به گزارش ایرنا، خطوط ریلی، جاده ای و هوایی مناسبات اقتصادی و شریان های ارتباطی یک منطقه را تضمین کرده و در واقع تسهیلگر امور اقتصادی هر منطقه است که دولت ها نیز به آن توجه ویژه ای دارند.
استان مرکزی به لحاظ موقعیت جغرافیایی در قلب کشور و در مسیر شاهراه شمال به جنوب و غرب به شرق قرار دارد که بهبود کیفی زیرساخت های حمل و نقل این استان نه تنها در کار ویژه توسعه استانی بلکه در کاربرد ملی نیز نقش موثری دارد.
به عقیده کارشناسان حوزه حمل و نقل، توجه به راه ها و ایجاد زیر ساخت های مناسب حمل و نقل بار برای انتقال سریع و ایمن بار از واحدهای تولیدی به بازارهای هدف یکی از راهکارهای مهم افزایش حضور سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در مناطق مختلف کشور است.
به عقیده این کارشناسان حمل نقل ترکیبی و بهره گیری از حمل و نقل هوایی، زمینی، ریلی و دریایی از دیگر راهکارهای کاهش هزینه حمل بار و قیمت تمام شده کالا برای تولیدکنندگان است که توسعه این مهم در کشور و استان مرکزی نیازمند توجه بیشتری است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی وجود حمل ایمن و راه های استاندارد را از جمله عوامل حضور سرمایه گذاران در استان دانست و گفت: اکنون استان مرکزی به دلیل برخورداری از چهار آزاد راه و جاده های چهار بانده از ظرفیت های مناسبی برای حمل و نقل بار و جابه جایی مسافر برخوردار است.
علی زندی فر افزود: امنیت ترافیکی جاده های استان مرکزی بیش از 85 درصد است و این استان در این حوزه جزء 10 استان برتر در سطح کشور قرار دارد.
وی ادامه داد: استان مرکزی با دارا بودن 6 هزار و 200 کیلومتر راه به دلیل قرار گرفتن در شاهراه ارتباطی کشور در مقوله امنیت ترافیکی جاده ها در زمره چهار استان برتر کشور قرار دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: حمل و نقل ترکیبی در استان از وضعیت مناسبی برخوردار نیست که این امر به بازنگری جدی نیاز دارد.
زندی فر بیان کرد: اکنون بیش از 83 درصد حمل و نقل کشور از طریق ناوگان جاده ای، 12 تا 13 درصد توسط راه آهن و سه تا چهار درصد با هواپیما انجام می شود.
وی ادامه داد: جابه جایی کالا با کشتی و قطار ارزانترین شیوه حمل و نقل در کشور بوده و حمل و نقل جاده ای و هواپیما به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند و ترکیب این روش ها کاهش 30 تا 40 درصدی هزینه حمل بار در کشور را به همراه دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: حمل و نقل ترکیبی افزایش رغبت سرمایه گذاران در استان، افزایش درآمد اقتصادی و تثبیت شاخص های اشتغال در کشور را به همراه دارد.
زندی فر گفت: توسعه حمل و نقل ترکیبی و هماهنگی دستگاه های فعال در حوزه های مختلف حمل بار نیازمند متولی در این حوزه بوده و نیاز است مسئولان برای افزایش حضور سرمایه گذاران و درآمد های اقتصادی به این مهم نیز توجه ویژه داشته باشند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی افزود: 318 هزار کیلومتر راه در کشور وجود دارد که 6 هزار و 200 کیلومتر این جاده ها در این استان قرار گرفته است که از سال 89 تا کنون برای تعمیر و نگهداری 18 درصد این راه ها، اعتبار اختصاص یافته است.
زندی فر گفت: به دلیل کمبود اعتبارات تعمیر و بازسازی در حوزه راه های روستایی استان مرکزی با روند رو به رشدی همراه نبوده است و بازسازی این راه ها یکی از خواسته های به حق مردم است.
وی تصریح کرد: بر اساس استانداردهای بین المللی، در سال نخست بهره برداری از هر جاده باید تا یک درصد، سال دوم پنج درصد و پس از 10 سال باید تا 30 درصد اعتبار ساخت جاده، در تعمیر و بازسازی آن هزینه شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی یاد آور شد: اکنون جاده های این استان بیش از 20 سال از ساخت آنها می گذرد و برای بازسازی و نگهداری از این جاده ها تا 100 درصد اعتبار نیاز است.
