قرار دادن خمین در ردیف اعتباری و امتیازات مناطق کمتر توسعه یافته، ارتقای دانشکده پرستاری این شهرستان به دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی، 2 بانده شدن محور خمین به اراک ، انتقال آب از سد کوچری به خمین و ساخت بزرگترین تصفیه خانه آب آشامیدنی استان مرکزی در خمین از جمله اقداماتی است که برای رفع محرومت از زادگاه امام راحل و توسعه خمین در دولت تدبیر و امید به ثمر نشسته است.
با اقدامات متعدد در حوزه های مختلف در چهارسال اخیر، خمین اینک شاهد ارتقای کمی و کیفی شاخص های توسعه یافتگی است و باروری استعدادها و ارتقای جایگاه این شهرستان به مدد توجهات هدفکند دولت یازدهم فراهم شده است.

***رشد 100 درصدی سرمایه گذاری صنعتی با تدابیر حکیمانه دولت
دولت تدبیر وامید برای کمک به توسعه متوازن زادگاه امام راحل(ره)، در اواخر اردیبهشت ماه 94، خمین را در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته قرار داد و این مهم با ابلاغیه معاون اول رئیس جمهوری جنبه اجرایی به خود گرفت که با تحقق این مهم آهنگ توسعه متوازن برای زادگاهامام راحل فراهم شد.
امتیاز معافیت مالیاتی 13 ساله صنعتی برای رهایی زادگاه امام راحل از محرومیت، بیکاری و کاهش درآمد اقتصادی، محرک و مشوق موثری از سوی دولت تدبیر و امید بود که توانست به توسعه صنعت خمین شتاب بخشد و رغبت و تقاضای سرمایه گذاری در این شهرستان را تقویت کند.
فرماندار خمین در این خصوص گفت: با مشارکت و همراهی دولت تدبیر و امید سرمایه گذاری صنعتی در زادگاه معمار کبیر انقلاب در چهار سال گذشته 100 درصد افزایش یافته است.
سید مهدی ساداتی افزود: استقرار خمین در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته و معافیت 13 ساله واحدهای صنعتی از پرداخت مالیات، کاهش قیمت زمین در شهرک و نواحی صنعتی به کمترین میزان در سطح کشور و اتصال محور ارتباطی شهرک صنعتی به مرکز استان و راه های ارتباطی کشور از خدمات ارزشمند دولت تدبیر و امید برای توسعه صنعت و رونق اقتصادی خمین است.
وی اظهارکرد: با اقدامات مذکور قیمت زمین در شهرک صنعتی از 570 هزار ریال به 200 هزار ریال کاهش یافت، ضمن اینکه سرمایه گذار یک سوم بهای زمین را می پردازد و بقیه را تا زمان بهره برداری واحد صنعتی، پرداخت می کند.
ساداتی ادامه داد: تدابیر دولت با بسته های تشویقی ویژه برای خمین باعث رشد سرمایه گذاری در بخش صنعتی شده به طوری که شمار واحدهای صنعتی فعال در شهرک صنعتی این شهرستان 154 واحد است که 43 واحد آن از سال 92 احداث و یا درحال بهره برداری است.
فرماندار خمین بیان کرد: هفت واحد با سرمایه گذاری معادل 400 میلیارد ریال در دولت تدبیر و امید به بهره برداری رسیده و 6 واحد دیگر نیز تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
فرماندار خمین اظهارکرد: با بهره برداری از این واحدهای صنعتی، 117 فرصت اشتغال جدید در شهرک صنعتی فراهم شده است.
وی بیان کرد: مجوز راه اندازی پتروشیمی و صدور مجوز صنایع پایین دستی پتروشیمی در دولت تدبیر و امید در خمین کلید خورد و با صدور و راه اندازی این صنایع در خمین، انقلاب صنعتی ایجاد می شود.
وی گفت: در شهرستان خمین یک شهرک صنعتی با توسعه اراضی یک هزار و 28 هکتار با میزان آب 29 لیتر برثانیه ازطریق 2حلقه چاه، یک پست 63 کیلو ولت برق و یک ایستگاه گاز 10 هزار متر مکعبی وجود دارد که 143 واحد صنعتی با اشتغال 950 نفر در آن مستقر هستند.
