به گزارش ایرنا، اعمال سیاست های گره گشای اقتصادی دولت یازدهم در استان مرکزی با بهره گیری از توان مدیریتی و عمل به شاخصه های اقتصاد مقاومتی موجب شد، تن رنجور اقتصاد این استان التیام یابد و کارنامه دولت تدبیر و امید نمره ای قابل قبول بگیرد.
سیاست راهبردی کلان اقتصادی دولت یازدهم با هدایتگری موثر محرک های اقتصادی بارقه های توسعه را در بخش های مختلف ایجاد کرد و استان مرکزی به عنوان یکی از قطب های مهم صنعتی کشور با بهره گیری از این سیاست ها، توانست بذرهای توسعه و اصلاح را در سایه تدبیر و راهبردهای هدفمند به گونه ای بکارد و مراقبت کند که امروز جوانه های توسعه از آن بدمد.
استان مرکزی با 2 هزار و 800 واحد صنعتی به عنوان چهارمین قطب صنعت کشور و دومین قطب صنایع مادر تخصصی موفق شده با بهبود شاخص های اقتصادی و زیرساخت های توسعه ای زمینه جذب 391 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در دولت یازدهم را جذب کند.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی جذب شده که جذب و راهبری 40 درصد این سرمایه گذاری ها در دولت تدبیر و امید بوده است.
حسن میرزاخانی اظهار کرد: این سرمایه گذاری ها توسط 22 سرمایه گذار آسیایی، 17 سرمایه گذار اروپایی و سه ایرانی مقیم خارج کشور انجام شده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی خاطر نشان کرد: 268 میلیون دلار از مجموع سرمایه گذاری های انجام شده در سال 95 و پس از توافق هسته ای با کشور های 1+5 در استان جذب شده است که ثمره شیرین سیاست خارجی دولت است.
میرزاخانی، از پیگیری 11 طرح سرمایه گذاری در حوزه ایجاد نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 216 مگاوات در استان مرکزی خبرداد و گفت: 2 طرح اجرایی نیروگاهی با ظرفیت 17 مگاوات در مرحله دریافت زمین قرار دارند که بهره برداری از آن ها در سال جاری آغاز می شود.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی افزود: 34 فرصت سرمایه گذاری در استان مرکزی شناسایی شده و فهرست این فرصت ها به صورت کتاب الکترونیکی و مکتوب و به 2 زبان فارسی و انگلیسی تهیه و در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد.
میرزاخانی خاطرنشان کرد: 2 نرخی بودن قیمت ارز، وجود برخی مشکلات در حوزه کسب و کار، ظرفیت پایین بانک ها برای ارایه خدمات بانکی، ناکافی بودن اختیارات مرکز خدمات سرمایه گذاری از مهمترین مشکلات پیش روی سرمایه گذاری در استان بوده که دولت گام به گام در این حوزه ها ورود دارد و از طریق نشست های اقتصاد مقاومتی و کارگروه های تخصصی هدایتگر حوزه اقتصادی و تولید می کوشد با بومی سازی قوانین و حمایت موثر، تسهیلگری، اثربخشی و گره گشایی داشته باشد.
میرزاخانی یاد آور شد: استان مرکزی پس از چهارمحال بختیاری و کرمانشاه در زمینه بهبود محیط کسب و کار با کسب نمره چهار و 95 از 10 ، رتبه سوم را در کشور به خود اختصاص داده است که این مهم حاصل حرکت آگاهانه و هدفمند در حوزه اشتغال زایی و تولید در این خطه است.
وی گفت:درآمدهای وصولی سال گذشته استان مرکزی 29 هزار و 360 میلیارد ریال بود که 13 هزار و 720 میلیارد ریال این درآمدها از محل استانی و15 هزار و640 میلیارد ریال از محل درآمدهای ملی محقق شده که این شاخص ها به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 9 و 16 درصد افزایش دارد.
وی ادامه داد:9 هزار و 227 میلیارد ریال معادل 31 و چهار دهم درصد از درآمدهای وصولی استان مرکزی از محل درآمدهای اخذ مالیات از اشخاص حقوقی و شرکت های دولتی و خصوصی، 6 هزار و 323 میلیارد ریال معادل 21 درصد درآمدهای استان از محل مالیات بر ارزش افزوده،یک هزار و 34 میلیارد و 400 میلیون تومان معادل 35 و 2 دهم درصد درآمدها از محل درآمدهای نفتی،3یک هزار و 838 میلیارد ریال معادل 6 و 6 دهم درصد درآمدها از محل اخذ مالیات از حقوق کارکنان دولت و بخش خصوصی وصول شده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی افزود: 572 میلیارد ریال معادل 2 درصد درآمدهای وصولی استان از محل اخذ مالیات از مشاغل و 323 میلیارد ریال معادل یک و یک دهم درصد از محل اخذ جرایم رانندگی و 733 میلیارد ریال معادل 2 و 2 دهم درصد از محل سایر درآمدهای استان وصول شده است.
میرزاخانی، تعیین میزان دقیق مطالبات و بدهی های دولت به بخش خصوصی را یکی از اقدام های مهم دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: بخش دولتی در استان مرکزی 57 هزار و 600 میلیارد ریال به بخش خصوصی و پیمانکاران بدهکار است و در برابر 45 هزار و 350 میلیارد ریال طلب دارد.
استاندار مرکزی نیز در خصوص کارنامه دولت یازدهم و سیاست های کلیدی و گره گشا در بخش تولید و سرمایه گذاری در این استان گفت: حجم سرمایه گذاری در این استان از 82 میلیون دلار در سال گذشته به 550 میلیون دلار رسیده است.
محمود زمانی قمی افزود: نرخ بیکاری 10 درصدی این استان در سایه برنامه محوری به هفت و سه دهم درصد رسیده که پایین ترین نرخ بیکاری کشور را دربر می گیرد و این نشان از ریل گذاری صحیح و اقدامات و محرک های صحیح است.
وی اظهار کرد: با وجود این موفقیت ها هنوز بیکاری دغدغه ای اساسی است به ویژه در تحصل کرده ها و در اراک و خمین که تداوم سیاست ها در این بخش با حساسیت دنبال می شود.
استاندار استان مرکزی گفت: این استان با 919 فقره پرونده و با 40 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری رتبه چهارم کشور را در جذب سرمایه گذاری کسب کرده است.
زمانی قمی افزود: در حوزه صادرات، استان مرکزی با تراز مثبت 480 میلیون دلار، رشد 200 درصد را به دست آورده است و این استان در چهار ماه اول امسال 311 میلیون دلار صادرات و 115 میلیون دلار واردات را تجربه کرده است.
