به گزارش ایرنا، سید علی آقازاده روز دوشنبه در نشست تخصصی کارگروه اشتغال استان مرکزی در اراک افزود: مدیران دستگاه های اجرایی باید با وجود تنگناهای پیش رو، وارد میدان شوند تا پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی به سرمنزل مقصود برسد.
وی بیان کرد: در سمینار استانداران با رئیس جمهوری مسائل مختلف در خصوص اشتغال روستایی مطرح و مقرر شد تصمیماتی اصولی اتخاذ شود، اما نباید تا اخذ تصمیمات، روند پرداخت تسهیلات به تعویق افتد.
استاندار مرکزی ادامه داد: نشست های کارگروه اشتغال استان مرکزی با محوریت بررسی موانع پیش روی اشتغال روستایی تا پایان اسفندماه هر هفته یک بار در دستور کار قرار می گیرد.
وی افزود: بانک های عامل استان مرکزی باید در فرصت باقی مانده تا پایان سال، نسبت به تعیین تکلیف پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی اقدام کنند.
آقازاده بیان کرد: در ماه های آتی برنامه ریزی های باید به گونه ای انجام شود تا تمام پرونده های تسهیلات اشتغال روستایی استان مرکزی از سوی کمیته های فنی شهرستان ها به بانک های عامل ارسال شود.
وی تصریح کرد: فرمانداران باید در یک ماه باقی مانده از سال جاری همه امکانات و توان خود را در راستای اعطای تسهیلات اشتغالزایی بسیج کنند.
آقازاده بیان کرد: اگر فرمانداران در این مدت، در راستای رفع مشکلات پرداخت تسهیلات اشتغالزایی نیاز به نیرو دارند، از مرکز درخواست شود تا در قالب ماموریت، نیروهای مورد نیاز به شهرستان ها اعزام شوند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: اشتغال و بالندگی اقتصاد در روستاها حق شهروندان است و به هیچ عنوان از این حق نباید قصور کرد.
آقازاده بیان کرد: رونق اشتغال روستایی از برنامه های مهم دولت تدبیر و امید است که اگر کوتاهی در اجرای آن صورت گیرد، تحقق هدفگذاری اقتصاد کشور و اشتغالزیی پایدار با تنگنا روبرو می شود.
استاندار مرکزی اضافه کرد:با توجه به ظرفیت های موجود و همت مدیران، استان مرکزی می تواند در زمره پنج استان برتر کشور در حوزه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی قرار گیرد.
آقازاده بیان کرد: اعتبار طرح مشاغل خانگی از محل صندوق توسعه ملی و با دستور رهبر معظم انقلاب است و هیچ بهانه ای از سوی بانک ها در خصوص نبود اعتبار، پذیرفتنی نیست.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: برنامه ایجاد اشتغال روستای یکی از برنامه های مهم دولت است که امیدهای زیادی را زنده کرده است.
سعید فرخی افزود: در راستای اجرای برنامه اشتغال پایدار روستایی، یک ماراتن ملی برای کسب تسهیلات در کشور به راه افتاده تا در سایه آن کانون های مولد اشتغال در روستاها شکل گیرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی ادامه داد: هنوز گره هایی در خصوص روند اجرایی این برنامه مهم وجود دارد که همه باید تلاش کنند تا موانع پیش رو برداشته شود.
فرخی اظهار کرد: نخستین تکلیف در راستای این برنامه مه،م رسیدگی به وضعیت طرح ها است و قابل قبول نیست که طرح بررسی نشده در دستگاه های اجرایی وجود داشته باشد.
وی عنوان کرد: یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی استان مرکزی نحوه فعالیت در خصوص این برنامه اقتصادی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم در این نشست گفت: سهم تسهیلات بانکی اشتغال فراگیر این استان در سال جاری ۲ هزار و ۹۱۰ میلیارد ریال است.
محمدتقی آبایی هزاوه افزود: تاکنون از سهم ابلاغ شده ۴۳۶ میلیارد ریالی بانک کشاورزی ، ۱۰۰ درصد آن تخصیص یافته است‌.
وی بیان کرد: از سهم ابلاغی ۵۸۲ میلیارد ریالی بانک ملی، ۵۸ میلیارد ریال معادل ۱۰ درصد، بانک سپه از ۳۶۴ میلیارد ریال ۱۶۳ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال معادل ۴۵ درصد و بانک رفاه کارگران از ۲۹۱ میلیارد ریال، ۱۴۵ میلیارد ریال معادل ۵۰ درصد تخصیص یافته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بانک ملت از ۳۶۴ میلیارد ریال تسهیلات ابلاغی اشتغال فراگیر امسال تاکنون ۱۴۶ میلیارد ریال معادل ۴۰ درصد، بانک صادرات از ۲۹۱ میلیارد ریال هیچ تخصیصی نداشته، بانک تجارت از ۳۶۴ میلیارد ریال ۱۸۲ میلیارد ریال معادل ۵۰ درصد و بانک توسعه تعاون از ۲۱۸ میلیارد ریال ۹۸ میلیارد ریال معادل ۴۵ درصد را تخصیص داده است.
آبایی هزاوه بیان کرد: در مجموع از ۲ هزار و ۹۱۰ میلیارد ریال سهم تسهیلات اشتغال فراگیر استان مرکزی در سال ۹۶، تاکنون یک هزار و ۲۲۹ میلیارد ریال معادل ۴۲ درصد توسط بانک های عامل تخصیص یافته است.
وی گفت: سهم ابلاغی استان مرکزی از تسهیلات اشتغالزایی روستایی از محل ۵۰ درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی و بانک ها، یک هزار و ۲۵ میلیارد ریال است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: در این راستا عاملیت با سه بانک کشاورزی با ابلاغ ۲۵۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، بانک توسعه تعاون با ابلاغ ۸۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و پست بانک با ۴۲ میلیارد ریال مشخص شده است.
آبایی هزاوه بیان کرد: در خصوص اجرای این طرح، سهمی برای صندوق کارآفرینی امید در نظر گرفته نشده و هنوز تعیین تکلیف نشده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: اکنون یک هزار و ۹۸۵ نفر متقاضی استفاده از برنامه اشتغال فراگیر و روستایی در استان مرکزی هستند‌.
استان مرکزی با 12 شهرستان دارای یک میلیون و 429 هزار و 475 نفر جمعیت است و به عنوان یکی از قطب های مهم صنعتی و کشاورزی کشور مطرح است.
3005/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.