فرماندار خمین در ارتباط با نواحی صنعتی نیز گفت: ناحیه صنعتی شهید سعیدی حدود 50 هکتار وسعت دارد که در 27 هکتار تأسیسات زیربنایی از جمله آب، برق، گاز و تلفن تأمین شده و 29 واحد در این ناحیه مستقر است.
وی افزود: در ناحیه صنعتی خرمدشت با حدود 50 هکتار زمین، تأسیسات زیر بنایی از جمله آب ، برق و گاز تأمین شده است.
ساداتی در خصوص تامین آب برای شهرک صنعتی خمین گفت: تخصیص سهم آب بخش صنعت از سد کوچری به میزان 30 لیتر بر ثانیه برای شهرک و ناحیه صنعتی شهید سعیدی در دستور کار قرار دارد.
فرماندار خمین گفت: تکمیل و راه اندازی پست 63 کیلو ولت در ناحیه صنعتی خمین با توجه به زمین واگذاری، حصارکشی و اجرای فوندانسیون های مورد نیاز، در دستور کار قرار گرفته است.
ساداتی افزود: با گشودن گره های کور 2 صنعت مادر در خمین توسط دولتمردان تدبیر و امید اینک بارقه دیگری در دل ناامید مردم این خطه برای رفع مشکل بیکاری و رونق اقتصادی دمیده شده است.
وی ادامه داد: استقرار کارگاه های صنعتی سایپا و پتروشیمی به عنوان 2 صنعت مادر در خمین طرح هایی است که از دولت های پیش کلید خورده بود و با وجود آغاز عملیات اجرایی سال ها بلا تکلیف رها شده بودند.
فرماندار خمین گفت: این صنایع در دولت یازدهم با قاطعیت مسئله شناسی و کارشناسی شدند و در مدار ساخت و تجهیز قرار گرفتند که به زودی با آغاز به کار آن ها التیامی بر درد کهنه بیکاری خمین گذاشته می شود.

***تبدیل خمین به قطب درمانی استان مرکزی
جهش در شاخصه ها و خدمات بهداشتی و درمانی شهرستان خمین و تبدیل زادگاه امام راحل به قطب درمانی ، دستاوردی مهم و هدیه دولت تدبیر و امید برای مردم این خطه است.
ارتقای شبکه بهداشت و درمان به دانشکده علوم پزشکی، ساخت و راه اندازی درمانگاه تامین اجتماعی، راه اندازی پایگاه سلامت و 2 مرکز جامعه سلامت، راه اندازی کلینیک های ویژه درمانی و بازسازی مراکز درمانی و بستری شهرستان خمین با تجهیزات مدرن از اقدامات ماندگاریست که در دولت تدبیر و امید برای شهرستان خمین رقم خورده است.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی خمین گفت: راه اندازی دانشکده علوم پزشکی در زمره طرح هایی است که در سایه توجه ویژه دولت تدبیر و امیدبه این مهم در زادگاه امام راحل اتفاق افتاد و در کیفی سازی خدمات و همچنین تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزه سلامت اثرگذاری مستقیم دارد.
دکتر جواد جواهری افزود: ارتقای شبکه بهداشت و درمان خمین در حالی مورد موافقت تصمیم سازان کلان حوزه سلامت کشور قرار گرفت و ابلاغ شد که بسیاری از استان ها از داشتن دانشکده علوم پزشکی محروم هستند.
وی ادامه داد: با تاسیس دانشکده علوم پزشکی و تعهد و مشارکت خیران سلامت، بستر تبدیل این شهرستان به قطب درمانی اثرگذار و برجسته در استان مرکزی فراهم شد.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم و در راستای برنامه تحول سلامت تاکنون 210 میلیارد ریال برای ارتقای شاخص های بهداشتی و درمانی در این شهرستان هزینه شد.
