به گزارش ایرنا، دکتر کاووس دیندارلو دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز ماما (15 اردیبهشت) اظهار داشت: با استناد به آمارها در پنج سال گذشته، شاخص مرگ و میر مادران هنگام زایمان از چهل مورد به ازای هر صد هزار زایمان به 25 مورد و مرگ و میر نوزادان تازه متولد شده نیز به 10 مورد در هر هزار تولد رسیده است.
وی بیان داشت: کاهش مرگ و میر مادران به 15 مورد در هر صد هزار و کاهش مرگ نوزادان به کمتر از هفت مورد در هزار تولد برای استان هدفگذاری شده است.
دیندارلو با اشاره به فعالیت بیش از 600 ماما در مجموع بهداشت و درمان هرمزگان، گفت: مامایی در این استان به دلیل وسعت هرمزگان، تراکم کم جمعیت و شیوع بیشتر برخی بیماری های زمینه ای همچون تالاسمی، از جمله شغل های سخت حوزه بهداشت و درمان محسوب می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در این مراسم با اشاره به نقش پر اهمیت ماماها در بهداشت و مراقبت از مادران باردار و با قدردانی از تلاش های این قشر، گفت: ماماها در ارتقای شاخص های سلامت جامعه بویژه مادران باردار و نوزادان آنان نقش مهمی برعهده دارند.
دکتر عبدالله غریب زاده بیان داشت: ماماها علاوه بر مسوولیت خطیر حرفه ای و طبی در مراقبت از مادران و نوزادان نقش مهمی در زمینه فرهنگی و آموزشی نیز بر دوش دارند که باید با توانمندسازی علمی، این نقش و جایگاه را بیش از پیش ارتقاء دهند.
وی تصریح کرد: حضور و نقش ماما ارتباط تنگاتنگی با مادر و دوره بارداری او دارد و از این رو اهمیت نامگذاری روز جهانی ماما، تأکید بر نقش مهم مادری و تولد نوزاد است که به کمک و یاری ماما، انجام می‌شود.‏
دکتر غریب زاده خاطرنشان کرد: با تلاش های صورت گرفته در استان هرمزگان دو بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع) شهرستان رودان و بیمارستان شهدای شهرستان بندرلنگه به عنوان بیمارستان‌های نمونه کشوری در امر ترویج زایمان طبیعی انتخاب شده اند.
در پایان این مراسم از 30 مامای برگزیده در بخش‌های بهداشت و درمان استان هرمزگان و 5 مامای بازنشسته قدردانی شد.
سال گذشته در هرمزگان37 هزار و 934 نوزاد متولد شد .
پنجم ماه می (پانزدهم اردیبهشت) از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین ‌المللی مامایی روز جهانی ماما اعلام شده است و هر سال این روز با هدف دعوت از همه ماماها برای کاهش مرگ و میر‌های ناشی از زایمان در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود.
بررسی‌های سازمان بهداشت جهانی حاکی است که هر سال حدود 340 هزار زن در جهان به علت مرگ و میرهای ناشی از زایمان، جان خود را از دست می‌دهند و میلیون‌ها زن دیگر نیز به دلیل عفونت‌های ناشی از آن، دچار بیماری می‌شوند و این در حالی است که مرگ و میر و امراض ناشی از زایمان مادران از راه دسترسی به مراقبت‌های مامایی، در سراسر جهان و به خصوص در کشورهای در حال توسعه که 90 درصد از مرگ ومیرهای ناشی از زایمان در آن‌ها اتفاق می‌افتد، کاهش یافته است.
7198/6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.