وی، نبض اقتصاد استان را میزان برق مصرفی عنوان کرد و گفت: مصرف برق صنعتی در استان مرکزی از متوسط کشوری بیشتر است که در دور جدید فعالیت دولت مداخله هدفمند در سامان این حوزه در استان انجام می شود.
وی، آبرسانی به 113 روستا، پوشش 82 درصدی آب شرب سالم، گازرسانی به 266 روستا، گشایش محور ارتباطی خمین - اراک و رفع موانع عملیات اجرایی پتروشیمی خمین را از جمله اقدامات دولت تدبیر و امید در استان مرکزی عنوان کرد.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی یکی از مولفه های شاخص استان را در رصد برنامه های دولت یازدهم در حوزه اقتصادی حوزه تجارت عنوان کرد و گفت: صادرات کالا از مبادی گمرکی این استان به خارج از کشور در دولت تدبیر و امید 100درصد افزایش یافته است.
مهدی میراشرفی افزود: 436 هزار و 736 تن کالا به ارزش 311 میلیون و 987 هزار و 788 دلار در سال جاری از گمرکات استان مرکزی به خارج از کشور صادر شده که در این شاخص استان مرکزی نسبت به ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید افزایش چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: در بدو فعالیت دولت یازدهم صادرات کالا از استان مرکزی به 28 کشور بود که با اقدامات و سیاست های اعمال شده افزایش مراودات تجاری با کشورهای خارجی و پسا برجام ، طرف های تجاری استان در روند صادرات رشد 2 برابری دارد و اینک 58 کشور مقصد کالاهای استان مرکزی می باشند.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی یادآور شد: تراز تجاری استان با اقدامات دولت تدبیر و امید و فراهم شدن حضور تولیدکنندگان در بازارهای جهانی در 2 سال گذشته برای نخستین بار در 63 سال اخیر مثبت شده است.
میراشرفی افزود: میزان صادرات از استان مرکزی در چهار ماه امسال 311 میلیون و 987 هزار و 788 دلار و واردات 115 میلیون و 241 هزار و 531 دلار بود که حدود 2 برابر افزایش یافته است.
وی گفت: عمده کالاهای تولیدی استان مرکزی در سال جاری به کشورهای افغانستان، ترکیه، عراق، ترکمنستان، پاکستان، تاجیکستان، ایتالیا، سومالی، روسیه، ارمنستان، قزاقستان، بلغارستان، هلند، آلمان، آذربایجان، بوسنی و فرانسه صادر شده است.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی ادامه داد: هیدروکربورهای هیدروژنه، پلی اتیلن سبک خطی، پلی پروپیلن، پلی اتیلن سنگین، کیسه فریزر، شمش آلومینیوم، الیاف پلی استر، مرغ منجمد، انواع بلور، شیشه، آبمیوه، کاشی و سرامیک، قطعات ریخته گری از چدن، چیپس، کیسه فریزر و گاز مایع عمده کالاهای صادر شده امسال از این استان است.
میراشرفی، تسریع و تسهیل در واردات مواد اولیه ارزان قیمت و افزایش ارزش افزوده برای استان مرکزی را از دیگر دستاوردهای برجام برای استان و کشور دانست و ادامه داد: 49 هزار و 839 تن کالا در امسال از سایر کشورها به این استان وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد افزایش داشته است.
وی، عمده کالاهای وارد شده به استان مرکزی را شامل مغز تخمه آفتابگردان، ماشین آلات خط تولید، پاکت آبمیوه، انواع کنسانتره، پنبه، چوب کاج خام کار نشده عنوان کرد.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی افزود: این کالاها از 45 کشور جهان از جمله ازبکستان، صربستان، آلمان، چین، کره جنوبی، ترکیه، هلند، امارات متحده عربی، ایتالیا، فرانسه، ارمنستان، اتریش، آذربایجان، بلغارستان، سوئیس، جهوری چک، دانمارک و اسپانیا به این استان وارد شده است.
میراشرفی گفت: ارزش صادرات هر تن نفت خام از کشور حدود 250 دلار است و واردات مواد اولیه تولید و ماشین آلات خط تولید، افزایش فرآوری محصولات خام نفتی و افزایش 750 دلاری هرتن کالای صادراتی را برای استان و کشور به همراه داشته است.
وی گفت: جلوگیری از خام فروشی، افزایش درآمدهای اقتصادی و ایجاد اشتغال از مزایای واردات کالاهای سرمایه ای، مواد اولیه و ماشین آلات خط تولید به کشور است.
مدیرعامل شرکت شهرک های استان مرکزی نیز در خصوص عملکرد دولت یازدهم گفت: در چهار سال گذشته 328 واحد صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی استان مرکزی به بهره برداری رسید.
مصطفی آمره افزود: از ابتدای فعالیت شرکت شهرک ها در استان مرکزی تا پایان سال 1391 یک هزار و 281 واحد صنعتی در این شهرک ها به چرخه تولید وارد شده بود.
وی، سرمایه گذاری در شرکت شهرک های این استان از سال 1367 تا پایان سال 1391 را 17 هزار و 749 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید 16 هزار و 597 میلیارد ریال در شهرک های صنعتی این استان سرمایه گذاری شده است که نسبت به سرمایه گذاری آغازین تا کنون، 94 درصد رشد داشته است.
وی اظهار کرد: از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید تا کنون 604 هکتار زمین به سرمایه گذاران صنعتی واگذار شده است در صورتی که از ابتدای فعالیت شرکت شهرک ها تا پایان دولت دهم، یک هزار و 196 هکتار زمین به سرمایه گذاران واگذار شده که این مهم نیز با 51 رشد همراه است.
آمره، میزان اشتغالزایی واحدهای تولیدی شهرک ها و نواحی صنعتی استان مرکزی را از آغاز فعالیت تا پایان دولت دهم را 26 هزار و 646 فرصت شغلی عنوان کرد و گفت: در چهار ساله فعالیت دولت تدبیر و امید چهار هزار و 252 فرصت شغلی در شهرک ها و نواحی صنعتی استان ایجاد شد.