دکتر جواهری افزود: این میزان اعتبار شامل 75 میلیارد ریال در بخش عمران، 90 میلیارد ریال در بخش کمک به بخش درمان تحت عنوان کاهش پرداختی بیماران، هتلینگ، ترویج زایمان طبیعی، 15 میلیارد ریال در بخش زیر ساخت های بهداشتی و 30 میلیارد ریال نیز در بخش کمک به توسعه زیر ساخت های دانشکده علوم پزشکی هزینه شده است.
وی بیان کرد: کلینیک ویژه بیمارستانی، بلوک زایمان مدرن، بخش آی سی یو، آزمایشگاه، درمانگاه شهری شماره یک و 2، خانه زیست پزشکان در روستاهای دهنو، فرنق، چهارچشمه، مرکز جامع سلامت شهر قورچی باشی، چهار پایگاه سلامت شهری، خانه بهداشت از مهمترین طرح های عمرانی است که در راستای اجرای برنامه تحول سلامت در دولت یازدهم در این شهرستان اجرا شده است.
جواهری ادامه داد: در سال های اخیر دستگاه سونوگرافی، لاپاراسکوپی، رادیوگرافی دیجیتال، دستگاه اکوکاردیوگرافی، 2 دستگاه آمبولانس و تجهیزات اتاق عمل و زایمان به تجهیزات و امکانات پزشکی این شهرستان افزوده شده است.
جواهری گفت: در راستای اجرای برنامه تحول سلامت 10 پزشک متخصص جذب شد که شمار پزشکان متخصص در این شهرستان به 23 متخصص در 15 رشته تخصصی افزایش یافته است.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی و خدمات درمانی خمین افزود: پنج نیروی قراردادی دندانپزشک ،40 کارشناس در قالب تیم های مراقبت سلامت در حاشیه شهر و در مراکز خدمات جامع سلامت خمین جذب شده است.
جواهری بیان کرد: روزانه 500 بیمار با مراجعه به درمانگاه سرپایی ویزیت می شوند و در طول سه سال گذشته 21 هزار جراحی و 400 هزار بیمار در اورژانس بیمارستان ویزیت شده اند.
دکتر جواهری ادامه داد: نوسازی فضای بیمارستان امام خمینی (ره) با قدمت 40 ساله از پیامدهای ارزشمند برنامه تحول نظام سلامت است که رضایت مندی شهروندان را در پی داشته است.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی خمین افزود: راه اندازی بخش آی سی یو شماره 2 در بیمارستان امام خمینی، ساخت و تکمیل بخش اعصاب و روان، جداسازی اورژانس سرپایی از بستری، ساخت اورژانس پیش بیمارستانی در فرنق و راه اندازی پایگاه اورژانس شماره 2 شهری از طرح های در دست اقدام است که امسال تکمیل و بهره برداری می شوند.

***50 درصد از جمعت خمین تحت پوشش بیمه سلامت
رئیس اداره بیمه سلامت خمین گفت: بیمه سلامت به 50 درصد از جمعیت این شهرستان خدمات درمانی ارائه می دهد به طوری که 57 هزار و 641 نفر از جمعیت 110 هزار نفری خمین تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
سیده رویا شریفی افزود: 15 هزار و 233 هزار نفر از این جمعیت تحت پوشش صندوق بیمه همگانی سلامت هستند.
شریفی ادامه داد: از مجموع افراد تحت پوشش هشت هزار و 813 نفر بیمه کارمندی ، 28 هزار و 698 نفر بیمه روستایی و بقیه نیز سایر اقشار هستند.
رئیس بیمه سلامت خمین ادامه داد: عزم راسخ دولت یازدهم برای تحقق برنامه نظام سلامت، حمایت همه جانبه و زیادی را برای تامین و پایداری منابع آن انجام داده است.
وی، ایجاد آرامش و آسایش برای مردم را مهمترین هدف بیمه سلامت عنوان کرد و یادآور شد: نقش این سازمان حمایتی، حفاظت از مردم در برابر هزینه های مالی درمان است و سعی دارد با تحت پوشش بیمه قرار دادن افراد، هیچ ایرانی را بدون پوشش بیمه ای قرار ندهد.
