به گزارش خیرآنلاین، مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: این نامه توسط خانم دکتر احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، روز چهارشنبه 10 خرداد 96 به استاندار مرکزی ارسال شده است.
حسینی اظهار کرد: مراسم نخل برداری نیم ور که از آیین کهن عزاداری سید و سالار شهیدان در این شهر است با توجه به پیشینه کهن و همینطور آیین بکر تاریخی، مورد توجه سازمان قرار گرفته است.
حسینی گفت: آئین قوچ کدار نیز که مورد توجه سازمان قرار گرفته، از دو واژه قوچ به معنای گوسفند نر و واژه گدار به معنای سینه کش و سر بالایی تپه تشکیل شده است.
وی ادامه داد:قوچ کدار نمادی از فراوانی، افزایش نعمت، ازدیاد نعمت پروردگار برای آدمی است. در این آئین صاحب گله محلی را در نظر گرفته که دارای شاخصه های مورد نیاز است، سپس از همگان دعوت می کند در این آئین شرکت کنند. همزمان قوچ ها نیز در این آئین رنگ شده و آنها را با نوارهای مشکی در حضور بازدیدکنندگان آراسته می شوند. در ادامه این مراسم نیز پس از موسیقی و پایکوبی، انارهای سرخ پس از آرزو کردن بر سر قوچ ها می زنند. بعد از این آیین دامداران انتظار می کشند تا در اسفندماه بره هایی سالم زاده شوند و روزنه جدیدی از رزق و روزی بر روی آنها گشوده شود.
حسینی افزود: این آیین دارای سبقه ای طولانی است که در کتب تاریخی نیز به آن اشاره شده است.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 667149
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.