مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان گفت: در تماسها با مرکز 123 (اورژانس اجتماعی) بیشترین درصد رشد در خصوص اقدام به خودکشی با 288 درصد در حوزه کودکان آزاری بیش از 20 درصد و همسر آزاری بیش از 5 درصد بوده است.
به گزارش ایسنا، منطقه خلیجفارس، غلامحسین رنجبر ظهر امروز در نشستی خبری ضمن تبریک هفته بهزیستی، اظهار کرد: بیمار اعصاب و روان زمانی شناخته میشود که دو نوبت سابقه بستری در بیمارستان داشته باشد و نیازمندی توسط مددکاری مشخص میشود و تحت حمایت قرار میگیرد.
وی افزود: همه هزینههایی که شامل مددجویان دیگر میشود شامل بیماران اعصاب و روان هم میشود، در خصوص افراد دارای معلولیت نیز در گذشته هزینه به فرد تعلق میگرفت و اکنون به خانوار تعلق خواهد گرفت.
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان تصریح کرد: بیماران اعصاب و روان خدمات ویژهای را نداشتند اما خوشبختانه مقرر شده مستمری برای کلیه افراد دارای معلولیت که پنج گروه (اعصاب و روان، ذهنی، شنوایی، بینایی، جسمی و حرکتی) هستند تعلق گیرد که شامل بیماران اعصاب و روان هم میشود.
رنجبر عنوان کرد: تیم ویزیت در منزل نیز بهصورت ماهانه و مرتباً به این بیماران سر میزند و خدمات لازم را ارائه یا شناسایی میکند.
وی خاطرنشان کرد: در مراکز بیماران اعصاب و روان 83 نفر در مراکز مردان و 60 نفر در مراکز زنان داریم، 200 نفر نیز توسط 4 تیم ویزیت در منزل ویزیت میشوند، حدود 80 درصد افرادی که به درمان تیم ویزیت در منزل نتیجه مثبت میدهند از چرخه درمان خارج میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان ادامه داد: به ازای هر بیماری که در منزل ویزیت میشود 465 هزار تومان و به ازای هر بیمار بستری 770 هزار تومان و البته برای افراد مجهولالهویه یا افراد دارای نیازهای خاص مقادیر بیشتری هزینه میشود.
رنجبر بیان کرد: مرکز اقامتی بیماران ضایعات نخاعی را به همت خیرین افتتاح میکنیم، از شهرداری نیز انتظار داریم در خصوص ایجاد محیط امن برای معلولین همکاری بیشتری داشته باشد.
وی ابراز کرد: برای ایجاد شغل پایدار برای افراد دارای معلولیت تلاشها بسیاری صورت گرفته و انتظار ما این است که دستگاههای اجرایی قانون 3 درصد سهم معلولین را رعایت کنند، از صنایع استان نیز درخواست داریم 3 درصد استخدامیهای خود را به افراد دارای معلولیت اختصاص دهند.
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان اضافه کرد: جا دارد در آموزش خانواده سرمایهگذاری بیشتری داشته باشم و برنامههای پیشگیری از سنین پایینتر شروع شود، کودکی که مهارتهای ارتباطی و زندگی را آموزش ببیند میتواند رفتار مناسبی در برابر آسیبها داشته باشد.
رنجبر اظهار کرد: معتادین متجاهر توسط نیروی انتظامی جمع میشوند و در مراکز ماده 16 نگهداری میشوند، تنها استانی که ظرفیت 230 نفر دارد هرمزگان است، پذیرش ما بهصورت نفر روز و آمار متغیر است و بین 50 تا 60 درصد این آمار نوسان دارد و البته وضعیت آب و هوایی استان نیز در افرایش پذیرش مؤثر خواهد بود، افراد دارای خانواده با هماهنگی استانها به شهر خود باز میگردند تا ظرفیت را برای افراد بومی که از خانواده ترد شدهاند باز کنیم.
وی افزود: مرکز زنان ما واقع در شهرک توحید ظرفیت 15 نفری دارد که در حال حاضر تکمیل نشده است، اگر فردی بخواهد مرکزی تأسیس کند ما استقبال خواهیم کرد و مجوزهای لازم را صادر خواهیم کرد.
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان تصریح کرد: مرکز سرپناه شبانه زنان ما سال 93 افتتاح شد، نیاز به آگاهسازی بیشتری در خصوص این مرکز وجود دارد، برای ارائه خدمات به کمکهای بیشتری از ارگانهای دیگر بهخصوص شهرداری داریم.
ارجمند عنوان کرد: سال 97 بهصورت خاص طرح پازک برای پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان اجرا شد و این ظرفیت را به 60 محله رساندهایم و برنامههای آگاهسازی و آموزش را داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: جمعآوریها توسط نیروی انتظامی یک روز در هفته صورت میگیرد و وظیفه ما رسیدگی به معتادین متجاهر است.
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان تصریح کرد: از مهرماه سال جاری برای فرزندانی که والدین معلول دارند هزینه تحصیلی و وام تحصیلی تعلق میگیرد، ودیعه مسکن نیز با سقف 5 میلیون تومان و هزینه وسایل ضروری منزل با سقف دو و نیم میلیون تومان به آنها تعلق میگیرد.
ارجمند عنوان کرد: افتتاح خانه امن را داریم که مخصوص زنان خشونت دیده است و این خانه برای این است که طی 4 ماه این افراد را به توانمندی برسانیم و خدماتی را به آنان ارائه دهیم.
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان تصریح کرد: در خصوص آسیبهای اجتماعی خیلی از گزارشها بهخصوص آزارهای روانی به کودکان و زنان به ما نمیرسد.
وی افزود: در تماسها با مرکز 123 (اورژانس اجتماعی) بیشترین درصد رشد در خصوص اقدام به خودکشی با 288 درصد، در حوزه کودکان آزاری بیش از 20 درصد و همسر آزاری بیش از 5 درصد بوده است.
مشاور عالی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه اظهار کرد: مجموعه خدماتی که سازمان ارائه میدهد بر اساس نیازمندیهای سیال نیاز به برنامههای پایدار منتج به توانمندسازی پایدار دارد، اما متأسفانه هرروزه به تعداد خدمات این سازمان افزوده میشود، خدماتی که متوجه وزارتهای گوناگون دیگر است.
غلامرضا فروغی نعمت الهی افزود: بودجهای که مجلس برای سازمان بهزیستی نیز نسبت به خدماتی که ارائه میدهد بسیار ناچیز است.
وی بیان کرد: خبرسازی کردن مسائل میتواند تأثیرگذار بوده و نگاههای بیشتری را متوجه خود کند و این امر میتواند منجر به تغییرات مثبت بیشتری شود.
مشاور عالی سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: رشد به معنای راههای شکوفایی است، نیاز مرکز رشد مردمنهاد که بستری برای توانمندسازی فرزندان ایجاد کند احساس میشود، مرکز رشد مثلثی است که فرزندان، سازمان بهزیستی و خیرین اضلاع آن هستند که اولین مرکز در استان هرمزگان افتتاح شده است.
فروغی تصریح کرد: در این مرکز مهارت فردی، اجتماعی و اشتغال افراد را بالا میبریم و این آموزشها منتج به مهارت خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: الگوهای احصا شده بر اساس فرهنگ هر منطقه همت افرادی که در استان دل درگرو کمک به استان خود دارند را میطلبد.
انتهای پیام