به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، محمد گودرزی روز سه شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایرنا افزود: عمده محصول تولیدی در کارخانه های آلومینیوم کشور، شمش کار نشده با وزن یک هزار پوند است و عمده آن در ایرالکو و المهدی تولید می شود.
مدیر کارخانه آلومینیوم اراک گفت: ظرفیت بیلت سازی در ایرالکو به اندازه ای نیست که بتواند همه شمش ها را به این محصول تبدیل کند، زیرا هم ظرفیت تولیدی کارخانه پایین بوده و هم خطوط آن قدیمی شده که بر این اساس مقدار زیادی از محصولات تولیدی به صورت شمش کار نشده صادر می شود.
وی ادامه داد: در ایرالکو قابلیت تبدیل این شمش به بیلت به عنوان یک محصول با ارزش افزوده بالا وجود دارد و در این پیوند ساخت یک کارگاه جدید تولید بیلت با ظرفیت سالیانه 50 هزار تن در دستور کار است که فرصت بیشتری برای تولید و عرضه بیلت با کیفیت قابل رقابت با کشورهای خارجی و منطقه فراهم می کند.
گودرزی بیان کرد: در صورت رفع مشکلات فنی و آغاز تولید در ماه‌های آینده، مجموع ظرفیت تولید بیلت ایرالکو به سالیانه 80 هزار تن افزایش خواهد یافت.
وی تاکید کرد: این شرکت صادرات شمش خام را به مثابه خام‌فروشی دانسته و بر این اساس در مقوله صنایع‌ پایین دستی در تلاش است تا آلومینیوم تولیدی ذوب مجدد نشود.
مدیر کارخانه ایرالکو ادامه داد : ذوب شمش آلومینیوم با اکسید و پرت شدن دست کم 2 درصدی این فلز و صرف منابع انرژی همراه است و افزایش هزینه‌ها را به دنبال دارد.
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا در خصوص سرمایه گذاری خارجی انجام شده در ایرالکو خاطرنشان کرد: در مقوله آند ضرورت دارد که از سرمایه های داخلی و خارجی استفاده کنیم و به همین منظور از سرمایه گذاران مختلف دعوت به همکاری شده اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.
گودرزی بیان داشت: ایرالکو همچنان متقاضی سرمایه‌گذاری‌های بیشتر است تا از خروج ارز از کشور جلوگیری شود.
به گفته این مسئول، سالیانه 55 هزار تن آند پخته شده توسط ایرالکو از خارج وارد می شود که زیبنده شرکتی با قدمت حدود نیم قرن نیست.
گودرزی در ادامه با اشاره به جدی بودن مسئله تحریم‌ها، ابراز امیدواری کرد تحریم ها کمترین اثر را در برنامه‌های تولیدی این شرکت داشته باشد و یادآور شد در دوره پیشین تحریم‌ها نام ایرالکو در فهرست تحریم کشورهای اروپایی قرار داشت اما با مدیریت مناسب از وضعیت بحرانی عبور کردیم.
به گفته وی، تحریم‌ها سخت‌تر شدن تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز شرکت را به دنبال خواهد داشت که از جمله در زمینه تامین پودر آلومینا که بخشی از آن از کارخانه جاجرم تامین می شود، باید برنامه ریزی داشته باشیم .
گودرزی یادآور شد : مشکلات تامین ارز ،تبادلات پولی و مالی، مشکلات ورود کشتی ها و غیره از جمله مسائلی بود که در دور پیشین تحریم ها با آن مواجه شدیم .
وی اضافه کرد: در سال های گذشته و پس از برجام موفق شدیم طرح های توسعه ای را با فناوری های جدید به اجرا برسانیم ،بر این اساس انتظار نمی‌رود که تحریم‌ها مشکلی در این زمینه به وجود آورد.
