سید علی آقازاده روز دوشنبه در نشست با جامعه دانشگاهی استان مرکزی افزود: جمعیت دانشجویی استان در پنج سال گذشته با کاهش 40 درصدی از 130 هزار نفر به 90 هزار نفر کاهش یافته که بیشتر میزان کاهش در دانشگاه آزاد بروز کرده است.
وی ادامه داد: باتوجه به کاهش جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد برخی از ساختمان های این دانشگاه در استان مرکزی با انجام کارکارشناسی، بستر مناسبی برای فعالیت های علمی و پژوهشی و توسعه شرکت های دانش بنیان است.
استاندار مرکزی گفت: با بهره گیری از فضاهای دانشگاه آزاد می توان در راستای جذب دانشجویان خارجی اقدام کرد که تحقق این امر زمینه ساز درآمد اقتصادی برای اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی است.
آقازاده افزود: مراکز علمی و آموزشی باید در کنار فعالیت های تئوری به آموزش های عملی و جوار کارگاهی نیز توجه ویژه داشته باشند تا فارغ التحصیلان در هنگام فراغت از تحصیل در بازار کار نیز با موفقیت همراه باشند.
وی بر برگزاری تریبون آزاد دانشجویی در دانشگاه های استان مرکزی تاکید کرد و گفت: برگزاری این تریبون ها فرصت مناسبی برای انتقال مطالبات دانشجویان به مسئولان است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: هم اینک 6 هزار و 917 استاد در دانشگاه های استان به امر آموزش اشتغال دارند که 26 درصد این افراد شامل یک هزار و 796 نفر عضو هیات علمی و 74 درصد شامل پنج هزار و 121 نفر به صورت آزاد در دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.
غلامرضا فتح آبادی افزود: 67 درصد اساتید دانشگاه های استان مرکزی مرد و 33 درصد آنان را زنان تشکیل می دهند.
وی نسبت جمعیت دانشجویان به اساتید در دانشگاه استان مرکزی را 16 به یک عنوان کرد و ادامه داد: هم اینک در مراکز علمی و کاربردی و غیر انتفاعی به ازای هر هفت دانشجو یک استاد وجود دارد و در برخی از مراکز دانشگاهی دولتی به ازای هر 17 دانشجو یک استاد وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی مجموع دانشجویان استان را 89 هزار و 763 نفر عنوان کرد و گفت: نسبت توزیع دانشجویان در گروه انسانی استان 46 درصد، گروه علوم پایه هفت درصد، گروه پزشکی 6 درصد، گروه کشاورزی 2 درصد، گروه هنر سه درصد، گروه فنی 35 و زبان یک درصد است.
فتح آبادی ادامه داد: مجموع مساحت فضاهای آموزشی استان مرکزی حدود 428 هزار و 407 متر مربع است که سرانه شاخص در استان به ازای هر دانشجو چهار متر مربع که بیشترین این فضاها مربوط به دانشگاه آزاد و کمترین آن مربوط به مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی است.
رئیس دانشگاه اراک نیز در این نشست گفت: در راستای افزایش کیفیت آموزش به دانشجویان در سال جاری فعالیت 2 دانشکده اقتصاد و مدیریت، و هنر و معماری در این دانشگاه آغاز شده و پژوهشکده آب، انرژِی های تجدید پذیر و فن آوری های نانو نیز راه اندازی شده است.
سعید حمیدی افزود: 30 شرکت علمی، پژوهشی در مرکز رشد دانشگاه اراک فعالیت دارند که از این تعداد 13 مورد از آن ها دانش بنیان شده اند.
رئیس دانشگاه اراک عنوان کرد: این واحد دانشگاهی با وجود تنگناهای اعتباری به به روز رسانی و تجهیز سیستم های آزمایشگاهی نیاز جدی دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک نیز در این نشست گفت: این دانشگاه در حوزه فرآورده های علمی در منطقه رتبه دوم و مقالات علمی رتبه نخست منطقه را به خود اختصاص داده است.
محسن نجفی افزود: 52 و پنج دهم درصد از مقالات تولید شده دانشگاه صنعتی اراک جزء مقالات برتر ISI (مؤسسه اطلاعات علمی) قرار دارد.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی اراک در راستای رفع نیازهای صنعتی استان راه اندازی مرکز تحقیقات آلومینیوم و صنعت را در دستور کار خود قرار داده کرده که روند اجرایی آن در حال انجام است.
هم اینک 89 هزار و 763 دانشجو و 6 هزار و 917 استاد در دانشگاه های استان به امر تحصیل و آموزش اشتغال دارند.
1955/3075/خبرنگار:مهدی عظیمی *** انتشاردهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.