وی، با بیان اینکه پنج شهرک و ناحیه صنعتی در دولت یازدهم در استان مرکزی ایجاد شد، بیان کرد: این در حالی است که از سال 1367 تا پایان دولت دهم، 28 شرکت و ناحیه صنعتی در این استان ایجاد شده بود.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی یادآوری کرد: انعقاد بیش از 840 میلیارد ریال قرارداد عمرانی در راستای تکمیل زیرساخت های شهرک های استان از قبیل تامین آب آشامیدنی به میزان 93 لیتر بر ثانیه، تامین برق به میزان 74 مگاوات، ایجاد 2 ایستگاه آتشنشانی، تکمیل سیستم فاضلاب و ایجاد تصفیه خانه چهار شهرک، تامین گاز شش شهرک، ایجاد 235 هکتار فضای سبز و ساخت و بهسازی محورهای دسترسی از دیگر اقدامات شرکت شهرک های استان مرکزی در چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید است.
آمره اضافه کرد: فعال سازی کلینک صنعت، تقویت صندوق حمایت از صنایع کوچک، توسعه خدمات مشاوره ای و فنی واحدهای مستقر در مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، راه اندازی و توسعه فن بازار منطقه ای استان با همکاری فن بازار ملی ایران و کسب رتبه نخست کشوری، اجرای طرح مطالعه فراگیر خوشه ها و شناسایی هشت خوشه صنعتی و شرکت مستمر در نمایشگاه های داخلی و خارجی دیگر توفیق شهرک های صنعتی استان مرکزی در چهارسال فعالیت دولت یازدهم است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز گفت: جذب مستقیم سرمایه گذاری خارجی در این استان از 82 میلیون دلار در سال 92 به 350 میلیون دلار در سال 95 رسیده که این رقم بالاترین میزان تصویب طرح های سرمایه گذاری خارجی در چهار سال گذشته بوده است.
رقیه یادگاری افزود: میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در استان مرکزی در این مدت به چهار هزار و چهار میلیون دلار رسیده و صادرات غیرنفتی استان در سال 95 از نظر ریالی 29 درصد و به لحاظ وزنی 56 درصد افزایش نسبت به سال 94 داشت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی ادامه داد: پذیرش هیات های تجاری برای جذب سرمایه گذاری های خارجی به تعداد 19 هیات در سال های 93 تا 95 و بهبود رتبه محیط کسب و کار این استان از جایگاه 13 کشور در سال 90 به رتبه دوم در سال 95 از دیگر اقدام های مهم دولت تدبیر و امید است.
یادگاری عنوان کرد: 11هزار و 526 اشتغال پایدار و درآمد زا از سال های 92 تا 95 با سرمایه گذاری یک هزار و 220 میلیارد ریال در استان مرکزی ایجاد شده است و استقرار گمرک تخصصی نفت در شهرک صنعتی کاوه نیز یکی از دستاوردهای ارزشمند دولت یازدهم در استان مرکزی است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی اضافه کرد: در این مدت کمیته امداد امام خمینی (ره) 45 هزار و 124 نفر را با سرمایه گذاری 30 میلیارد ریال زیر پوشش آموزش های فنی و مهارتی قرار داده است.
یادگاری اظهار کرد: 12 هزار واحد مسکونی مهر در این استان از سال 92 تا 95 با صرف سه هزار میلیارد ریال سهم دولت تکمیل و یک هزار و 700 واحد نیز تا پایان سال 96 به بهره برداری می رسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم گفت: ایجاد 9 هزار و 300 فرصت شغلی در بخش صنعت و تولید، خدمتی ماندگار از دولت تدبیر و امید در چهارسال فعالیت در این استان است.
محمدرضا حاجی پور افزود: این میزان فرصت شغلی حاصل راه اندازی 744 واحد صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی این استان است و این واحدهای صنعتی با سرمایه گذاری بیش از سه هزار و 500 میلیارد ریال در زمینه صنایع شیمیایی، غذایی و لوازم خانگی به بهره برداری رسیده که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و تقویت بنیه اقتصادی مردم داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: 129 واحد معدنی نیز در دولت یازدهم با سرمایه گذاری حدود 700 میلیارد ریال در نقاط مختلف استان مرکزی به بهره برداری رسید که این مهم نیز زمینه اشتغال یک هزار و 27 واحد صنعتی را فراهم کرد.
حاجی پور بیان کرد: استان مرکزی در دوره فعالیت دولت یازدهم از مناطق پیشرو در ارائه تسهیلات رونق تولید بر اساس مصوبات ستاد کشوری بوده است و بیش از هفت هزار و 300 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید در این مدت توسط یک هزار و 66 واحد تولیدی استان جذب شده که بر این اساس تا پایان اسفندماه سال گذشته رشد 20 درصدی ظرفیت تولیدی در این شرکت ها مشهود بود.
وی تاکید کرد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری، تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی، تقویت ساختارهای صنعتی و به روز رسانی تجهیزات و عوامل کارخانه ای در راستای تولید با کیفیت برای جذب بازارهای جهانی و جلوگیری از واردات بی رویه کالاهای خارجی است.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ظرفیت جذب، نگهداری و فرآوری محصولات خام کشاورزی در صنایع تبدیلی این استان در دولت تدبیر و امید به یک میلیون و 994 هزار تن افزایش یافت.
رضا باجلان افزود: 189 واحد صنایع تبدیلی در زمینه نگهداری، عمل آوری و بسته بندی مواد خام کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که 96 واحد در دولت تدبیر و امید ایجاد شده است.
وی ادامه داد: تا قبل از بهره برداری این واحدها، تنها ظرفیت نگهداری، جذب و فرآوری 280 هزار تن محصولات خام کشاورزی در استان فراهم بود که با حمایت دولت ظرفیت ها صنایع تبدیلی در این منطقه به بیش از 6 برابر افزایش یافته است.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: این واحدها با سرمایه گذاری 2 هزار و 226 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی و حمایت های بخش دولتی در این استان به ثمر نشسته که با بهره برداری از آنها زمینه یک هزار و 530 فرصت شغلی جدید در حوزه صنایع تبدیلی استان فراهم شده است.
باجلان، حمایت های دولت از بخش خصوصی، ایجاد بسته های تشویقی برای سرمایه گذاران در این بخش، شفاف سازی در قانون صنایع تبدیلی عملکرد صنایع تبدیلی حوزه کشاورزی، تعیین تکلیف و واگذاری کلیه وظایف ایجاد و واگذاری جواز بهره برداری از واحدهای فرآوری به وزارت جهاد کشاورزی و نزدیکی این استان به تهران از جمله عوامل افزایش عملکرد استان در این زمینه عنوان کرد.
