به گزارش ایرنا، جای جای این خطه از ایران زمین از چند روز گذشته با آذین بندی خیابان ها و سردرب منازل و مغازه ها، خود را برای این جشن بزرگ آماده کردند و طی دیشب و امروز با برپایی ایستگاه های صلواتی و توزیع شربت و شیرینی این عید بزرگ را جشن گرفتند.
سراسر هرمزگان شب گذشته و امروز غرق در نور و شادی بود و مردم در خیابان ها با به صدا درآوردن بوق اتومبیل ها،شادی خود را از فرا رسیدن نیمه شعبان اعلام کردند.
نیمه شعبان از شب های مبارکی است که بر احیای آن تاکید شده زیرا در سحرگاه آن وجود نورانی حضرت مهدی موعود (عج) ولادت یافت و بنا به روایتی از پیامبر (ص) روزی ها در این شب قسمت می شود و روندگان به حج معین می شوند و خدای تعالی ملائکه خود را از جانب آسمان به سوی زمین در مکه فرو می فرستد.
جمعی از مردم هرمزگان در شب نیمه شعبان که بنا به روایتی بعد از شب‌های قدر اهمیت ویژه‌ای برای آن روایت شده با حضور در امامزاده ها و مساجد ، با خواندن دعا، مناجات شعبانیه و زیارت آل یاسین، شب را تا سحر احیا گرفتند.
برگزاری جشن، برنامه های فرهنگی، مولودی خوانی و پخش شربت و شیرینی و سایر نذورات از جمله آش و حلیم از جمله اموری است که مردم و هیات های مذهبی هرمزگان برای گرامیداشت این روز و ماه مبارک شعبان انجام می دهند.
امامزاده سید مظفر ، شاه محمد تقی و سید کامل در بندرعباس ، امام زاده سید سلطان محمد در رودان، امام زاده سید محمد عالم در بندرلنگه و امامزاده سید محمد (ع) حاجی آباد از جمله بقاع متبرک استان هرمزگان هستند که مراسم جشن و نورافشانی نیمه شعبان در آنها برگزار شد.
همزمان با این ولادت خجسته ، آیین سنتی آردگیز گردانی که در فهرست آثار معنوی ثبت ملی شده نیز شب گذشته در بندرعباس بویژه محله های قدیمی این شهر و در شهرهای میناب، بندرلنگه و بندرکنگ برگزار شد.
'آرد گیز' در گویش محلی همان الک است؛ سنت دیرینه آردگیز گردانی هر سال در شب های سیزدهم تا پانزدهم شعبان در هرمزگان برگزار می شود.
در این آیین گروه های آردگیز گردان که پنج تا 10 نفره هستند به در خانه ها می روند و با پنهان شدن و خواندن شعرهایی در ستایش خداوند و تبریک میلاد حضرت مهدی (عج)، هدیه هایی را که ساکنان خانه ها در آردگیز می گذارند متبرک دانسته و بین بیماران و نیازمندان توزیع می کنند.
بنا بر روایات ،حضرت مهدی (عج) امام دوازدهم شیعیان، روز جمعه نیمه شعبان 255 هجری قمری در سامرا متولد شده اند .
پدرش، پیشوای یازدهم حضرت امام حسن عسکری (ع) و مادرش، بانوی گرامی نرجس است، میزان فضیلت و معنویت نرجس خاتون تا آن حد بالا بود که حکیمه خواهر امام هادی (ع) که خود از بانوان عالیقدر خاندان امامت بود، او را سرآمد و سرور خاندان خویش و خود را خدمتگزار او می نامید.
آن حضرت پس از تولد حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام عسکری(ع) به صورت نیمه مخفی زندگی کرد. غیبت صغری پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری(ع) در سال 260 آغاز شد و تا سال 329 ادامه پیدا کرد. در این دوره حضرت مهدی(عج) از طریق نواب اربعه به اداره امور مردم می پرداختند.
دوره غیبت کبری نیز با پایان یافتن غیبت صغری و از سال 329 هجری قمری شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت.
از جمله القاب آن حضرت؛ حجت، قائم، خاتم، منتظر، خلف صالح، صاحب الزمان، بقیة الله است و مشهورترین آنها مهدی است.
7198/6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.