به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی این نماینده مجلس شورای اسلامی، محمد حسینی افزود: فاینانس موقعیتی خوب است که نباید از آن غفلت شود و می طلبد که دولت و مراجع تصمیم ساز تمامی تلاش ها را برای تحقق آن به کار گیرند.
وی بیان کرد:هر سال در تبصره های قانون بودجه به دولت اجازه داده می شود تا بخشی از سرمایه موردنیاز خود را برای پیشرفت طرح های ملی از طریق فاینانس تامین کند.
نماینده مردم فراهان، تفرش، آشتیان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تامین فاینانس در سال های گذشته در تبصره های بودجه ذکر شده و حتی میزان باقیمانده سهمیه سال های قبل نیز در تبصره های سال جدید قید می شود.
حسینی اظهار کرد: به منظور بهبود عملکرد دولت در جذب فاینانس نیاز است که طرح خاصی در این راستا ارایه شود.
عضو کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از مشکلات در جذب فاینانس این است که سرمایه گذاری طرف خارجی 85 درصد است و 15 درصد دیگر باید به صورت پیش پرداخت از محل منابع بودجه عمومی برای طرح‌های مدنظر استفاده شود.
حسینی عنوان کرد: تامین این منابع بسیار سخت است و در این راستا کارگروهی در کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی تشکیل شده که بر اساس تصمیمات آن باید از منابع دیگری حتی منابع بخش خصوصی 15 درصد را تامین و یا از سرجمع اعتبارات بخش خصوصی، وزارتخانه و یا کمک گرفتن از منابع صندوق توسعه ملی این مبلغ تامین شود.
وی گفت: کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی در سال جاری برای بررسی روند و مشکلات جذب فاینانس نشست هایی را با بانک مرکزی و مسئولان ذیربط برگزار کرده که در این نشست ها مشخص شد در پی رایزنی‌ها ارقام قابل توجهی از کشورهای مختلف دنیا به ویژه کشور چین بر اساس توافقنامه‌ها با بانک های این کشور فاینانس جذب شده است که باید این روند افزایش یابد.
نماینده مردم فراهان، آشتیان و تفرش در مجلس شورای اسلامی افزود:کارگروهی متشکل از برخی از اعضای کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش ها، دیوان محاسبات و بانک مرکزی باید تشکیل شود تا موضوع جذب فاینانس و راه حل برای15 درصد سهم داخلی را جمع‌بندی و گزارش نهایی آن برای مطرح شدن در صحن مجلس به کمیسیون بودجه ارایه شود که پیش بینی شده این گزارش تا یک ماه آینده نهایی شود.
فاینانس در ایران به تامین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای طرح ها و خرید تجهیزات طرح های تولیدی (سرمایه ای) و خدمات فنی و مهندسی طرح ها با استفاده از تسهیلات اعتباری خارجی میان مدت (وفق قراردادهای مالی بسته شده با اعتبار دهندگان خارجی) گفته می شود.
3005/6013/خبرنگار: معصومه صفری***انتشار دهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.