وی، با یاد آوری وجود ظرفیت 600 هزار تن سیلو و انبار نگهداری نگهداری مواد خام کشاورزی در استان مرکزی، افزود: از مجموع ظرفیت های ایجاد شده، 450 هزار تن سیلو، 30 هزار تن سرخانه زیر صفر و بالای صفر و 20 هزار تن انبار نگهداری مواد خام کشاورزی است و سازه های زیربنایی در این حوزه به میزان 100 هزار تن نیز در مرحله پیگیری و اجرا قراردارد.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: از 30 هزار تن ظرفیت ذخیره سازی سردخانه های زیر صفر و بالای صفر خدمت رسان برای نگهداری میوه ها و مواد خام پروتئینی در استان مرکزی حدود 15 هزار تن در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید ایجاد شده است.
مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: 181 میلیارد ریال سرمایه گذاری جدید آبزی پروری در دولت تدبیر و امید در این استان جذب شد.
حسن اکبری افزود: این سرمایه گذاری های در قالب 52 طرح در بخش های مختلف آبزی پروری استان مرکزی جذب شد که با جذب این سرمایه گذاری ها 11 میلیون قطعه به تولید بچه ماهی و 635 تن به ظرفیت تولید ماهی قزل آلا و 580 هزار قطعه به تولید ماهیان زینتی استان افزوده شد.
وی ادامه داد: این سرمایه گذاری ها 136 شغل جدید به صورت مستقیم در بخش آبزی پروری استان مرکزی به همراه داشت.
مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: همچنین در این مدت 70 فقره پروانه تاسیس با ظرفیت یک هزار و 55 تن ماهی و چهار میلیون قطعه بچه ماهی قزل آلا و 450 هزار قطعه بچه ماهی زینتی برای متقاضیان صادر شد.
اکبری ادامه داد: از ابتدای سال 92 تا پایان سال گذشته 610 میلیارد ریال طرح آبزی پروری برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شد که این رقم نسبت به مدت مشابه پیش از آن، حدود 2 و نیم برابر افزایش داشته است.
وی خاطر نشان کرد: در این مدت حدود 20 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فعالیت ها و ساخت تاسیسات زیربنایی حوزه آبزی پروری استان مرکزی مصوب شده است.
مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان مرکزی یاد آور شد: جذب سرمایه گذاری ها، حمایت های دولت و انجام اقدام های ترویجی، افزایش تولید 57 درصدی آبزی پروری، 20 درصدی در حوزه ماهیان زینتی و افزایش 6 برابری صادرات این تولیدات به خارج از کشور را در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال 91 به همراه داشته است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: اعطای 790 میلیارد و 928 میلیون ریال پروانه بهره برداری در شهرک صنعتی خمین هدیه دولت یازدهم در بخش صنعت و اشتغالزایی است.
محمد رضا سلیمانی افزود: با سرمایه گذاری صنعتی در خمین در این مدت زمینه اشتغال 400 نفر در شهرک صنعتی این شهرستان فراهم شد.
وی اظهارکرد: 295 مجوز تاسیس از سال 92 تاکنون صادر شده که از این تعداد 40 واحد پروانه بهره برداری گرفتند و فعال شده است.
سلیمانی افزود: 2 پروانه بهره برداری نیز امسال صادر شده که سرمایه گذاری این طرح ها 15 میلیارد و 300 میلیون ریال است و زمینه اشتغال 6 نفر در شهرک صنعتی را فراهم می کنند.
رئیس صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: با تدبیر دولت یازدهم برای رونق اقتصادی و توسعه صنعت در این شهرستان اشتیاق سرمایه گذاری در زادگاه امام راحل روبه افزایش است.
وی بیان کرد: خمین در دولت یازدهم در فهرست مناطق کمترتوسعه یافته کشور قرار گرفت و بر اساس ماده 132 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور هر سرمایه گذاری که بخواهد در این شهرستان سرمایه گذاری کند از مزایای مذکور بهره مند می شود.
وی ادامه داد: معافیت مالیاتی از 10 تا 13 سال برای صنعتگران از امتیازات ویژه و مزایایی است که برای خمین با قرار گرفتن در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته تعلق گرفته است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت خمین بیان کرد: ضمن اینکه قیمت زمین در شهرک و نواحی صنعتی در این منطقه محروم قابل مقایسه با جاهای دیگر کشور نیست،به طوری که قیمت زمین در شهرک صنعتی خمین کمترین نرخ را در سطح کشور دارد و متری 200 هزار ریال و در نواحی صنعتی 100 هزار ریال است.
سلیمانی افزود: سرمایه گذاران باید از این فرصت استفاده کنند چرا که بسترهای لازم برای سرمایه گذاری در شهرک صنعتی فراهم است و خدمات زیر بنایی ارائه می شود و سرمایه گذار دغدغه ای برای فراهم کردن برق، آب ، گاز و تلفن ندارند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین گفت: موقعیت جغرافیایی ممتاز خمین همچون قرار گرفتن در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته و معافیت های خاص مالیاتی از جمله مزیت های این شهرستان در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.
معاون استاندار مرکزی و فرماندار ساوه گفت: سرمایه گذاری شرکت خودرو سازی رنو فرانسه در ساوه زمینه ایجاد 6 هزار اشتغال جدید در این شهرستان را فراهم می آورد.
محمد بهاروند افزود: انعقاد قرارداد میان سازمان گسترش و ایدرو با رنو فرانسه در حوزه تولیدات خودرو فصل جدید همکاری های تجاری و صنعتی در خطه ساوه است.
معاون استاندار مرکزی بیان کرد: حجم اولیه قرارداد با طرف فرانسوی حدود ۴۰۰ میلیون یورو است که این مبلغ قابل افزایش است.
بهاروند گفت: مقرر شده این شرکت در سال نخست فعالیت، ۱۵۰ هزار دستگاه و در سال حدود ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج کشور کند.
وی افزود: 60 درصد از آورده این همکاری مشترک تجاری از سوی طرف فرانسوی و 40 درصد نیز با طرف ایرانی است که این مهم علاوه بر استفاده از مزیت های داخلی، قابلیت صادرات محوری دارد.
معاون استاندار مرکزی بیان کرد: طرف خارجی متعهد به انتقال تکنولوژی به داخل کشور است و تحقق این امر مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است.
بهاروند تصریح کرد: در آینده ای نزدیک یک میلیارد و 200 میلیون یورو در بخش نیروگاه سیکل ترکیبی ساوه سرمایه گذاری می شود.
وی بیان کرد: ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی با همکاری کشور بلژیک و دیگر کشورهای خارجی آغاز شده و اقدامات مطالعاتی آن مانند تامین آب، برق، گاز و واگذاری زمین توسط دستگاه های اجرایی انجام شده است.
