به گزارش ایرنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان در مراسم نمایش این اشیا گفت:
اشیای به نمایش گذاشته شده ظرف یکسال گذشته از قاچاقچیان آثار تاریخی فرهنگی بدست آمده است.
رضا برومند روز شنبه افزود: شاخص ترین شی در بین این اشیاء به نمایش گذاشته شده لوح گلی از معبد چغازنبیل است که در آن شاه عیلامی توضیحی در خصوص معبد ارایه داده است.
وی ادامه داد: علاقه مندان به میراث فرهنگی به مدت یک هفته می توانند از شاخص ترین اشیای به نمایش گذاشته شده متعلق به سه هزار و 250 سال قبل و هزاره اول پیش از میلاد ، دیدن کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان در حاشیه برپایی نمایشگاه در گفت وگوبا ایرنا اظهار داشت: این آثار با هدف معرفی میراث فرهنگی و قدردانی از کسانی که برای حفظ میراث فرهنگی و جلوگیری از قاچاق اشیاء تاریخی به خارج کشور تلاش کرده و می کنند به نمایش درآمده است.
برومند تصریح کرد: اداره کل پست هرمزگان اشیائی که قاچاقچیان قصد خارج کردن آنها با مرسوله های پستی داشته اند را شناسایی و به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تحویل داده است.
وی یاد آور شد: نیروی انتظامی و یگان حفاظت میراث فرهنگی و مردم هم در شناسایی و کشف و ضبط این آثار از قاچاقچیان نقش موثری داشته اند.
وی اضافه کرد: بخشی از انرژی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان صرف حفظ آثار و اشیاء تاریخی و فرهنگی از تخریب می شود که هر جایی مردم نسبت به حفظ میراث فرهنگی حساس بوده اند اشیاء تاریخی بهتر محفوظ مانده اند.
وی تاکید کرد: حفظ میراث فرهنگی، نیاز به مشارکت همگانی دارد و رسانه ها با معرفی و مردم با تشکیل انجمن های دوستداران میراث فرهنگی و همچنین اداره های دولتی با رعایت حریم های این آثار می توانند کمک کننده باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان بیان داشت: در حال حاضر یک هزار و 150 اثر فرهنگی در هرمزگان شناسایی شده که 270 اثر میراث فرهنگی ملموس به ثبت در فهرست آثار ملی رسیده که این آثار به همراه میراث فرهنگی ناملموس و آثار طبیعی به 380 اثر می رسند.
برومند افزود: روند تشکیبل پرونده و ثبت میراث فرهنگی هرمزگان در فهرست آثار ملی همچنان ادامه دارد و امید می رود به نقطه مطلوبی در این زمینه رسید.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان هم در این خصوص اظهار داشت: سال گذشته 115 شی از قاچاقاچیان میراث فرهنگی کشف شد که اکنون 88 شی در معرض دید همگان قرار دارد.
عباس نوروزی اشاره کرد: قاچاقچیان میراث فرهنگی اقدام به ساخت آثار تاریخی تقلبی از تمدن جیرفت برای فروش کرده بودند که این آثار هم کشف، ضبط و در معرض دید همگان قرار دارد.
3219 /6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.