به گزارش ایرنا، موسی دادی زاده سرخایی روز دوشنبه در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه افزود: در این راستا نشست های متعددی با وزارت رفاه، انجمن ها و نهادهای خیریه و همچنین با وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته است و به روسای ادارات نیز اعلام شده دانش آموزی به خاطر نداشتن تامین مالی از مدرسه جا نماند.
وی بیان داشت: خانواده هایی که تاکنون فرزندانشان را به خاطر مسایل مالی به مدرسه نفرستاده اند، از هم اکنون اقدام به ثبت نام کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان اظهارداشت: هزینه مالی برای بازماندگان از تحصیل در سه مرحله شامل بعد از ثبت نام در مدرسه، بعد از امتحانات نوبت اول و بعد از امتحانات نوبت دوم به طور مستقیم به حساب مدیر مدرسه پرداخت می شود.
دادی زاده گفت: اگر دانش آموزی به خاطر مسایل فرهنگی نیز از مدرسه جا مانده است، بدنبال این هستیم که این مشکل را نیز در برنامه ای میان مدت و دراز مدت برطرف کنیم.
وی اضافه کرد: این اقدام در راستای بسط و توسعه عدالت آموزشی اداره کل آموزش و پرورش صورت گرفته است که تمامی دانش آموزانی که در سن مدرسه قرار دارند، بتوانند جذب شوند.
این مسوول ادامه داد: طرح انسداد مبادی بی سوادی نیز در راستای شناسایی و جذب بازماندگان از تحصیل در شهرها و بخش های هرمزگان از طریق انجمن اولیای و مربیان به شورای پشتیبانی دنبال می کنیم و در روستاها نیز اعلام کرده ایم که این طرح با کمک دهیاران و مدارس تشکیل شود.

**مدرسه کانون یادگیری محلی
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: مدرسه کانون اصلی تعلیم و تربیت رسمی در جامعه و کانون یادگیری محلی است و تمامی سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های اهداف آموزشی و تربیتی در این کانون اصلی آموزش باید تحقق پیدا کند.
دادی زاده سرخایی بیان داشت: در این راستا باید جایگاه مدیریت مدرسه در سیستم تعلیم و تربیت ارتقا پیدا می کند و باید دنبال این باشیم افرادی را به عنوان مدیر مدرسه انتخاب کنیم که توانایی و شایستگی های علمی و حرفه ای لازم را برای انجام کار داشته باشند.
وی ادامه داد: همسوسازی و هماهنگی بین سطح های مختلف مدیریتی آموزش و پرورش (از مدرسه تا اداره کل)یکی دیگر از برنامه های آموزش و پرورش است که بدنبال این هستیم با اجرای آن از تضاد و دوگانگی در ارائه و اجرای برنامه ها در این نهاد جلوگیری شود.
این مسوول ارتقای کیفیت و جایگاه مدارس را از دیگر برنامه های در دستور کار آموزش و پرورش هرمزگان دانست و گفت: باتوجه به این که مدرسه کانون یادگیری محلی است، باید جایگاهش ارتقا پیدا کند.
دادی زاده سرخایی ادامه داد: در مرحله نخست دانش آموزان و در مرحله بعدی اولیا، معلمان، مدیران و عوامل اجرایی و همچنین مردمی که در آن محل زندگی می کنند، از مزایای کانون بهره مند می شوند.
وی ادامه داد: مدرسه باید تاثیرات مثبتی برای آن محله ای که در درونش قرار گرفته است، داشته باشد و در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و ارتقای کانون محلی تعامل گسترده ای بین اهالی محله و اهالی مدرسه ایجاد شود.
این مسوول ادامه داد: بحث قانون گرایی و پرهیز از قانون گریزی و شفافیت در انجام امور از دیگر برنامه های مهم و اساسی آموزش و پرورش هرمزگان است.
دادی زاده گفت: آموزش وپرورش به عنوان مهم ترین دستگاه تعلیم و تربیت رسمی کشور است که بر مبنای نظام ارزشی جامعه شکل گرفته و وظیفه آن تامین و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جامعه و تحول در عرصه های مختلف نظام اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور است.