بهاروند عنوان کرد: مقرر شده ظرفیت این نیروگاه از هزار و ۲۰۰ مگاوات به هزار و ۸۰۰ مگاوات افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: تلفات انرژی در این استان با برنامه های هدفمند و اثرگذار در دولت یازدهم با کاهش سه درصدی همراه بوده است.
محمد اله داد افزود: در بدو فعالیت دولت یازدهم تلفات انرژی در این استان به یک و 89 دهم دقیقه در شبانه روز و در سال 95 به یک و چهار دهم دقیقه در شبانه روز کاهش یافته است.
وی بیان کرد: مشترکان برق استان مرکزی از 593 هزار و 116 مورد در آغاز فعالیت دولت یازدهم به 679 هزار و 878 مشترک در پایان سال 95 رسید که این رقم افزایش 15 درصدی را نشان می دهد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: این درحالیست که مصرف انرژی مشترکان برق این استان با 11 درصد افزایش از سه هزار و 859 میلیون کیلووات ساعت در سال 92 به چهار هزار و 788 میلیون کیلووات ساعت در سال 95 رسیده است.
اله داد اظهار کرد: شمار کنتورهای چند تعرفه استان در آغاز فعالیت دولت یازدهم 204 هزار دستگاه بود که این تعداد در سال 95 با 54 درصد رشد به 315 هزار دستگاه افزایش یافت.
وی گفت: چاه های آب کشاورزی برق دار شده در این استان نیز از چهار هزار و 804 حلقه در سال 92 به پنج هزار و 322 حلقه در سال 95 رسید که این میزان با افزایش نشان از اهمیت و هدفگذاری صحیح دولت در مدیریت منابع آبی و انرژی است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی اضافه کرد: شمار روستاهای برق دار این استان از یکهزار و 161 روستا در بدو فعالیت دولت یازدهم به یکهزار و 173 روستا در سال 95 افزایش یافته است.
اله داد گفت: نصب 620 دستگاه کنتور هوشمند برق، نصب یکهزار و 231 کیلووات سیستم فتوولتائیک، نصب 330 کیلووات سیستم برقی آبی، اجرای طرح جهادی و اصلاح سه هزار دستگاه کنتور فرسوده و یکهزار و 150 دستگاه شبکه فرسوده و ساخت نخستین دوچرخ های برقی از دیگر توفیقات به دست آمده برای شرکت توزیع برق استان مرکزی در دولت یازدهم است.
وی افزود: 690 هزار مشترک برق در استان مرکزی وجود دارد که برق آنان از 16 هزار دستگاه ترانسفورماتور و از طریق 20 هزار کیلومتر شبکه، 45 پست فوق توزیع تامین می شود.
رئیس صنعت، معدن و تجارت دلیجان گفت: یک هزار و 913 میلیارد و 740 میلیون ریال در نواحی و شهرک صنعتی این شهرستان در دولت یازدهم سرمایه گذاری شده است.
مجید طالبی افزود: سرمایه گذاری مذکور با پروانه بهره برداری به تعداد 106 فقره در یک شهرک صنعتی، 2 قطب و یک ناحیه صنعتی این شهرستان انجام شده است.
وی اظهارکرد: با بهره برداری از این 106 واحد صنعتی و تولیدی در زمینه های مختلف اشتغال 842 نفر به طور مستقیم در این شهرستان فراهم شده است.
طالبی بیان کرد: جهش های اقتصادی بخش صنعت این شهرستان در دولت یازدهم به ویژه در پسا برجام با سیاست های تشویقی دولت ایجاد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت دلیجان گفت: تاکنون 397 میلیارد و 440 میلیون ریال تسهیلات رونق تولید به 34 واحد تولیدی و صنعتی در این شهرستان پرداخت شد.
وی بیان کرد: این میزان تسهیلات پرداختی تولید، صادرات را در این شهرستان افزایش داد به طوری که با افزایش تولید عایق رطوبتی، الیاف پلی استر، تیشو و سیمان سالانه، بیش از 50 میلیون دلار ارزش افزوده صادراتی عاید دلیجان می شود.
طالبی اظهارکرد: ترکیه، عراق، افغانستان، چین، تاجیکستان، بلژیک، امارات متحده عربی، بلغارستان، هلند، ارمنستان، امارت، قزاقستان، کره جنوبی و ترکمنستان کشورهای هدف صادراتی شهرستان دلیجان هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت دلیجان بیان کرد: محصولات تولیدی این شهرستان توسط 36 واحد صنعتی تولید و صادرمی شود.
وی اظهارکرد: 332 واحد صنعتی در چهار شهرک و ناحیه صنعتی این شهرستان دارای پروانه بهره برداری است که در این واحدها هشت هزار و 150 نفر مشغول به کار هستند.
طالبی بیان کرد: مجتمع تولیدی الیاف پلی استر دلیجان در خاورمیانه جز بزرگترین مجموعه های تولیدی است به طوری که صادرات 20 درصد از الیاف پلی استر کشور از این شهرستان انجام می شود.
وی، در خصوص توانمندی این شهرستان در تولید عایق رطوبتی گفت: واحدهای تولید عایق رطوبتی دلیجان بیش از 70 درصد محصول عایق رطوبتی کشور را تولید می کنند.
وی بیان کرد: کارخانه سیمان دلیجان در تولید سیمان خاکستری در ایران پیشگام است که ظرفیت اسمی این کارخانه تولید سالانه یک میلیون تن سیمان است.

***بهداشت و درمان
500 میلیارد ریال برای مراقبت های بهداشتی استان مرکزی رهاورد دولت یازدهم
دولت یازدهم با گام های موثر در تحول نظام سلامت ترمیمی بر کاستی های حوزه بهداشت و درمان کشور ایجاد کرد و در این خصوص سرمایه 500 میلیارد ریالی را برای برنامه تامین مراقبت های بهداشتی در مناطق حاشیه شهری استان مرکزی هزینه کرده که رضایتمندی بالایی در پی داشته است.
استان مرکزی در راستای راهبردهای تحول نظام سلامت همسو با سیاست های دولت اقدامات چندجانبه نگر را با بسته های خدمتی در حوزه بهداشت و درمان به صورت همزمان به پیش برده و این مهم امروز نیز با قوت دنبال می شود.
