دکتر ساسان گازرانی روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: بر اساس آماری که سامانه سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان منتشر کرد، در سال گذشته بیشترین موارد مصرف دارویی در 2 شهرستان ساوه و زرندیه دگزامتازون، 2 نوع داروی کورتون، شربت دیفن هیدرامین و ویتامین D بوده است.
وی همچنین 2 داروی بروفن و پیروکسیکام که از خانواده داروهای غیرمسکنی هستند را در ردیف داروهای پرمصرف در ساوه و زرندیه برشمرد.
دکتر گازرانی اظهار کرد: مصرف آنتی بیوتیک ها در ساوه و زرندیه بسیار چشمگیر است و حتی در ایران هم به طور متوسط چهار برابر اتحادیه اروپا از این داروها استفاده می شود.
معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه در مورد دلیل استفاده زیاد شهروندان از آنتی بیوتیک ها، گفت: باور غلطی در جامعه وجود دارد که تب را به مثابه عفونت های چرکی تلقی می کنند در حالی که در 90 درصد از مواردی که اشخاص دچار تب می شوند نیازی به استفاده از این نوع داروها وجود ندارد.
وی افزود: شهروندان با حتی یک گلودرد خفیف به پزشکان یا داروخانه ها مراجعه و تقاضای داروهای آنتی بیوتیک می کنند که هیچ تاثیری بر روی درمان گلودردهای ویروسی ندارد و حتی ممکن است دوره بیماری را هم طولانی تر کند.
معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی شهرستان های ساوه و زرندیه، راه حل اساسی تغییر رفتار مردم در مورد مصرف نکردن آنتی بیوتیک ها را ارائه آموزش های همگانی با کمک رسانه ها به خصوص صدا و سیما دانست و گفت: از مردم درخواست می شود که به پزشکان اطمینان کنند.
وی گفت: مشکل جدی تری که به دلیل استفاده از این نوع داروها در بدن شخص مصرف کننده بروز می کند، ایجاد مقاومت میکروب ها نسبت به این داروها است که می تواند زمینه ساز آسیب های جدی تری باشد.
وی همچنین در مورد داروهای پرهزینه، گفت: در شرایط کنونی پنج نوع آنتی بیوتیک، 2 داروی ضد دیابت، یک نوع داروی ضد چربی خون و 2 نوع داروی ویتامین D و B1 هزینه های سنگینی بر حوزه پزشکی تحمیل می کنند.
دکتر گازرانی در پاسخ به سئوالی در مورد فروش خارج از شبکه قرص های ترامادول در ساوه، گفت: تاکنون مواردی از فروش بدون نسخه این دارو در ساوه به ما گزارش نشده و بازرسی ها نیز این نکته را اثبات می کند.
وی ادامه داد: در مواردی که نیروی انتظامی گزارشی در خصوص توزیع برخی داروها در عطاری ها ارائه می کند، بازرسان دانشکده علوم پزشکی به محل مراجعه و بعد از انجام اقدامات تشخیصی، متخلف یا متخلفین را به مراجه قضایی معرفی می کنند.
ساوه دومین کانون جمعیتی استان مرکزی پس از اراک است که بیش از 290 هزار نفر جمعیت دارد.
در شهرستان های ساوه و زرندیه افزون بر 20 شرکت داروسازی فعالیت می کنند که نقش مهمی در تامین نیازهای دارویی استان مرکزی و حتی کشور دارند.
6539/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.