مدیر کارخانه شرکت آلومینیوم اراک اظهار داشت: برای سال های آینده طرح های افزایش ظرفیت تولید و ساخت نیروگاه اختصاصی همچنین تکمیل پروژه آند سازی در منطقه خیرآباد (واقع در 30 کیلومتری اراک) و ساخت خطوط احیای جدید آلومینیوم را در برنامه داریم.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص کمبود شمش آلومینیوم در صنایع پایین دستی خاطرنشان کرد : ظرفیت تولید پودر آلومینا در کارخانه جاجرم 240 هزار تن در سال است و اخیرا این شرکت اقدام به اجرای طرح تولید و احیای آلومینیوم کرده است که در این صورت حدود نیمی از تولید پودر آلومینا در همین شرکت مصرف خواهد شد .
گودرزی گفت: بر این اساس ایرالکو نیازمند واردات بقیه پودر آلومینیوم مورد نیاز خود از خارج است که در این راستا باید پرداخت ارز یا شمش خام صادر کند.
مدیر کارخانه شرکت آلومینیوم اراک افزود : این شرکت قبلا تا 60 درصد شمش تولیدی خود را برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صادر می‌کرد اما امروز به دنبال کاهش صادرات و استفاده از ارز صادراتی برای تامین مواد اولیه است .
وی در عین حال یادآور شد: با مشکلات ارزی پیش آمده و تنگناهای ثبت سفارش، مجبور به افزایش صادرات شمش خام آلومینیوم برای واردات مواد اولیه هستیم، اما امیدواریم دولت با تخصیص ارز 4200 تومانی به یاری ایرالکو بیاید.
این مسئول خاطر نشان کرد : پارسال ایرالکو 172 هزار تن انواع محصول آلومینیومی تولید کرد که نزدیک به 60 هزار تن آن صادر و بقیه آن در اختیار صنایع پایین دست داخلی قرار گرفت.
وی گفت : عمده صادرات این شرکت به کشورهای هند، چین، امارات متحده عربی، کره‌ جنوبی، اتحادیه اروپا و همچنین ترکیه انجام می شود.
گودرزی همچنین یادآور شد: عمده مواد اولیه مورد نیاز این شرکت از هندوستان وارد می شود که تامین روپیه مورد نیاز هندی ها یکی از مشکلات موجود است و در صورت ناتوانی در تامین ارز باید به سمت تهاتر و صادرات شمش آلومینیوم روی بیاوریم .
به گفته این مسئول ،بیش از چهار هزار و 400 نفر در ایرالکو به صورت مستقیم اشتغال به کار دارند که 2 هزار و 790 نفر آنان طرف قرارداد با شرکت بوده و هزار و 600 نفر دیگر از نیروهای پیمانکاری هستند.
وی تصریح کرد: 20 هزار نفر دیگر نیز به صورت غیر مستقیم با ایرالکو همکاری می کنند.
به گزارش ایرنا، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) مهرماه 95 اعلام کرد: میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای طرح های توسعه زنجیره آلومینیوم 11 میلیارد دلار است که 21.5 درصد از کل سرمایه گذاری مورد نیاز بخش معدن وصنایع معدنی را تا افق 1404 در برمی گیرد.
مطالعات نشان می دهد 25 درصد قیمت تمام شده صنعت آلومینیوم مربوط به انرژی است و بنابراین در این عرصه کشورمان با برخورداری از ذخایر گسترده نفت و گاز، می تواند جایگاه خود را ارتقا بخشد.
وزارت صنعت، معدن وتجارت برای افق 1404 هدف یک میلیون و 200 هزار تن تولید شمش آلومینیوم را پیش بینی کرده است .
ایرالکو به عنوان اولین تولید کننده شمش های آلومینیوم در ایران ، در زمینی به مساحت 232هکتار در کیلومتر پنج جاده اراک - تهران واقع شده است.
انواع شمش های آلومینیوم به صورت تی بار، هزار پوندی، آلیاژهای ریخته گری، بیلت، اسلب و غیره در ایرالکو تولید می شود.
ظرفیت تولید شرکت آلومینیوم ایران بیش از 175 هزار تن است و نزدیک 11 هزار کارخانه و کارگاه با بیش از 250 هزار نفر در صنایع وابسته به آلومینیوم اشتغال دارند.
3075/اقتصام*3065**/9132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.