سیاست های ارتقای سلامت از راهبردهای محوری در دولت یازدهم بود که در آغاز برنامه انتظار این سطح از موفقیت و اقبال عمومی از آن نمی رفت اما دولت با جدیت، نظارت و برنامه توانست رهاورد ماندگاری را از آن رقم بزند.
یکی از جنبه های موثر برنامه تحول نظام سلامت توجه توامان آن به گام های سلامت در حوزه بهداشت در کنار اقدامات درمان محور بود و در این راستا 15 برنامه ملی تعریف شده با 10 طرح پشتیبان از سال 1393 در کشور کلید خورد.
حوزه درمان سالانه ارقام نجومی را از بودجه و منابع کشور می بلعد که این مهم نتیجه نامتعادل بودن کفه پیشگیری و راهبردهای بهداشتی نسبت به حوزه درمان است و دولت آگاهانه و بهنگام در راستای جبران این کاستی پای به میدان عمل گذاشت و با تخصیص بودجه مناسب، تقویت پایگاه های سلامت حاشیه شهرها و سایر راهبردهای پیشگیرانه، ضریب تضمین موفقیت برنامه ملی تحول سلامت را افزایش داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در این خصوص به ایرنا گفت: اگرچه در سال های اخیر برنامه تحول نظام سلامت موفق شده با استفاده از راهبرد مراقبت های بهداشتی اولیه به پیشرفت های چشمگیری در سطح کلی سلامت مردم و بالا بردن شاخص های مربوط به آن برسد، اما همچنان یکی از مهمترین دغدغه کارگزاران کشور برقراری عدالت در سلامت و دسترسی به خدمات سلامتی است.
دکتر حسن طاهر احمدی تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی سلامت در کشور با توجه به وظایف و ماموریت های کلی و اسناد بالا دستی به ویژه سند چشم انداز 20ساله، سیاست های ابلاغی سلامت توسط مقام معظم رهبری، مواد قانونی مرتبط با سلامت در برنامه پنجم توسعه و برنامه های دولت یازدهم، اجرای برنامه تحول سلامت را پس از یک مرحله مطالعاتی نیم سال، از اردیبهشت ماه سال 1393 آغاز کرد.
وی افزود: تحول در نظام سلامت با سه رویکرد حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدماتی سلامت و نیز ارتقای کیفیت خدمات اجرا می شود و در این سرفصل ها دولت توانسته کارنامه مثبت و درخشانی ارایه دهد.
طاهر احمدی بیان کرد: بیشترین جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک(در حدود 100 هزار نفر زن و مرد) در بازه سنی 30 تا 35 سال است که با برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشتی اهدافی همچون افزایش سطح سلامت جامعه هدف، افزایش عادلانه سطح دسترسی به خدمات سلامت، افزایش کیفیت ارائه خدمات، افزایش رضایتمندی و افزایش کارایی و حرکت به سمت مدیریت منابع برای این قشر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: 200 میلیارد ریال منابع مالی از محل برنامه تحول نظام سلامت در سال جاری در شبکه بهداشتی و درمانی استان مرکزی تزریق شد.
دکتر حسن طاهر احمدی افزود: 70 درصد از این میزان منابع مالی امسال در حوزه کاهش پرداختی از جیب مردم و 30 درصد در سایر ماموریت های محوله نظیر کاهش سزارین و ترغیب مادران به زایمان طبیعی، ماندگاری پزشکان در روستاها و شهرهای کمتر برخوردار و ارتقای هتلینگ بیمارستانی صرف شده است.
وی توضیح داد: از ابتدای برنامه تحول نظام سلامت تا کنون بیش از یکهزار و 300 میلیارد ریال منابع اعتباری به صورت هدفمند در تقویت زیرساخت ها، ارتقای حوزه بهداشتی و کمک هزینه های درمانی بستری در اختیار استان مرکزی قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: حدود 130 طرح عمرانی نیز در چهار سال اخیر در استان مرکزی پی گرفته شده که در مجموع بیش از 400 میلیارد ریال اعتبار برای آن ها تخصیص یافته است.
دکتر طاهراحمدی با بیان اینکه طرح نوسازی بیمارستان ولیعصر (عج) اراک مهمترین پروژه عمرانی حوزه سلامت استان مرکزی است گفت: تامین منابع این طرح که در دولت های قبل عملیات اجرایی آن آغاز و راکد مانده بود با قوت در دولت روحانی دنبال شده و ردیف اعتباری مجزایی برای شتاب بخشی به تکمیل آن اختصاص یافته است.
وی ساخت 109 طرح بهداشتی و 2 کیلینک فوق تخصصی در اراک و همچنین راه اندازی مرکز درمان ناباروری را از شاخص ترین طرح های عمرانی حوزه سلامت استان مرکزی عنوان کرد.
در استان مرکزی 20 بیمارستان فعال با یکهزار و 945 تخت مصوب و یکهزار و 750 تخت فعال و 85 بخش درمانی وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: مرکز بهداشت استان مرکزی به منظور تحقق اهداف مندرج در برنامه تحول نظام سلامت خدمات مورد نیاز را در قالب 15 برنامه ابلاغی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام داده است که مهمترین آن 2 برنامه اساسی ارتقای راهبردهای ارائه خدمات و مراقبت های اولیه بهداشتی به روستائیان و شهرهای زیر 20 هزار نفر و تامین مراقبت های اولیه سلامت در حاشیه شهرها و سکونتگاه های غیر رسمی و شهرهای 20 تا 50 هزار نفر است.
دکتر جواد نظری اظهار کرد: معکوس شدن درصد جمعیت شهری و روستایی نسبت به سه دهه قبل، توسعه نامتناسب شهرها به ویژه حاشیه آن ها و رشد سکونتگاه های غیررسمی، تغییر سیمای بیماری ها و مرگ های زودرس ناشی از بیماری های غیر واگیر، روند رو به رشد آسیب های اجتماعی به ویژه در کلانشهرها، بی عدالتی در دسترسی و بهره مندی از خدمات سلامت کشور، سهم پایین اعتبارات حوزه بهداشت از منابع عمومی کشور و تغییر تقاضای عمومی جامعه به علت افزایش آگاهی و تغییر نگرش و نیازهای جدید سلامت بخشی از چالش های اصلی حوزه بهداشت قبل از برنامه تحول نظام سلامت بود.
وی افزود: ابلاغ سیاست های کلی از سوی مقام معظم رهبری، حمایت دولت از سلامت مردم و اهتمام و توجه وزارت بهداشت به امر تکمیل نظام شبکه بهداشتی کشور، وجود برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشتی، افزایش اعتبارات بخش بهداشت کشور، مشارکت خیران سلامت و مشارکت مردم در اجرای برنامه خودمراقبتی از جمله فرصت های اثر بخش در حوزه بهداشت است که به مدد تمرکز بر سیاست های تحول سلامت در سال های اخیر حاصل شده است.
