به گزارش ایرنا، هیرویوکی تاناکا روز دوشنبه در چهارمین نشست کمیته هماهنگی مشترک طرح جایکا در قشم افزود: طرح جامع جایکا سال 2015 در قشم آغاز شد تا در این جزیره شرایط برای توسعه بر اساس مشارکت جوامع محلی و همراه با حفظ محیط زیست فراهم شود.
وی ادامه داد: جزیره قشم دارای بوم سازگان (اکوسیستم) منحصر به فردی است که منابع طبیعی غنی دارد که حفظ و حراست از آن باعث جذب بیشتر گردشگران و در نتیجه رونق اقتصادی می شود.
مسوول ارشد دفتر جایکا در ایران تصریح کرد: محیط زیست طبیعی، منابع ضروری برای زندگی انسان مانند آب، غذا و دارو را فراهم می کند و بهترین حافظ او در مقابل خطرات طبیعی است.
وی افزود: یکی از پایگاه های اصلی توسعه جزیره ایجاد رابطه بین همه مردم منطقه و ایجاد هماهنگی بین بوم سازگان و جامعه انسانی است.
تاناکا اظهار داشت: طرح جامع به مراحل پایانی خود نزدیک می شود که این مسئله به معانی پایان همکاری ها نیست و از این رو سازمان منطقه آزاد باید اجرای طرح های شاهد (پایلوت) را ادامه دهد و نقش نظارتی خویش را حفظ کند.

** گردشگری و شیلات ظرفیت های قابل اتکا برای توسعه قشم
مسوول ارشد دفتر جایکا در ایران تصریح کرد: شیلات و گردشگری ظرفیت های بی نظیر جزیره قشم هستند و حضور سالانه 4 میلیون گردشگر در این جزیره فرصت مناسبی برای توسعه متوازن و همه جانبه در سراسر جزیره است.
به گفته وی، ایجاد اسکله و بندری برای ارتباط با سرزمین اصلی در باسعیدو واقع در غرب جزیره، حمایت بیشتر از روستاهای لافت، طَبل و سُهیلی، ایجاد پیوند با سرزمین اصلی از طریق بندر لافت، ایجاد اسکله باری در کووه ای و احداث کارخانه فولاد در شمال جزیره قشم از جمله اقداماتی دانستند که برای توسعه سراسر جزیره لازم و ضروری است.
تاناکا گفت: در صورت انجام طرح های مزبور پیش بینی می شود جمعیت جزیره قشم در سال 1415 به 270 هزار نفر افزایش یابد.

** ژاپن 80 میلیون دلار تسهیلات به قشم اختصاص می دهد
معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد قشم گفت: دولت ژاپن 80 میلیون دلار تسهیلات با نرخ حداکثر 4 درصد و با مدت زمان پرداخت 20 سال برای اجرای طرح های سازمان همکاری‌های بین‌المللی این کشور (جایکا) به قشم اختصاص می دهد.
سعید بنی عامریان روز دوشنبه در چهارمین نشست کمیته هماهنگی مشترک گزارش های سه ماهه طرح های شاهد (پایلوت) جایکا افزود: با توجه به ضرورت اجرای طرح جامع جایکا به دلیل شکاف توسعه ای موجود بین شرق و غرب جزیره قشم، سازمان منطقه آزاد به دنبال بسترسازی در جزیره برای جذب تسهیلات مزبور است.
وی ادامه داد: جوامع محلی قشم در طرح جامع جایکا برای ایجاد توسعه پایدار و واقعی نقش ویژه ای دارند و از سوی دیگر مسائل زیست محیطی توسعه جزیره نیز در این برنامه پیشبینی شده است.
مدیر کل برنامه ریزی و بودجه سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: مبنای اصلی این طرح ارتقای جامع محلی با هدف تشکیل یک اجتماع هوشمند و خلاق و بر اساس تعامل با مردم منطقه است.
وی تجربه مشارکت مردم در این طرح را موفق ارزیابی کرد و افزود: این طرح الگوی مناسبی برای همراه کردن مردم در ساختن جامعه ارائه می کند.
بنی عامریان تاکید کرد: مهم ترین تضمین برای موفقیت یک طرح، مشارکت پایدار و مستمر مردم است که این طرح در انجام آن موفق عمل کرده است.
وی اظهار داشت: جایکا 5 میلیون دلار برای تهیه طرح جامع هزینه کرد و 300 هزار دلار اعتبار نیز برای انجام 10 طرح شاهد در نظر گرفته است.

** لزوم تجهیز و ساماندهی یک تیم فکری برای توسعه قشم
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این نشست اظهار داشت: یک تیم فکری برای توسعه جزیره باید تجهیز و ساماندهی شود تا بتوان نسبت به برنامه ریزی صحیح و اجرای آن اطمینان حاصل کرد.
علی یدقار افزود: برنامه ریزی هنوز به بلوغ کامل نرسیده است و یک فاصله بین تیم برنامه ریز و تیم اجرایی وجود دارد که تحقق اهداف برنامه را دشوار می کند.
اقدامات اجرایی ﻃﺮح ﺟﺎﻣﻊ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﭘﺎﻳﺪار ﻣﺮدم ﻣﺤﻮر ﺟﺰﻳﺮه ﻗﺸﻢ از سال 1394 با هدف بهبود معیشت ساکنین محلی، حفظ منابع طبیعی جزیره و توسعه جزیره با محوریت حفظ محیط زیست آغاز شد.
در نتیجه اجرایی شدن این طرح، برنامه جامع سوئکو که 20 سال پیش برای قشم تدوین شده بود در مورد بازنگری قرار می گیرد و همچنین یک طرح جامع برای حفظ و بهبود معیشت مردم محلی و حفظ منابع طبیعی با چشم‌انداز سال 1414 تدوین می شود.
موسسه جایکا فعالیت های خود را در کشورهای کمتر توسعه یافته و در حال توسعه پیگیری می کند و از حدود 40 سال پیش تاکنون طرح های مشترک خود را در ایران آغاز کرده است.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هرمز، هنگام و لارک حدود یکهزار و 628 کیلومتر مربع وسعت و 150 هزار نفر جمعیت دارد.
7500/6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.