به گزارش ایرنا، سید علی آقازاده روز جمعه همزمان با دومین روز از دهه مبارک فجر در آیین رونمایی از هفت دستاورد پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزشدکشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در اراک افزود: از سال 85 تاکنون میزان اراضی زیر کشت کشاورزی این استان تغییری نداشته و در برخی ارقام نیز با کاهش تولیدات روبرو بودیم.
وی بیان کرد: این کاهش تولیدات تنها به مربوط به حوزه جغرافیایی استان مرکزی نیست و در سایر استان ها نیز رخ داده است.
استاندار مرکزی ادامه داد: تحقیقات و پژوهش های کاربردی زیربنای توسعه محسوب می شود و استان مرکزی با توجه به ظرفیت های بکر اقتصادی و کشاورزی می تواند الگوی موفقی برای سایر استان ها باشد.
آقازاده اظهار کرد: افزایش تولیدات دانه های روغنی همچون کلزا، آفتابگردان و سایرارقام روغنی، نیاز جدی در کشور است که می تواند ایران را به خودکفایی برساند.
وی گفت: ارائه آموزش های مختلف به کشاورزان و توجه به تحقیقات بر اساس شرایط اقلیمی، نقش موثری در افزایش بهره وری سطح زیر کشت محصولات کشاورزی دارد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: استقرار مرکز تحقیقات حبوبات به ویژه لوبیا در استان مرکزی، ظرفیت ارزشمندی برای توسعه و تحقیق در این حوزه است باید بسترسازی لازم برای تولیدات کیفی، افزایش یابد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت نیز گفت: با توجه به تغییرات اقلیم،ی یکی از اقدامات مهم در حوزه کشاورزی اتکا به تحقیقات علمی و دانش نوین است .
علی اکبر کریمی افزود: با توجه به ظرفیتهای بومی و محلی، ارایه راهکارهای مناسب به کشاورزان می تواند گره گشا باشد‌.
وی بیان کرد: اکنون حجم تولیدات کشاورزی آب بر کاهش یافته و در این زمینه باید توان تحقیقاتی در حوزه محصولات کشاورزی دیم، افزایش یابد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید به اجبار طبیعت، به اصل اولیه بازگشت و در حوزه تولیدات کشاورزی دیم جدی تر کار شود.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان، در این حوزه فعالند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
3005/3075*** خبرنگار: معصومه صفری *** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.