نظری توضیح داد: باتوجه به چالش ها و فرصت های موجود اهداف راهبردی حوزه بهداشت تدوین شد و بر همین اساس توانمندسازی مردم و ارتقای سواد سلامت، افزایش پوشش و بهره مندی از خدمات مراقبت های اولیه، کاهش 25 درصدی مرگ های ناشی از سکته های قلبی و عروقی، سرطان و بیمای های تنفسی در جمعیت 30 تا 70 سال و ایجاد همکاری فرابخشی در کاهش عوامل خطر در راستای گام های بهداشتی تحول سلامت پی گرفته شد.
وی توضیح داد: کاهش 10 درصد نمک دریافتی، مصرف سیگار، فشارخون بالا و کم تحرکی، کاهش شیب تبدیل افراد اضافه وزن به افراد چاق و توقف رشد دیابت در استان، کاهش شیوع اختلالات شایع روانپزشکی(اختلال افسردگی و اضطراب)، کاهش شیوع مصرف مواد مخدر، الکل و ارتقای شاخص های سلامت اجتماعی، ارتقای کیفیت مراقبت بیماری های مزمن غیرواگیر، افزایش تعداد محیط های حامی سلامت، کاهش مرگ و میر گروه های هدف نوزادان، کودکان و مادران باردار و جمعیت 30 تا 70 سال، ارتقای برنامه مراقبت از سلامت مادران و کودکان و تثبیت تغییر ساختار ارائه خدمات مراقبت های اولیه در شهرها با اولویت حاشیه شهر و شهرهای کوچک با جمعیت کمتر از هزار نفر نیز طبق دستورالعمل اجرایی از سوی وزارت بهداشت در دستور کار قرار گرفت و کار در استان ها آغاز شد.
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به برنامه پزشک خانواده روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر بیان کرد: این برنامه از سال 1384 در استان مرکزی همزمان با کشور در کلیه نقاط روستایی و شهرهای هدف آغاز شد، اما با توجه به اینکه بعد از گذشت چندسال افزایش سرانه متناسب با سایر بخش های انجام نگرفت، برنامه کارایی خود را از دست داد و در سال 1393 با شروع برنامه تحول نظام سلامت و افزایش بیش از چهار برابری سرانه برنامه با قدرت بیشتری به ارائه خدمات پرداخت.
نظری گفت: جمعیت روستایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک به غیر از ساوه و زرندیه 267 هزار و 232 نفرو جمعیت شهرهای کمتر از 20 هزار نفر ساکن در 21 نقطه شهری 156 هزار و 666 نفر برآورد شده است که 285 هزار و 493 نفر معادل 67 درصد دارای دفترچه روستایی هستند.
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: با توجه به افزایش سرانه برنامه پزشک خانواده و افزایش حقوق و مزایای پزشکان، جذب پزشک در سال 93 و 94 افزایش یافت و اکنون هیچ کمبودی در رابطه با پزشک و ماما در مراکز روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر وجود ندارد، به طوری که 104 پزشک موجود در زنجیره خدمات پزشک خانواده استان مرکزی در سال 93، به 117 پزشک و 92 ماما به 103ماما در این مراکز افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: همسو با افزایش نیروی انسانی و متخصص در مراکز مجری برنامه پزشک خانواده تعمیر و تجهیز مراکز با اعتباری معادل 150 میلیارد ریال نیز در 2 سال اخیر انجام شده و با فعال سازی 49 آزمایشگاه، 34 مرکز نمونه گیری، فعال شدن 36 واحد ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان در این مراکز و ساخت و تجهیز 9 خانه بهداشت و یک مرکز خدمات جامع سلامت افزایش و بهبود خدمات پاراکلینیک حاصل شده است.
نظری بیان کرد: در کنار اقدامات انجام شده در راستای برنامه پزشک خانواده برنامه ریزی برای ساخت 30 خانه بهداشت، 25 پانسیون پزشک و هشت مرکز خدمات جامع روستایی در سال 95 انجام گرفته که بخش اعظمی از این برنامه پیشرفت کرده است.
وی درخصوص اجرای این برنامه در شهرهای بالای بیش از 20 هزار نفر جمعیت خاطر نشان کرد: با توجه به رشد سریع شهرنشینی و مهاجرت روز افزون مردم از مناطق روستایی به شهرها به خصوص نواحی حاشیه ای، پیدایش پدیده حاشیه نشینی و نبود یکی سیستم کارآمد و پاسخگو در کلانشهرها خدمات در راستای این مهم در شمول گام بهداشتی تحول نظام سلامت قرار گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: در همین راستا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 94 و 95 با راه اندازی و تبدیل مراکز و پایگاه های سلامت، کل جمعیت شهری و حاشیه نشین در اراک و سایر شهرها(محلات، دلیجان و شازند) را تحت پوشش برنامه قرار داد.
وی تصریح کرد: براساس این برنامه 762 هزار و 392 نفر متشکل از 94 هزار و 384 نفر در شهرهای 20 تا 50 هزار نفر، 494 هزار و 447 نفر در شهرهای بیش از 50 هزار نفر و 173 هزار و 561 نفر در مناطق حاشیه مشمول این برنامه شدند که ثبت اطلاعات 944 هزار و 875 نفر در سامانه یکپارچه بهداشت(سیب)، راه اندازی هشت مراکز خدمات جامعه سلامت در اراک و شهر محلات، راه اندازی 38 پایگاه سلامت که 10 پایگاه در مناطق حاشیه قرار دارد، تبدیل 18 مرکز بهداشتی درمانی به مراکز خدمات جامعه سلامت، تبدیل 32 پایگاه بهداشتی به پایگاه سلامت و بهبود استاندارد 13 مرکز خدمات جامعه سلامت و 40 پایگاه سلامت از جمله اقدامات صورت گرفته طی سال 93 تا 95 بوده است.
وی، اعتبار پیش بینی شده ای تفاهم نامه را 440 میلیارد ریال دانست و گفت: 50 درصد اعتبارات توسط وزارتخانه و نیم دیگر از محل اعتبارات استانی(35 درصد استانداری و 15 درصد دانشگاه علوم پزشکی) به منظور ساخت 30 خانه بهداشت، 25 پانسیون پزشک، 26 پایگاه سلامت، 3 ستاد شبکه، 15 مرکز شهری و هشت مرکز روستایی و یک آموزشگاه بهورزی در مساحتی به وسعت 28 هزار و 340 مترمربع تامین می شود.