زندی فر ادامه داد: بودجه ای که از محل اعتبارات استانی و بحران به جاده های استان مرکزی اختصاص یافته، حدود یک هزار میلیارد ریال برآورد می شود و در صورتی که برای حفظ وضعیت موجود این راه ها حدود چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی سرقت تجهیزات راه ها را یکی از تنگناهای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی دانست و گفت: برای تجهیز روشنایی 250 کیلومتر از جاده های استان سال گذشته حدود هفت هزار میلیارد ریال اعتبار و برای جایگزینی چراغ های خطر و چشمک زن در جاده حدود 12 هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی ادامه داد: 117 نقطه حادثه خیز در سال های گذشته در جاده های استان مرکزی شناسایی شد که برای جلوگیری از حوادث رانندگی در استان تا کنون 93 نقطه آنها رفع نقص شده است و مابقی نیز تا 2 سال آینده برطرف می شود.
زندی فر گفت: پارسال 2 میلیون و 524 هزار مسافر در قالب 226 هزار و 264 سفر از این استان به سایر نقاط کشور جابه جا شدند.
وی افزود: سال گذشته یک میلیون و 337 هزار مسافر توسط اتوبوس، 814 هزار و 427 مسافر با مینی بوس و 372 هزار مسافر نیز توسط سواری به نقاط مختلف کشور سفر داشته اند.
زندی فر ادامه داد: بیشترین مسافر جابه جا شده از این استان پارسال به مقصد تهران با یک میلیون و 54 هزار نفر، قم با 339 هزار نفر و اصفهان با 112 هزار نفر بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی یاد آور شد: 500 دستگاه سواری، 300 دستگاه اتوبوس و 800 دستگاه مینی بوس وظیفه حمل عمومی برون شهری در استان مرکزی را برعهده دارند.
زندی فر خاطر نشان کرد: پارسال 17 میلیون تن کالا در قالب یک میلیون سفر از استان مرکزی به سایر نقاط کشور حمل شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل، پنج درصد افزایش یافته است.
وی گفت: میانگین وزن هر محموله کالایی استان مرکزی در سال گذشته 15 تن بوده است که نسبت به شاخص کشوری حدود یک تن بیشتر است.
زندی فر ادامه داد: 80 درصد از بار جابه جا شده از استان مرکزی از سه شهرستان اراک، دلیجان و ساوه انجام شده است و سیمان با 16 درصد، نفت کوره و گازوئیل با 14 درصد و انواع سنگ معدنی با هشت درصد بیشترین سهم کالاهای حمل شده از این استان را در سال گذشته شامل می شوند.
مدیرکل راه آهن اراک نیز گفت: کالاهای تولیدکنندگان در مناطقی که راه آهن در آن وجود ندارد توسط حمل و نقل جاده ای به ایستگاه های راه آهن حمل و از طریق راه آهن به نقاط مختلف کشور جابه جا می شود.
جلال الدین کوکنار افزود: حمل بار به صورت حمل و نقل ترکیبی توسط حمل و نقل جاده ای و راه آهن علاوه بر درآمد زایی، کاهش هزینه و حوادث جاده ای و افزایش حضور سرمایه گذاران در مناطق کمتر توسعه یافته و ایجاد اشتغال را به همراه دارد.
وی ادامه داد: اکنون حمل و نقل ترکیبی در استان مرکزی بیشتر در حوزه صادرات بوده و کاشی و سرامیک از واحدهای تولیدی در مناطقی که راه آهن در آن مناطق وجود دارد توسط حمل و نقل جاده ای به ایستگاه شهرستان اراک حمل و از طرق راه آهن به کشور های قزاقستان و ازبکستان صادر می شود.
مدیرکل راه آهن اراک افزود: همچنین پنبه از کشور ازبکستان از طریق راه آهن به شهرستان اراک وارد و از طریق حمل و نقل جاده ای به واحدهای تولیدی استان منتقل می شود.
کوکنار ایجاد راه آهن اراک - خمین را یکی از برنامه های راه آهن اراک در برنامه ششم توسعه عنوان کرد و گفت: با ایجاد این خط و ارتباط راه آهن این شهرستان به اصفهان، مسیر ارتباطی شمال به جنوب، شرق و جنوب به یکدیگر متصل می شوند.
وی ادامه داد: ایجاد قطار سریع السیر قم - اراک و ایجاد قطار حومه ای اراک - مهاجران از دیگر برنامه های راه آهن اراک در برنامه ششم توسعه است.
مدیرکل راه اهن اراک بیان کرد: راه اندازی قطار سریع السیر اراک - قم بر اساس توافق نامه های منعقده با کشورهای چین و ایتالیا به صورت تأمین منابع مالی مورد نیاز اجرای پروژه ها و خرید تجهیزات طرح های تولیدی (فاینانس) انجام می شود.
کوکنار گفت: اعتبار مورد نیاز برای راه اندازی قطار سریع السیر در این محور، به ازای هر کیلومتر حدود 50 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی تسهیل در حمل و نقل مسافر، افزایش ضریب ایمنی سیر قطارها، تسریع در جابه جایی بار و مسافر و صرفه جویی در مصرف سوخت را از جمله مزایای این اجرای این دو طرح ریلی عنوان کرد.