این مسئول، حفاظت از مردم در برابر هزینه های سلامت، ایجاد بیمه همگانی برای جمعیتی که بدون هرگونه پوشش بیمه ای باشند، دسترسی یکسان، بهره مندی و برخورداری براساس نیاز برای بیمه شدگان و نیز ایجاد یک فضای اطمینان و تضمین برای ارائه خدمات کمی و کیفی سلامت با استفاده از استراتژی خرید راهبردی را چهار محور اصلی و اساسی در حوزه بیمه سلامت اعلام کرد.
وی گفت: برنامه نظام تحول سلامت دستاوردهای عظیمی را با خود به همراه داشته و شاید نماد این دستاوردها، رضایتمندی مردم باشد.
وی ادامه داد: امروزه در خمین 100 درصد گروه های محروم، آسیب پذیر و فقیر که هیچ نوع بیمه ای را دارا نبوده اند تحت پوشش بیمه سلامت ایران قرار دارند.

***بهره برداری از بزرگترین تصفیه خانه آب آشامیدنی استان مرکزی
اجرای انتقال آب از سد کوچری به خمین توسط بخش خصوصی عملیات آن از اواخر سال 92 آغاز و تابستان سال گذشته وارد خمین شد.
با اجرای این طرح 182 لیتر آب برای بخش صنعت و آشامیدنی وارد مدار شبکه آب این شهرستان شد و با اتصال شبکه آب به سامانه انتقال آب سد کوچری به خمین در سایه پیگیری و جدیت دولت تدبیر و امید، مشکل کمبود آب آشامیدنی و صنایع این شهرستان تا 20سال آینده حل شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: تصفیه خانه طرح انتقال آب از سد کوچری به شهرستان خمین در هفته دولت به بهره برداری رسید.
عزت الله آمره ای افزود: تجهیزات طرح تصفیه خانه انتقال آب از سد کوچری نصب شده و در ماه مبارک رمضان تست آزمایشی آن انجام گرفته و آب تصفیه شده وارد مدار مصرف می شود.
وی ادامه داد: همزمان با افتتاح و آغاز به کار این تصفیه خانه، علاوه برآب شهری 10 تا تا 14 روستای آبرسانی می شود و از این خط انتقال آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده برای خمین تامین می شود.
وی بیان کرد: 30 روستای باقی مانده در مسیر این خط انتقال نیز تا پایان سال به این طرح آبرسانی متصل و از آب بهداشتی و تصفیه شده بهره مند می شوند.
آمره ای بیان کرد: تصفیه خانه خط انتقال آب از سد کوچری 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و 2 مخزن آب پاک به گنجایش هر یک 2 هزار و 500 متر مکعب، حوضچه دبی سنج، حوضچه ورودی، ساختمان برق و کلرزنی نصب و ساخته شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت:برای اتصال این خط انتقال به شبکه آب شهرستان خمین 300 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و به منظوراجرای طرح های جانبی و تصفیه خانه در مجموع 500 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: آبی که از سد کوچری وارد این شهرستان می شود اگر چه بدون گذر از مرحله تصفیه از کیفیت مطلوبی نسبت به آب آشامیدنی کنونی شهرستان برخوردار است اما، با بهره برداری از تصفیه خانه، کیفیت آن چندین برابر می شود.
آمره ای یادآورشد: قراردادی است که در آن شرکت یا شرکت هایی درقبال امتیازاتی، اجرای طرح های سنگین (به لحاظ مالی) را برعهده می گیرند و سپس طرح را بلاعوض به کارفرمای طرح انتقال می دهند.
وی ادامه داد: سرمایه گذار این طرح بر اساس قرارداد بی او تی، متعهد شده است خرید تضمینی آب در 20 سال توسط وزارت نیرو را اجرا و سپس آن را بلاعوض به این وزارتخانه منتقل کند.