**تمرکز آموزش پرورش بر سند تحول بنیادین
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: تمرکز بر سند تحول بنیادین نظام آموزشی به عنوان محور و مبنای جهت گیری های نظام تعلیم و تربیت از دیگر رویکردهای این نهاد است.
دادی زاده سرخایی افزود: سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش برای ایجاد تحول در نظام آموزشی و تربیت فرزندان جامعه تنظیم و به تصویب شورای عالی آموزش وپرورش، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مراجع ذی صلاح رسیده است که موظف به اجرای آن هستیم.
وی بیان داشت: برنامه درسی ملی از دیگر اسناد بالادستی و مهم آموزش و پرورش است که در راستای تحقق راهکارهای سند تحول بنیادین تنظیم شده است و باید در این راستا گام برداریم.
این مسوول همچنین بر ساحت های 6 گانه تعلیم و تربیت تاکید کرد و گفت: آموزش و پرورش نباید تک بعدی و تک ساحتی اداره شود.
وی گفت: علاوه بر مسایل آموزشی دانش آموزان باید به مسایل پرورشی، زیستی، سلامت و بهداشت، مسایل اجتماعی و سیاسی نیز توجه شود.
وی ادامه داد: بهبود ساختارها و رویه ها در سیستم آموزش و پرورش و کوتاه کردن مسیرهای انجام کار از دیگر رویکردهای این نهاد فرهنگی است و بدنبال این هستیم کمه روش ها را در جهت تقویت مدرسه محوری بهبود ببخشیم.
این مسوول ادامه داد: تامین زیرساخت ها برمبنای سند تحول بنیادین، توسعه گفتمان سند تحول بنیادین، ارتقای مدیریت منابع انسانی وتوانمندی نیروی انسانی، ارتقای انگیزه و منزلت حرفه ای، فرهنگی و اجتماعی فرهنگیان، ایجاد موزه ی آموزش و پرورش، توسعه مشارکت در آموزش و پرورش و تقویت و توسعه نهادهای فرهنگی، پرورشی و تربیت بدنی از مهم ترین اهداف و سیاست های اجرایی آموزش و پرورش هرمزگان است.
دادی زاده سرخایی گفت: اگر بهترین مدرسه و دانش آموز و همراه ترین خانواده ها را داشته باشیم اما منابع انسانی ما به روز نباشند، به آن هدف ترسمی که ارتقای کیفیت آموزشگاه است، دست نمی یابیم.
وی گفت: برای این که نیروی انسانی را توانمند کنیم دو راهکار آموزش ضمن خدمت و برگزاری کارگاره های آموزشی متناسب با نیاز معلمان را در دستور کار داریم.
این مسوول گفت: افزایش اثر بخشی آموزش فنی و حرفه ای و کار و دانش از دیگر برنامه ای آموزش و پرورش است که آن را مطابق با قانون برنامه ششم توسعه دنبال می کنیم.
وی ادامه داد: تا پایان قانون برنامه ششم توسعه باید 50 درصد دانش آموزان این کشور به سمت فنی و حرفه ای و کار و دانش هدایت شوند که توسعه رشته های فنی و حرفه ای و کارو دانش می تواند ما را در رسیدن به این مهم و در ایجاد منابع انسانی برای توسعه این استان کمک کند.

**تنبیه دانش آموزان خط قرمز آموزش وپرورش
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: تنبیه بدنی دانش آموزان در مدرسه به عنوان خط قرمز آموزش وپرورش است که از طریق بخش نامه هایی این امر به مدارس اعلام شده است.
دادی زاده با اشاره به تنبیه بدنی دانش آموزی که اخیرا در یکی از مدارس استان پیش آمده بود، افزود: از خانواده این دانش آموز دلجویی صورت گرفته است.
وی بیان داشت: جایگاه آموزش و پرورش هرمزگان در کشور تا سه سال پیش برابر سازمان سنجش 23 بود که این میزان طبق آخرین آمار به 17 ارتقا یافته است که در این مدت 6 پله پیشرفت داشته ایم.
وی گفت: آموزش و پرورش یک فرایند است که در راستای برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت شکل می گیرد و چون بنیه علمی دانش آموزان طی 12 سال شکل می گیرد، لذا به یک مرتبه نمی توان ارتقای جایگاه پیدا کرد.
همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، 344 هزار و 536 دانش آموز در قالب 14 هزار و 107 کلاس درس در دوره های مختلف تحصیلی راهی مدرسه می شوند که 13هزار و 739 نفر معلم کار تعلیم و تربیت آنان را برعهده دارند.
7195/6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.