مرحله نخست این آب شیرینکن به ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب آذرماه پارسال با حضور معاون اول رییس جمهوری به بهره برداری رسید.

ظرفیت کامل آب شیرینکن بندرعباس ۱۰۰هزار مترمکعب است که با بهره برداری از مرحله اول آن ۸۵ هزار نفر از مردم بندرعباس از آب آشامیدنی بهره مند شدند.

در سایت آب شیرینکن بندرعباس، آب شور خلیج فارس از طریق فرآیند مدرن اسمز معکوس (Reverse Osmosis) نمک زدائی می شود.

در حال حاضر ۱۷ سایت آب شیرینکن با سرمایه گذاری ۱۱هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی و حجم آب تولیدی ۶۲ مترمکعب در شبانه روز در هرمزگان اجرا شده که در کشور بی نظیر است.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب هرمزگان عصر سه شنبه در بازدید فرماندار بندرعباس از پروژه آب شیرینکن بندرعباس اظهار داشت:این پروژه نیاز آبی این شهر را به منابع آب سطحی و زیرزمینی کم می کند.

علاء امیریان نژاد اظهار داشت: در حال حاضر اولویت اول ما افزایش ظرفیت در مدار بهره برداری این آب شیرینکن است.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت در مدار بهره برداری آب شیرینکن بندرعباس ۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است که براساس برنامه پیش بینی شده تا پایان مهرماه امسال به ۴۰ هزار متر مکعب در شبانه روز افزایش می یابد .

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب هرمزگان تصریح کرد: تلاش داریم تا پایان امسال نیز ۶۰ هزار متر مکعب وارد مدار بهره برداری شود.

وی افزود: مشکل عمده ما در بحث تامین برق مورد نیاز جهت افزایش ظرفیت آب شیرین کن به ۴۰ هزار مترمکعب است که طبق توافق با شرکت برق منطقه ای استان در صورت تامین برق (یک مگا وات)، این افزایش ظرفیت را خواهیم داشت.

امیریان نژاد بیان داشت: در حال حاضر برق مورد نیاز این پروژه از شرکت نفت ستاره تامین می شود که این روند برای اجرای فاز دوم پروژه (افزایش ظرفیت پروژه به ۴۰ هزار مترمکعب) امکان پذیر نیست.

وی اظهار داشت: برق مورد نیاز برای اجرای این طرح از خط هوایی پست بوستانو تامین خواهد شد اما تا قبل از ایجاد خط هوایی برق  ضروری است توافق تامین برق با شرکت برق منطقه ای (نیاز یک مگاواتی) صورت گیرد.

تاسیسات آب شیرینکن ها در غرب بندرعباس متمرکز نشود

فرماندار بندرعباس نیز در این بازدید با اشاره به اهمیت اجرای پروژه های آب شیرینکن در جهت تامین آب شرب مورد نیاز مردم، گفت: آب شیرین کن یکصد هزار مترمکعبی بندرعباس در نوع خود در سطح کشور بی نظیر است.

عزیزالله کناری اظهار داشت: با توجه به کاهش شدید منابع آب زیرزمینی حرکت به سمت تکنولوژی شیرین سازی آب دریا برای تامین آب مورد نیاز شهرهای ساحلی یک ضرورت است.

وی افزود: با توجه به طول دو هزار و ۲۴۰ کیلومتری سواحل در استان هرمزگان ،انتظار می رود از این ظرفیت جهت تامین آب مورد نیاز شهرهای مختلف استان استفاده شده و ایجاد تاسیسات آب شیرینکن ها تنها در غرب بندرعباس متمرکز نشود.

فرماندار بندرعباس با ابراز نگرانی از وضعیت کمبود آب در روستاها، گفت: نگران تامین آب در روستاها هستیم ، زیرا که به دنبال کم آبی برخی از آن ها خالی از سکنه شده که اولین آسیب آن ایجاد حاشیه نشینی و آسیب های آن در بخش تولید، کشاورزی و اجتماعی است.

کناری ضمن حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی جهت اجرای پروژه های آب شیرینکن، گفت: سرمایه گذاری در بخش شیرین سازی آب دریا می تواند در توسعه بیشتر این صنعت در استان هرمزگان موثر باشد.

۶۰۴۸/۷۱۹۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.