به گزارش ایرنا، شهیندخت مولاوردی عصر دوشنبه در جریان بازدید سفر یک روزه خود به استان مرکزی در نشست با اعضای سازمان های غیردولتی در اراک افزود: سازمان های مردم نهاد در آگاهی سازی، آموزش، جریان سازی و ترویج حقوق شهروندی ظرفیت های ارزشمندی دارند.
دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی ادامه داد: در بحث منشور حقوق شهروندی همه تلاش ها برای بهره گیری از ظرفیت تشکل های مردم نهاد در سطح کلان و استان ها به کار گرفته شده است.
مولاوردی اظهار کرد: در بحث نظارت، ارزیابی، صیانت و رصد و پایش عملکردها نیز سازمان ها و تشکل های مردم نهاد و در مجموع تمام ارکان جامعه مدنی، می توانند مشارکت فعالانه ای داشته باشند
دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی اضافه کرد: در این راستا، تدوین شاخص های کمی و کیفی ارزیابی دستگاه های اجرایی در دستور کار است و پیش نویس آن تا پایان سال نهایی می شود.
مولاوردی تصریح کرد: بر این اساس دستگاه های اجرایی برتر و دستگاه هایی که داری قصور معرفی خواهند شد.
وی عنوان کرد: در بحث آموزش ها نباید تنها به آگاهی بخشی و شناخت حقوق شهروندی توسط شهروندان اکتفا کرد، بلکه نحوه تامین و استیفای این حقوق از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مولاوردی افزود: جریان سازی های مختلف باید توام با آموزش نحوه تامین و استیفای حقوق شهروندی باشد که در این زمینه آنچه در منشور مورد توجه قرار گرفته، هم تدوین آیین ها و روش های غیر قضایی و هم انواع ساز و کارهای مربوط به لوایح، پیشنهادات و بازنگری در نظام حقوقی است.
دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی ادامه داد: بحث حذف برخی از استعلام های غیرضروری که موجب اتلاف وقت شهروندان می شود، در برنامه دولت قرار دارد.
مولاوردی تصریح کرد: حقوق شهروندی مجموعه ای از حقوق فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، مدنی و سیاسی است که تحقق آن در رضایت اجتماعی، اغنای افکار عمومی و افزایش امید اجتماعی نقش موثری دارد.
دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی اضافه کرد: مشارکت در فرآیند احقاق حقوق شهروندی نیازمند الزاماتی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی گفت: آیین نامه دسترسی آزاد به اطلاعات پس از سال ها تدوین شده و در حال اجرا است و حدود 500 دستگاه در چارچوب این قانون، اطلاعات خود را منتشر کرده اند.
مولاوردی بیان کرد: دسترسی آزاد به اطلاعات می تواند عنصر مشارکت پذیری و مداخله تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها را نهادینه کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سامانه تعاملی به صورت نمونه آزمایشی رونمایی و بخش هایی برای استان ها نیز پیش بینی شده که به صورت آنلاین دریافت کننده نظرات و گزارشات موارد نقض حقوق شهروندی است.
در نشست سازمان های مردم نهاد با دستیار رئیس جمهور در حوزه حقوق شهروندی، نمایندگان تشکل های مختلف مردم نهاد استان مرکزی مشکلات و مباحث لازم را مطرح کردند.
400 تشکل مردم نهاد در استان مرکزی فعالیت دارند.
شرکت در نشست شورای دانش آموزی، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک و نشست مشترک کارگروه امور بانوان و خانواده و ستاد صیانت از حقوق شهروندی از جمله برنامه های سفر دستیار رئیس جمهوری در حوزه حقوق شهروندی بود.
دیداربا دانشجویان منتخب استان مرکزی از دیگر برنامه های سفر یک روزه شهیندخت ملاوردی در اراک است.
3005/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.