به گزارش ایرنا، سید علی آقا زاده عصر شنبه در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در محل استانداری این استان، افزود: تقسیم منابع مالی بیشتر در ستاد و یا کارگروه توسعه و برنامه ریزی استان انجام می شود و این مهم را نباید یک وظیفه برای ستاد اقتصاد مقاومتی دانست.
وی ادامه داد: بی شک آن چه که رهبر معظم انقلاب و شخص ریاست جمهوری از ستاد اقتصاد مقاومتی انتظار داشتند بسیار متفاوت تر با عملکرد امروز ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی است.
استاندار مرکزی تاکید کرد: توزیع مناسب و عادلانه منابع دست یابی به اهداف سازمانی را تسهیل می کند و در واقع بهره گیری از ظرفیت های موجود کشور برای حرکت اقتصاد در شرایط تحریم، هدف اصلی رهبر معظم انقلاب از مقوله اقتصاد مقاومتی است.
آقازاده بیان کرد: اعضای ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی باید شرح وظایف و شاخص های این راهبرد مقام معظم رهبری را به خوبی درک کرده و نسبت به تحقق آن برنامه ریزی های کاربردی داشته باشند.
وی جذب سرمایه گذار و بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی را تنها راه تحقق امر اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: یکی از وظایف اصلی ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی می تواند شناسایی و فراهم کردن بستر جذب سرمایه گذاران در نقاط مختلف استان باشد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی باید راهکارهای جذب سرمایه گذاران خارجی را در استان فراهم کرده و در این رهگذر از ظرفیت های تشویقی نیز استفاده کنند.
وی بیان کرد: هنر مدیران دستگاه های اجرایی جذب سرمایه گذار و استفاده از بخش خصوصی در راستای تولید و اشتغال است و مدیران باید موفقیت و کارآمدی خود در تحقق این امر خطیر، تلقی کنند.
آقازاده میزان موفقیت مدیران در تحقق اقتصاد مقاومتی را بهره گیری از بخش ظرفیت های بخش خصوصی دانست و گفت: با توجه به محدودیت منابع دولت، تنها راه ایجاد اشتغال و تولید بهره گیری از بخش خصوصی است.
وی اضافه کرد: استان مرکزی در سال های نه چندان دور هم در بخش کشاورزی و هم در بخش صنعتی جزو استان های برتر کشور بود که امروزه در این 2 بخش با تنگناهایی دست و پنجه نرم می کند که می توان با مدیریت منابع دولتی و جذب سرمایه گذاری خارجی در راستای ترمیم این 2 بال پرواز استان، گام برداشت.
استاندار استان مرکزی بیان کرد: ستاد اقتصاد مقاومتی کشور ایجاد 960 هزار فرصت شغلی در سال جاری را هدفگذاری کرده که سهم استان مرکزی از این تعهد باید در اسرع وقت مشخص شود و همه دستگاه های اجرایی ظرفیت های خود را در راستای تحقق این تعهد دولت به کار بگیرند.
وی اضافه کرد: بانک های عامل نیز باید تا پایان آذرماه امسال، گزارش عملکرد خود را در عین شفافیت به ستاد اقتصاد مقاومتی استان ارائه کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز گفت: طرح عارضه یابی از واحدهای صنعتی استان از اوایل سال گذشته آغاز شد که بر این اساس یک هزار 681 واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفتند و از این تعداد 35 درصد تعطیل و یا نیمه تعطیل بودند و مابقی نیز در مجموع با 47 درصد ظرفیت اسمی خود مشغول به فعالیت بودند.
رقیه یادگاری افزود: در سال جاری 230 میلیارد ریال اعتبار طرح های اقتصاد مقاومتی و 230 میلیارد ریال نیز به عنوان کمک های فنی و اعتباری به صنایع تزریق می شود.
وی ادامه داد: بسته هایی از قبیل رونق تولید، اشتغال فراگیر، مهارت آموزی دانش آموختگان، افزایش صادرات غیرنفتی و مشوق های تسهیلاتی در راستای افزایش تولید هدفگذاری شده که وظایف هر یک از دستگاه های اجرایی برای دست یابی به این اهداف ارسال شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی با بیان اینکه طرح اشتغال پنج هزار نفری از ابتدای امسال در کشور مطرح شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه استان مرکزی از ظرفیت های تولید روستایی چشمگیری برخوردار است، می تواند سهم قابل توجهی از تخصیص این منابع داشته باشد.
وی گفت: سال گذشته 61 نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استانی در مرکز استان مرکزی برگزار شده که 546 مصوبه به دنبال داشته است.
یادگاری ادامه داد: از این تعداد مصوبه 290 مورد اجرایی شده، 64 مورد به دلیل مشکلات بانکی عملیاتی نشده و 9 مورد با قوانین و مقررات همخوانی نداشته و مابقی نیز در حال تکمیل پرونده و یا در جریان بررسی های بانکی است.
معاون برنامه‌ ریزی و سرمایه ‌گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: سال گذشته هفت هزار و 160 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به یک هزار و 66 واحد تولیدی تزریق شد.
سید علیرضا مصطفوی افزود: تسهیلات بازسازی صنایع کشور در سال جاری یکصد هزار میلیارد ریال است که سهم استان مرکزی 2 هزار و 800 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی، با بیان اینکه 110 واحد صنعتی استان مرکزی متقاضی دریافت تسهیلات بازسازی تجهیزات و عوامل تولید هستند، ادامه داد: پرونده این صنایع در دست بررسی است که در صورت برخورداری از شرایط لازم به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات معرفی می شوند.
معاون برنامه ‌ریزی و سرمایه‌ گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون یک هزار 441 واحد صنعتی برای دریافت تسهیلات رونق تولید در سامانه بهین یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت نام نویسی کردند که پس از بررسی شرایط این صنایع 680 مورد این صنایع برای دریافت چهار هزار و 800 میلیارد ریال به بانک های عامل معرفی شدند.
وی اضافه کرد: پرونده این 680 صنایع نیز در بانک های مختلف مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد 76 واحد صنعتی حدود 530 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.
مصطفوی بیان کرد: 28 واحد صنعتی نیز که از سال گذشته در سامانه بهین یاب نام نویسی کرده بودند درنیمه نخست امسال بیش از 320 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.
وی ادامه داد: علاوه بر این 24 واحد صنعتی که سال گذشته بیش از 375 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید دریافت کردند، برای تمدید قرارداد خود به بانک های عامل مراجعه کرده اند.
ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی تا کنون 61 نشست برگزار کرده که حاصل آن نیز 546 مصوبه بوده است.
بیش از 2 هزار و 800 واحد تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت می کنند.
3017/3075/ خبرنگار: مصطفی مجللی*** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.