به گزارش ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی 29 اردیبهشت ماه جاری برگزار می شود و آنچه در انتخاب افراد اصلح برای تکیه بر این کرسی ها مهم است،پرهیز از تخریب رقبا و تشریح برنامه های عملی برای حوزه های مختلف است که مقوله پاسخگویی مسئولان به مردم را تقویت می کند.
شرکت کنندگان در میزگرد بررسی تحولات انتخابات ریاست جمهوری با رویکرد پرهیز از تخریب، سیاه نمایی به اتفاق بر لزوم توجه به مطالبات مردمی، رعایت اخلاق انتخاباتی، افزایش روحیه پذیرش شکست و تبریک به نامزد پیروز میدان، پرهیز از بد اخلاقی انتخاباتی و معرفی برنامه ها به جای تخریب نامزدها تاکید داشتند.
آنان بر این باور بودند که رعایت اخلاق و تقوای سیاسی در معرفی برنامه ها، هوشیاری نامزدها در برابر توطئه دشمنان برای دو قطبی کردن جامعه ، پرهیز از ارائه وعده های پوچ با هدف رای آوری مهمترین تکلیف نامزدهای انتخاباتی و هواداران آنان است چرا که عرصه خدمت در نظام جمهوری اسلامی باید برپایه عقلانیت و وحدت و برنامه باشد

*** تخریب رقیب در انتخابات بی اعتمادی مردم را در پی دارد
عضو جبهه اصلاحات استان مرکزی در این میزگرد گفت: سکان اجرایی عالی کشور بسیار مهم و حساس است و نامزدی که برای تصاحب کرسی ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده نمی تواند بدون برنامه در این وادی حضور یابد و مردم برای رای دادن باید شناخت دقیقی از فعالیت ها، دیدگاه و منش نامزدها داشته باشند که این با غوغا سالاری و تخریب حاصل نمی شود.
علی محمد نظری افزود: برای ارایه برنامه های نامزدهای ریاست جمهوری باید فضا و امکانات کافی در اختیار داشته باشند تا بتوانند برنامه های خود را با مردم مطرح کنند و دامنه اعتماد عمومی را در سایه عقلانیت به نفع خود و توسعه کشور رقم زنند.
وی ادامه داد: نامزدهای ریاست جمهوری باید از فرصت و فضایی که در مهلت قانونی تبلیغات در اختیارقرار دارند به بهترین شکل در معرفی دیدگاه و تقویت گفتمان انتخاب اصلح بهره ببرند و به جای تخریب و فرصت سوزی با مباحث منطقی شفافیت در موضوعات به انتخاب مردم کمک کند نه اینکه با بداخلاقی عرصه انتخابات را مه آلود کنند.
عضو جبهه اصلاحات استان مرکزی خاطر نشان کرد: نقد منصفانه سازنده است و باید از تریبون رسانه ملی موضوعاتی از سوی نامزدها مطرح شود که آگاهی بخش و هدایتگر باشد و شان و شخصیت افراد حفظ شود.
نظری گفت: نمایندگان احزاب و دیدگاه های مختلف همه در چارچوب نظام و فرزندان کشور هستند و در سایه تضارب آرا جامعه رشد می کند اما، نباید با دو قطبی کردن فضا جریانات فکری را در مقابل هم قرار داد و این رفتارها در شان کشور و انقلاب نیست.
عضو جبهه اصلاحات استان مرکزی ادامه داد: پاره کردن تبلیغات نامزدها توسط هواداران نامزد دیگر مصداق بارز بد اخلاقی انتخاباتی است و همه باید به گونه ای عمل کنند که زمینه حضور حداکثری مردم در انتخابات فراهم شود.
نظری افزود: حضور بیش از 65 تا 70 درصد مردم در انتخابات برای کشور بسیار مطلوب است و ایران اسلامی را در برابر توطئه ها دشمنان و کسانی که چشم طمع به کشور دارند بیمه کند.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری انتخابات پرشور همواره به نفع مردم و کشور است و همه باید با هوشیاری و دوری از بد اخلاقی ها کمک کنیم کشور به سمت حوادث تلخی که در انتخابات پیشین سابقه آن را داریم، نرود.
عضو جبهه اصلاحات استان مرکزی گفت: دود بداخلاقی و تخریب در انتخابات به چشم همه می رود، نامزدها در انتخابات آتی باید همدل باشند و کار صواب این است که فردای انتخابات هر کس پیروز میدان بود، سایر نامزدها برایش پیام تبریک بفرستد.
وی توضیح داد: هر یک از 6 نامزد موجود در عرصه انتخابات ریاست جمهوری صاحب فکر، تجارب و کارآمدی است و همدلی آنان با رئیس جمهوری منتخب مردم می تواند آهنگ توسعه کشور را شتاب بخشد.
نظری گفت: مقام معظم رهبری همواره تاکید دارند که رای مردم حق الناس است و باید از آن محافظت شود، کسانی که پوستر انتخاباتی پاره می کنند و یا تقوا در کلام و رفتار ندارند به نوعی با رای مردم بازی می کنند و این مصداق بارز بد اخلاقی است.
وی ادامه داد: پوسترها و اقلام تبلیغاتی پول و سرمایه بیت المال است که برای روشنگری و ارائه برنامه ها و فعالیت های نامزدها در مجاری قانونی در سطح شهرها نصب می شود ،باید اجازه داد فضا آرامش داشته باشد و مردم به آسانی کنکاش برای انتخاب اصلح را انجام دهند تا انتخاباتی پر شور رقم بخورد.
عضو جبهه اصلاحات استان مرکزی گفت: باید قدردان فضای باز سیاسی در کشور بود اگر چه از نظر برخی افراد ممکن است این فضا با دموکراسی صد در صدی فاصله داشته باشد ولی این فضا و موقعیت در بسیاری از کشورها که دایه دموکراسی دارند نیز وجود ندارد.
نظری گفت: امید است مردم کشور به خصوص افرادی که با صندوق ها قهر کرده اند برای آزادی، عزت و عظمت کشور تصمیم حضور در انتخابات بگیرند و اقتدار کشور را به رخ جهانیان به خصوص دشمنان اسلام و انقلاب بکشند.