وی افزود: با توجه به محدودیت های مالی با مجوزهای قانونی صادر شده از بند الف ماده 142قانون برنامه پنجم توسعه کشور که امکان خرید محصول در بخش آب وفاضلاب را فراهم کرده و این طرح از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی و احداث تاسیسات به روش B.O.T و خرید تضمینی آب به مدت 20سال اجراشد.

***ارتقای جایگاه علمی و فرهنگی خمین
برگزاری سه کنگره ملی و بین المللی پدر امام خمینی، کنگره یک هزار شهید، جشنواره های بومی و محلی و راه اندازی سینمای خمین از اقدامات ارزشمند فرهنگی در چهار سال گذشته در خمین است.
فرماندار خمین گفت: هفت واحد دانشگاهی با بیش از هشت هزار دانشجو در رشته تحصیلی های مختلف در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا قابلیت های پژوهشی مطلوبی را در این شهرستان فراهم کرده اند.
سید مهدی ساداتی افزود: سینمای لاله این شهر به دلیل فرسودگی دستگاه های پخش فیلم وساختمان سینما به مدت 6 سال غیر فعال بود.
وی ادامه داد: امسال این مکان فرهنگی به دستگاه دیجیتال پیشرفته مجهز شده و قسمت داخلی سالن نمایش نیز نوسازی و دارای امکانات پیشرفته شده است.
وی بیان کرد: بخش خصوصی با همکاری ارشاد اقدام به نوسازی و تجهیز سینما کرده است که در مجموع بیش از یک میلیارد ریال برای آن هزینه شده است .
وی گنجایش سالن نمایش سینما را 370 نفر بیان کرد و افزود : ساخت یک سالن نمایش دیگر جنب این سالن کنونی با همین گنجایش در دستور کار قرار دارد.
فرماندار خمین گفت: احداث موزه تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و موزه سنگ نگاره ها در دستور کار قرار دارد و با این جهش های علمی و فرهنگی زادگاه معمار کبیری انقلاب به قطب فرهنگی و گردشگری انقلاب اسلامی تبدیل خواهد شد.
وی افزود: این شهرستان بخش مهمی از تاریخ انقلاب اسلامی است و با تقدیم بزرگترین فرهیخته معاصر امام خمینی (ره) ، ظرفیت نبدیل شدن به قطب گردشگری انقلاب اسلامی را دارد.
وی بیان کرد: با تبدیل خمین به قطب گردشگری انقلاب اسلامی، جذب گردشگر داخلی و خارجی در استان مرکزی به ویژه زادگاه امام راحل چند برابر می شود.
ساداتی اظهارکرد: استان مرکزی به عنوان کانون نخبه پرورری و مهد مفاخر معاصر کشور مطرح است و از این ظرفیت انسانی و عظیم باید به صورت هدفمند در تقویت صنعت گردشگری بهره گرفت.
وی بیان کرد: شاه بیت همه مفاخر استان مرکزی امام خمینی (ره) است و زادگاه امام راحل با وجود بیت تاریخی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و دهها قابلیت گردشگری تاریخی و فرهنگی دیگر، محورگردشگری استان مرکزی است و باید برنامه های توسعه ای گردشگری برای آن در سطح وسیع دیده شود.
وی گفت: تقویت گردشگری انقلاب اسلامی به عنوان اولویت های راهبردی در کشور دنبال می شود و برنامه هایی در این خصوص برای راه اندازی مجموعه های گردشگری انقلاب اسلامی در قم، نجف، خمین و جماران که از سرمایه های انقلاب هستند، در دست انجام است.
فرماندار خمین تاکید کرد: بیت قدیمی امام خمینی(ره) نیز به عنوان یکی از حلقه های مهم در گردشگری انقلاب اسلامی مطرح است و برنامه ای به صورت مجزا در حال تهیه است تا این شهرستان در این زمینه سرآمد جذب گردشگر شود.
شهرستان خمین واقع در جنوب استان مرکزی 105 هزار نفر جمعیت، 2 شهر، 2 بخش و هفت دهستان دارد و به عنوان زادگاه معمار کبیر انقلاب اسلامی شهرت دارد.
7277/6013/حبرنگار :افسانه آروند***انتشار دهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.