سید ابوالفضل نصرالهی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در گفت وگو با ایرنا افزود: باریجه از مهمترین گیاهان دارویی و صنعتی است که بخش عمده آن صادر می شود و امسال پیش بینی برداشت و صادرات حدود سه تن از آن از مراتع دلیجان شده است.
وی اظهارکرد: صمغ گیاه باریجه به صورت اشکی و توده ای برداشت می شود و از هرگیاه قوی در حدود60 گرم شیره و صمغ برداشت می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دلیجان گفت: گیاه باریجه در زمره گونه‌های مجاز مشروط محسوب می شود که بهره‌برداری و حمل آن فقط در قالب طرح بهره‌برداری مصوب و با مجوز اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مقدور است.
وی افزود: در سال جاری با توجه به بارندگی های مناسب، بهره برداری از گیاه دارویی باریجه از طریق آگهی مزایده به متقاضیان واگذار شده است.
وی ادامه داد: برداشت باریجه از لحاظ اشتغال زایی نیز اهمیت دارد و در مدت 2 ماه برداشت آن، اشتغال 30 نفر به صورت مستقیم در این شهرستان فراهم شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دلیجان بیان کرد: آموزش لازم به بهره‌برداران و مرتع‌داران برای برداشت صحیح داده شده تا بتوانند با روش‌های صحیح آن را استحصال و برای صادرات آماده کنند.
نصرالهی افزود: با این آموزش ها میزان صمغ مناسبی برداشت می‌ شود و آسیب‌های غیرقابل جبرانی به گیاه وارد نمی شود تا گیاه قدرت باز زایی و ترمیم زخم خود را داشته باشد.
شهرستان دلیجان از توابع استان مرکزی 50 هزار نفر جمعت و دارای 220 هزار هکتار عرصه های طبیعی است.
7277/ 6013/خبرنگار: افسانه آروند***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.