضی ملی و دولتی و همچنین برخورد قاطع با جرایم خاص و خشن را شاخص های مؤثر در کنترل و کاهش جرایم و آسیب های اجتماعی عنوان کرد.

بازآفرینی محل دریاچه فصلی ۲۲ بهمن

صالحی در بخش دیگری از صحبت های خود با اعلام اینکه تخریب و رفع تصرف از مستحدثات غیرمجاز در محل دریاچه فصلی ۲۲ بهمن شهرستان بندرعباس و بازآفرینی این منطقه با ایجاد تفرجگاه و امکانات رفاهی برای شهروندان در دستور کار ویژه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هرمزگان قرار گرفت ،از تشکیل کارگروه های  تخصصی به منظور پیگیری و اجرای این طرح خبر داد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: تدوین برنامه راهبردی ،شناسایی محلات مستعد ارتکاب جرم از طریق تهیه اطلس جرایم، اجرای طرح های ضربتی ،نظارت دقیق بر فضای مجازی و توجه بیش از پیش به مؤلفه های فرهنگی و آموزه های مذهبی  شاخص های مؤثر در دستیابی به اهداف پیش بینی شده در طرح جامع پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی استان است.

صالحی در این نشست خواستار تنظیم برنامه عملیاتی دقیق با مشارکت استانداری هرمزگان و تمامی دستگاه های عضو شورای پیشگیری از جرم استان به منظور کاهش آسیب های ناشی از جرایم خشن و رتقای ضریب امنیت مناطق مختلف استان شد

اتخاذ راهکارهای عملیاتی برای پیشگیری از وقوع جرم

استاندار هرمزگان نیز در این نشست تاکید کرد: برای پیشگیری از وقوع جرم باید راهکارهایی مناسب و عملیاتی ارائه و اجرایی شوند که حداکثر تاثیرگذاری را در راستای تحقق این هدف مهم داشته باشند.

فریدون همتی بیان داشت: یکی از اقدامهایی که نیاز است در راستای پیشگیری از وقوع جرم انجام شود، تجزیه و تحلیل پرونده های موجود در دستگاه قضایی استان است تا میزان فراوانی انواع جرایم مشخص و بر روی پیشگیری از جرایمی که دارای گستردگی و فراوانی بیشتری هستند، تمرکز بالاتری داشته باشیم.

وی ادامه داد: جلوگیری از موازی کاری و داشتن هماهنگی و انسجام بیشتر از دیگر مواردی است که برای پیشگیری از وقوع جرم باید مورد توجه قرار گیرد تا این کار به شکل بهتر و با سرعت بیشتری به نتیجه برسد.

۷۱۹۸/۶۰۴۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.