به گزارش ایرنا، «غلامرضا فتح آبادی» روز پنجشنبه در دیدار با شهرداران، دهیاران و فعالان اجتماعی و فرهنگی عضو سازمان های مردم نهاد شهرستان ساوه، افزود: طبق ماده هشتم اصلاحیه جدید قانون شوراهای اسلامی کشور از 34 وظیفه تعیین شده برای مدیریت شهری، 11 مورد مرتبط با حوزه های فرهنگی و اجتماعی است و لازم است برای اجرای این وظایف راهبرد عملیاتی تدوین شود.
وی گفت: مدیریت شهری ساوه به مقوله توسعه اجتماعی و فرهنگی توجه خاص دارد که باید از عملکرد موثر مسئولان این بخش قدردانی شود زیرا در حوزه اجتماعی به خصوص توجه به مقوله آسیب ها کارنامه خوبی دارند.
وی اظهار داشت: شهرداری و شوراهای اسلامی علاوه بر فعالیت های اجرایی و عمرانی باید در حوزه های اجتماعی و فرهنگی نیز اقدامات راهگشا داشته باشند زیرا در شرایط کنونی این نهادها مانند گذشته کارکرد اقتصادی محض ندارند.
فتح آبادی گفت: تکالیف مدیریت شهری در حوزه های فرهنگی و اجتماعی در استانداری مرکزی جمع آوری شده و شهرداران برتر استان که در اجرای این وظایف عملکرد بهتری داشته باشند تقدیر شوند.
وی توضیح داد:توجه به سیما و پاکیزگی شهری و نامگذاری مناسب معابر با توسعه فرهنگی و کاهش آسیب های اجتماعی ارتباط دارد.
فتح آبادی افزود: برخی نامگذاری ها بی آنکه نظر مردم از طریق افکار سنجی در خصوص آن گرفته شود، انجام می گیرد و در موارد زیادی نیز پس از آنکه نام تعیین شده در میان مردم جا افتاد، دوباره دستخوش تغییر می شود که باید چنین رفتارهایی از مدیریت شهری حذف شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی همچنین از اراده استان برای بهره گیری از ظرفیت های موجود در سازمان های مردم نهاد برای توسعه فرهنگی و اجتماعی در جوامع شهری و روستایی سخن گفت.
فتح آبادی گفت: اجرای سه شنبه های هنری در یکی از مراکز شهرستان ها را با هدف ارائه زنده فعالیت و برنامه های هنری و فرهنگی در بوستان های شهر برای مردم در دستور کار دفتر امور اجتماعی استانداری است.
فتح آبادی گفت: برنامه هایی تحت عنوان «هفته های فرهنگی» امسال در سه شهرستان استان مرکزی اجرا خواهد شد و در کنار آن تکمیل طرح های عمرانی با رویکرد فرهنگی در دستور کار است.
وی در ادامه به شرح وظایف دهیاران اشاره کرد و گفت: همه وظایف و ماموریت هایی که مدیریت شهری دارد را دهیاران در روستاها باید انجام دهند.
فتح آبادی گفت: دهیاران به عنوان شرکای اصلی در توسعه اجتماعی نقش مهمی دارند و علاوه بر فعالیت های اجرایی و عمرانی باید دغدغه توسعه اجتماعی را نیز داشته باشند.
وی همچنین از فعال نبودن شوراهای فرهنگی در روستاهای استان مرکزی با وجود ابلاغ قبلی، انتقاد کرد و گفت: بخشداران استان باید در این خصوص پیگیری های لازم را انجام دهند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی از دهیاران استان خواست: نسبت به احیای ورزش های بومی و محلی (در استان مرکزی 320 ورزش بومی و محلی ثبت شده است) و نیز موسیقی های محلی در روستاها کوشا باشند و با برنامه ای بلند مدت و پنج ساله برای توسعه اجتماعی با رویکرد توجه خاص به مقوله فرهنگ مردم استان تلاش کنند.
فتح آبادی همچنین توجه به سلامت اجتماعی با فعال سازی گروه های رابطان سلامت و فعالیت و نظارت در مراکز عرضه غذا و رستوران ها را خواستار شد.
در این نشست دهیاران روستاهای 2 بخش مرکزی و نوبران شهرستان ساوه به بیان نظر و دیدگاه های خود پرداختند.
شهرستان ساوه با 285 هزار نفر جمعیت دارای 2 بخش مرکزی و نوبران است.

*** نشاط اجتماعی توسط دستگاه های فرهنگی نهادینه شود
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: بهبود نشاط اجتماعی در لایه های مختلف جامعه باید به وسیله دستگاه های اجرایی و نهادهای فرهنگی نهادینه شود.
«غلامرضا فتح آبادی» روز پنجشنبه در دیدار از شهرستان زرندیه در گفت و گو با ایرنا، گفت: پنج محور فرهنگی، اعتیاد، مفاسد اخلاقی، کاهش طلاق، سکونتگاه های غیر رسمی و حاشیه نشینی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است در برنامه کاری سند فرهنگی و اجتماعی استانداری مرکزی قرار دارد.
وی اظهار کرد: این برنامه ها از استانداری و اداره کل به دستگاه های اجرایی شهرستان ارسال شده و همه دستگاه های اجتماعی و فرهنگی باید با برنامه ای مدون در اجرای آن ها تلاش کنند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی تصریح کرد: بانک اطلاعاتی جامع خدماتی در استان مرکزی تدوین شده است و دستگاه های مرتبط نیز فراخوان شده اند که در این خصوص فعالیت کنند و ضمن شناسایی شاخص هایی هر شهرستان نسبت به رفع معضلات بکوشند.
شهرستان زرندیه به مرکزیت شهر مامونیه با جمیعت 64 هزار نفر دارای 2 بخش مرکزی و خرقان و پنج شهر مامونیه، پرندک، زاویه، خشکرود و رازقان است.
/6013/6539/4896
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.