فتح الله حقیقی روز سه شنبه در نشست شورای پشتیبانی ستاد سواد آموزی آموزش و پرورش استان مرکزی افزود: استقرار پایگاه های محله ای در مناطق حاشیه ای به عنوان ظرفیتی در ارائه خدمات اجتماعی و بهداشتی، امور حقوق شهروندی، بهبود مناسبات سرمایه اجتماعی و طرح های هدفمند فرهنگی و مشارکت ساز است.
وی بیان کرد: به منظور پیشبرد برنامه های مهار پنج آسیب اجتماعی هیات اندیشه ورز در هر استان ایجاد شده که نظارت بر فعالیت 12 ارگان فعال در حوزه آسیب های اجتماعی از جمله وظایف آن است.
وی ادامه داد: آمار سکونتگاه های غیر رسمی در اراک و ساوه بیشتر از سایر نقاط استان است و ایجاد پایگاه های محله ای برای ارایه سرویس های بهداشتی، خدماتی، فرهنگی و اجتماعی در این مناطق در سال اینده با قوت دنبال می شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطر نشان کرد: با اختصاص بخشی از فضای این پایگاه ها به نهضت سواد آموزی می توان زمینه ایجاد مراکز یادگیری محله ای را تا ایجاد مراکز دائم در اختیار این نهاد قرار داد.
وی ادامه داد: جذب و حفظ سواد آموزان در کلاس های سواد آموزی نیازمند عزم ملی است و می طلبد طرح عملیاتی و قابل اجرا توسط مسئولان سواد آموزی استان مرکزی برای بررسی به این کارگروه ارائه شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی با یادآوری آمار 96 و پنج دهم درصدی با سوادی در استان، افزود: با توجه به جمعیت یک میلیون نفری 10 تا 49 سال استان و وجود 32 هزار و 67 نفر بیسواد و کم سواد در این سنین اطلاعات مرکز آمار در زمینه شمار باسوادی صحیح است و مسئولان باید از این اطلاعات به بهترین شکل در کاهش آمار بیسوادی بهره بگیرند.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان مرکزی در این نشست گفت: بر اساس سرشماری سال گذشته 32 هزار و 67 نفر بیسواد در سنین 10 تا 49 سال در این استان وجود دارد که راهبردهای کاهش آن طراحی شده است.
حسین میرزایی افزود: آمار باسوادی استان در سنین 10 تا 49 سال معادل 96 و پنج دهم درصد و سنین بالای 6 سال 87 و 2 دهم درصد است.
وی ادامه داد: سواد آموزان استان در کلاس های 400 ساعته دوره سواد آموزی، 200 ساعته دوره تحکیم و 600 ساعته دوره انتقال که معادل ششم ابتدایی است تحت آموزش قرار می گیرند.
وی اظهار کرد: برای نخستین بار در سال جاری 100 سواد آموز شهرستان اراک به صورت نمونه تحت آموزش های هفتگانه کار با یارانه قرار گرفتندد و سال آینده این آموزش ها در کل استان اجرایی می شود.
وی ادامه داد: سهمیه سوادآموزی امسال استان آموزش یک هزار و 700 نفر بود که یک هزار و 905 نفر معادل 112 و پنج دهم درصد این افراد تحت آموزش قرار گرفتند.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: در سال جاری آموزش 612 نفر در دوره انتقال و 600 نفر در دوره تحکیم برای آموزش و پرورش استان پیش بینی شده بود که به ترتیب 719 نفر معادل 117 و 48 صدم درصد در دوره انتقال و 600 نفر معادل صد در صد پیش بینی ها تحت آموزش قرار گرفته اند.
میرزایی گفت: استان مرکزی امسال با تحقق 110 و هشت دهم درصد از حجم ابلاغی در هر سه دوره سواد آموزشی، انتقال و تحکیم رتبه نخست را در این حوزه در کشور به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش استان مرکزی امسال در راستای جذب، آموزش و نگهداشت سواد آموزان در دوره های مختلف سواد آموزی و بهره گیری از توان سایر دستگاه ها تفاهمنامه هایی با کمیته امداد امام خمینی (ره)، اداره کل زندان ها و اقدامات تامینین و تربیتی، سازمان های مردم نهاد و اداره کل کار و امور اجتماعی استان منعقد کرده است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان مرکزی بیان کرد: 2 مرکز محلی یادگیری در زندان اراک و ساوه وجود دارد و ایجاد سومین مرکز در این استان از برنامه های اولویت دار این معاونت است.
میرزایی گفت: شهرک مسکونی امام علی (ع) شهرستان اراک به دلیل وجود آمار بیسوادی بالا نسبت به سایر نقاط این شهرستان برای ایجاد این مرکز پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: توانمند سازی افراد، ایجاد فرصت یادگاری برای افراد بیسواد و کم سواد، آموزش مهارت های زندگی و اجتماعی از جمله اهداف ایجاد مرکز محلی شهرستان اراک است.
32 هزار و 229 بی سواد و کم سواد در گروه سنی 10 تا 49 سال در استان مرکزی وجود دارد.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.