غلامرضا گودرزی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بررسی پایداری عملکرد دانه در ژنوتیپ های گندم زمستانی و میانه در شرایط آبیاری معمولی و تنش خشکی و سازگاری عملکرد دانه گونه های گندم در آزمایش های یکنواخت سراسری مناطق سرد و معتدل دیم از جمله مطالعات در دست انجام حوزه زراعی و باغی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی است.
وی ادامه داد: بررسی پایداری عملکرد دانه ارقام و خط های امیدبخش گندم در آزمایش یکنواخت سراسری منطقه سرد و معتدل سرد دیم، سازگاری گونه های امید بخش جو در آزمایش عملکرد یکنواخت مناطق سرد و مقایسه عملکرد خط های برتر جو در منطقه سرد کشور نیز از دیگر طرح های در حال مطالعه این مرکز است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: شناسایی و ارزیابی برزک سیاه (بالنگوی شهری) بومی ایران، مطالعه ژنتیکی در شماری از اکوتیپ ‌ها و ارقام یونجه و ارزیابی مقاومت به تنش خشکی با اعمال کم آبیاری در توده های پیاز نیز در این مرکز در حال مطالعه است.
گودرزی خاطر نشان کرد: تعیین سازگاری وسیع و منطقه ای (عمومی و خصوصی) و پایداری عملکرد در خط های جدید، پیشرفته، بررسی ژرم پلاسم محصولات مختلف به منظور انتخاب منابع مقاومت به آفات و بیماری های گیاهی، بررسی توارث پذیری و ژنتیک مقاومت ها به تنش های زنده و غیر زنده و اپیدمیولوژی بیماری های زنگ زرد و قهوه ای و سیاه گندم از جمله اولویت های تحقیقاتی بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی است.
وی ادامه داد: بررسی مکانیسم های مقاومت به تنش های زنده و غیرزنده، ارزیابی کیفیت در محصولات مختلف، ارزیابی و تعیین تنوع ژنتیکی در کلکسیون ژرم پلاسم محصولات مختلف
و تکثیر بذرها پایه و پرورشی ارقام برتر بخش بخصوص در غلات و تکثیر پایه های بذرهای هیبرید به خصوص در دانه های روغنی از دیگر اولویت های تحقیقاتی این بخش است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی برنامه ریزی، طراحی و اجرای برنامه های تحقیقاتی در زمینه محصولات زراعی استان شامل غلات (گندم و جو)، گیاهان علوفه ای ( یونجه ،شبدر و ذرت علوفه ای)، دانه های روغنی(کلزا، گلرنگ و آفتابگردان)، پیاز و سیر، لوبیا و محصولات باغی( انار، انجیر و زیتون) برای اصلاح و معرفی ارقام جدید از مهمترین اهداف این بخش عنوان کرد.
بخش تحقیقات علوم زراعی وباغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی سال 1362 ایجاد شده است.
این بخش در 2 دهه اخیر با معرفی ارقام جدید نقشکلیدی در افزایش عملکرد محصولات عمده استان مرکزی از جمله گندم، جو، دانه های روغنی، حبوبات و صیفی ها به میزان 2 تا سه برابر داشته است.
این مرکز دارای بخش های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای هفت ایستگاه تحقیقاتی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح های تحقیقاتی فراهم کرده است.
2 ایستگاه آن شامل پردیس تحقیقات و آموزش ملی لوبیای خمین و پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه فعالیت ملی دارد و پنج ایستگاه دیگر شامل ایستگاه منابع طبیعی مهندس یونسی خسبیجان، گیاهان دارویی علی آباد، علوم دامی فدک، آبخوانداری خشکرود و ایستگاه تحقیقات کشاورزی اراک به صورت استانی فعال است.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.