مدیرکل راه آهن اراک با یادآوری اجرای طرح اتصال راه آهن اراک به استان کرمانشاه و غرب کشور افزود: با احداث این خط راه آهن به طول 272 کیلومتر، راه آهن اراک به غرب کشور متصل و با ایجاد این خط زمینه صادرات و واردات کالا توسط راه آهن از مرز خسروی فراهم است.
کوکنار افزود: با ایجاد خط راه اهن اراک - کرمانشاه حوزه استحفاظی راه آهن این شهرستان از 400 کیلومتر به 600 کیلومتر خط اصلی افزایش یافته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یاد آور شد: پارسال 400 هزار مسافر توسط راه راه ‌آهن این شهرستان به نقاط مختلف کشور جابه جا شدند.
جلال الدین کوکنار افزود: همچنین در این مدت 8 میلیون و 280 هزار و 209 تن بار خالص و 16 میلیون و 5 هزار و 531 تن بار ناخالص توسط راه آهن اراک به نقاط مختلف کشور حمل شده است .
وی ادامه داد: 6 طرح شامل نصب دستگاه علائم جدید مهارانی ایستگاه مشک‌آباد، نصب دستگاه علائم جدید مهارانی ایستگاه نانگرد، نوسازی و تطویل خطوط ایستگاه‌های مشک‌آباد، اراک، سواریان، سمنگان، باغیک و خطوط ایستگاه شازند و ایجاد هفت دهانه زیرگذر باکس بتنی اراک تا شازند سال گذشته با اعتباری بالغ بر 147 هزار میلیون ریال اجرا شد.
کوکنار گفت: 32 درصد تعمیرات چرخ و محور واگن های قطار کشور پارسال در راه آهن شهرستان اراک انجام شده است.
مدیر کل راه آهن اراک بیان کرد: تعمیرات چرخ و محور واگن های قطار کشور در سال گذشته 31 هزار و 370 مورد بوده که 10 هزار و 22 مورد آن در راه آهن اراک انجام شده است.
وی ادامه داد: یک هزار و 755 مورد تعمیر اساسی واگن های باری نیز در سال گذشته انجام شد که این تعمیرات 25 درصد از کل سفارش های کشور در این زمینه بوده است.
استاندار مرکزی نیز گفت: طرح آزادراه قم - شازند از برنامه های اولویت دار توسعه زیرساخت های حمل و نقل این استان است که عملیات اجرایی آن در سال جاری کلید می خورد.
سید علی آقازاده افزود: طول این مسیر در محدوده استان مرکزی 140 کیلومتر است که اجرای آن به عنوان بخشی از آزاد راه تهران - جنوب، نقش مهمی در کاهش ترافیک و روان سازی و ایمنی ترددهای جاده ای دارد.
وی، رفع نقاط حادثه خیز را از دیگر برنامه های اولویت دار امسال استان مرکزی دانست و ادامه داد: جاده اراک - فراهان از جمله مسیرهای پر تردد و حادثه خیز در این استان است که عملیات 2 بانده شدن آن به همراه تامین روشنایی در نیمه نخست امسال انجام می شود.
استاندار مرکزی خاطر نشان کرد: جاده قدیم زرندیه - ساوه نیز به دلیل استقرار صنایع مختلف در این محدوده از دیگر نقاط پر تردد و حادثه خیز استان است که عملیات 2 بانده شدن آن امسال به بهره برداری می رسد.
آقازاده خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی 2 بانده شدن جاده شازند - ازنا نیز در استان در دست انجام است که با اختصاص اعتبار از محل سفر هیات دولت به استان در سال جاری با سرعت بیشتری تکمیل خواهد شد.
وی گفت: عملیات 2 بانده شدن 6 کیلومتر از جاده زالیان در شهرستان شازند نیز انجام شده است و با رفع برخی نواقص این راه، بهره برداری ازآن امسال آغاز می شود.
استاندار مرکزی یاد آور شد: بیش از 15 میلیون تردد در سال گذشته در جاده های استان انجام شده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل، 13 درصد افزایش دارد.
آقازاده ادامه داد: با وجود افزایش حجم ترافیک جاده ای استان مرکزی در سال قبل، شمار حوادث رانندگی و کشته های جاده ای در استان کاهش داشته که این مهم نشان از فعالیت و تلاش راهداران و پلیس راه در سطح راه های استان دارد.
6 هزار و 400 کیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مرکزی وجود دارد که چهار هزار کیلومتر آن راه روستایی است.
روزانه حدود 490 هزار وسیله نقلیه از مسیرهای جاده ای استان مرکزی تردد می کنند.
1955/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.