وی عنوان کرد: تا به امروز علاوه بر کمک خیران و هزینه 140 میلیارد ریالی، 67 درصد پیشرفت فیزیکی این طرح ها حاصل شده است که به زودی بیش از 50 درصد طرح به زودی بهره برداری می شود.
نظری بیان کرد: قبل از اجرای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، شمار خانه های بهداشت استان مرکزی 280 باب بود که به دلیل تبدیل تعدادی از آن ها به پایگاه سلامت اکنون 278 خانه بهداشت در استان خدمات رسانی انجام می دهد.
وی اضافه کرد: در بحث تعمیر واحدهای فعال نیز 27 خانه بهداشت در سال 93 به 60 خانه در سال 95 افزایش یافته و 2 آزمایشگاه مراکز خدمات جامع سلامت روستایی به هفت آزمایشگاه رسیده است، 2 واحد دندانپزشکی به هشت واحد ارتقا یافت، 2 مرکز خدمات جامع سلامت شهری به 10 مرکز تعمیر شده افزایش یافت، شش مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی 12 مرکزشده است.
نظری عنوان کرد: آزمایشگاه خدمات جامع سلامت شهری و شهری روستایی نیز به هفت مورد رسیده است درصورتی که در سال 93 هیچ گونه تعمیری در بحث آزمایشگاهی صورت نگرفته بود و در شاخص مرمت شمار پایگاه های سلامت نیز 26 پایگاه تعمیر شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: در بحث تجهیز مراکز و واحدهای مجری برنامه، با 12 واحد تجهیز، شمار خانه های بهداشت تجهیز شده در مقایسه با سال 93 به 112 خانه رسیده است، چهار آزمایشگاه مراکز روستایی مورد تجهیز قرار گرفت، هفت واحد دندانپزشکی، 10 مرکز خدمات جامع سلامت شهری، هفت مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، 33 پایگاه سلامت شهری و 2 مرکز مشاوره و مراقبت های بیماری های رفتاری نیز طی دو سال اخیر تجهیز شده است.
وی گفت: استان مرکزی با جمعیت بیش از یک میلیون و 99 هزار نفر در مرکز کشور واقع شده است که دارای دارای 20 بیمارستان فعال با یکهزار و 945 تخت مصوب و 750 تخت فعال در قالب 85 بخش درمانی است.
وی تصریح کرد: در راستای برنامه تحول نظام سلامت به ازای هر 800 تا هزارو 500 نفر یک خانه بهداشت، به ازای هر چهار تا پنج هزار نفر یک مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و به ازای هر 25 تا 50 هزار نفر یک مرکز خدمات جامع سلامت شهری در نظر گرفته شده است.
دکتر نظری گفت: در حال حاضر 25 مرکز خدمات جامع سلامت و 68 پایگاه سلامت در استان مرکزی فعال است که از بین 68 پایگاه سلامت 38 پایگاه در دولت یازدهم احداث و 30 مرکز نیز نوسازی و بهسازی شده است.
معاون سیاسی، امنیتی استانداری مرکزی نیز گفت: 53 طرح بهداشتی و درمانی این استان با همت دولت تدبیر و امید به ثمر نشسته است.
شکرالله حسن بیگی افزود: در این مدت عملیات اجرایی 108 طرح بهداشتی و درمانی در این استان با پیش بینی اعتبار 400 میلیارد ریال آغاز شده که 33 طرح آن با حضور وزیر بهداشت و درمان و 20 طرح با حضور معاونان وزارت بهداشت و درمان به بهره برداری رسیده است.
وی بیان کرد: مقرر شده 35 درصد از اعتبار پیش بینی شده برای 108 طرح توسط استانداری، 15 درصد توسط خیران و 50 درصد توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک تامین شود.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی ادامه داد: از زمان فعالیت دولت تدبیر و امید بحث بهداشت و درمان در این استان با توفیقات چشمگیری همراه بوده و در این مدت طرح های زیادی که چندین سال بلاتکلیف مانده بودند، به نتیجه رسیده است.
حسن بیگی اظهار کرد: طرح توسعه بیمارستان ولی عصر (عج) اراک پس از سال ها توقف با همت و تلاش دولت تدبیر و امید از سر گرفته شد و هم اکنون 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی گفت: در طول چهار سال گذشته کلینیک های تخصصی و درمانی مختلفی در شهرستان های این استان ایجاد شده و که همه این تلاش ها و اقدام ها موجب ارتقای سطح بهداشت و درمان مردم شده است.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی افزود: مقرر شده یک بیمارستان 617 تخت خوابی نیز در این استان با مشارکت کشور کره در اراک ایجاد شود که در این راستا 12 هکتار زمین به دانشگاه علوم پزشکی اراک در پشت پارک شهید باهنر اراک در مسیر جاده قدیم خمین واگذار شده و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

***فرهنگی - گردشگری
هدفگذاری حوزه گردشگری به عنوان یکی از مقاصد اشتغالزایی و تولید ثروت و برجسته سازی نقش روستاها در این خصوص از سیاست های مهم و اثربخش دولت یازدهم بود که در استان مرکزی نیز نمایه های آن هویداست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: ورود گردشگران داخلی و خارجی به این استان در دوران دولت تدبیر و امید با رشد 15 درصدی از 280 هزار نفر به 360 هزار نفر رسیده است.
سیدمحمد حسینی با بیان اینکه امسال بیش از 10 هزار گردشگر خارجی از جاذبه های دیدنی استان بازدید کردند، افزود: در دولت قبل متوسط اقامت گردشگردر سال 65 تا 70 هزار نفر بود که در دولت یازدهم 89 تا 91 هزار نفر در مراکز اقامتی این استان اسکان یافتند.
وی اظهار کرد: فراهم شدن زیرساخت ها و برنامه های هدفمند درمعرفی جاذبه های گردشگری استان محرک رشد صنعت توریسم در این خطه بوده است.
وی بدون ذکر آمار گردشگران داخلی گفت: گردشگران خارجی از کشورهای مختلف نظیر آلمان، فرانسه، آمریکا، چین و استرالیا با هدف آشنایی با جاذبه های طبیعی، مذهبی و تاریخی استان مرکزی به این خطه سفر کردند و تداوم این روند تقویت صنعت گردشگری، اشتغال و درآمدزایی در استان را در پی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی دنیا را به خود اختص
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.