***انتخابات در نظام اسلامی وسیله ای برای خدمت به مردم است
مدرس علوم سیاسی دانشگاه اراک نیز در این میزگرد گفت: انتخابات در نظام اسلامی وسیله ای برای به قدرت رسیدن نیست بلکه ابزاری برای خدمت به مردم و تلاش برای پیشرفت و توسعه کشور است.
محمدجمال باقری افزود: بد اخلاقی و تخریب برای به دست آوردن رای مردم به دلیل نظام فکری و اعتقادی با نظام اسلامی همخوانی ندارد و ما حق نداریم برای جلب آوردن آرای مردم به هر روشی متوسل شویم، ملاک در انتخابات تکیه بر وحدت ملی و منافع عمومی است و توسل به تخریب، اعتماد مردم را سلب می کند.
وی ادامه داد: ماهیت نظام جمهوری اسلامی بر اخلاق گذاشته شده و در آن تقوا حرف اول را می زند، نظام اسلامی ایران برای پیشبرد امور و مسئولیت های خطیرش در گام نخست به مدیران اخلاقمدار در کنار کارآمدی و تدبیر و شجاعت نیاز دارد و نخستین خصلت رئیس جمهوری موفق تکیه بر اخلاق و برنامه است.
باقری گفت: رئیس جمهوری به عنوان مسئول یکی از قوای پایه نظام و فردی که اسناد بالا دستی را باید به پیش ببرد و در سرنوشت، پیشبرد اهداف و سیاست های خارجی نقش دارد جایگاه مهم و تعیین کننده ای برای کشور و نظام اسلامی محسوب می شود.
وی ادامه داد: در انتخابات ریاست جمهوری باید فضایی ایجاد شود که مردم نسبت به شخصی که می خواهد این جایگاه را به عهده گیرد و اهداف نظام و سیاست ها را به سمت یک فضای منطقی و معقول پیش ببرد آشنا شوند.
این استاد دانشگاه گفت: از ابتدای انقلاب دولت های بسیاری روی کار آمده اند و همه برای پیشرفت و توسعه کشور تلاش کرده اند و رهبر معظم انقلاب نیز در پایان تمام دولت ها از اقدام ها و فعالیت های آنان تقدیرکرده است.
باقری گفت: نخبگان و فعالان سیاسی باید در انتخابات اخلاق و تقوای سیاسی را رعایت کنند و به جای تخریب و سیاه نمایی دیگر دولت ها، برنامه های خود را به مردم ارایه دهند زیرا بی تقوایی این افراد موجب می شود یکی از مولفه های اساسی کشور که سرمایه اجتماعی است، از بین برود.
وی ادامه داد: نظام اسلامی در سایه تلاش همه افرادی که دغدغه پیشرفت کشور را دارند به این جایگاه رسیده است و بد اخلاقی توسط نخبگان سیاسی آسیب هایی به همراه دارد که جبران آن هزینه های هنگفتی خواهد داشت.
این استاد دانشگاه بیان کرد: سوء رفتارها در انتخابات موجب می شود ما به عنوان کسانی که می خواهیم در راس مدیریت اجتماعی ، سیاسی و یا اقتصادی قرار بگیریم نتوانیم فضا را مدیریت و انسجام و وفاق در کشور ایجاد کنیم.
وی خاطر نشان کرد: فرق جمهوری اسلامی با نظام های دیگر این است که هر رای هم وجه قانونی دارد و هم به لحاظ شرع و اخلاق معنای خاص به خود می گیرد و مراقبت نامزد ها در رفتارهای انتخاباتی از این منظر بسیار با اهمیت است.

***حضور در انتخابات شاخصه توسعه یافتگی کشور و حس تعلق فرد به جامعه
مدرس علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگ و هنر اراک نیز در این میزگرد گفت: مشارکت اجتماعی و حضور در انتخابات شاخصه مهم توسعه یافتگی و حس تعلق به یک نظام سیاسی است.
مجید سعادت زاده افزود: مشارکت اجتماعی در جامعه مدنظر است که مبتنی بر همدلی و مشارکت، کاهش هزینه ها و افزایش سود باشد.
وی ادامه داد: بیش از 54 میلیون واجد شرایط رای در کشور وجود دارد که حضور هدفمند و آگاهانه آنان ضریب و سهم مشارکت اجتماعی را در بعد سیاسی و انتخابات رقم می زند و اگر این سرمایه پایین باشد ممکن است انتخابات به مرحله دوم کشیده شود و این مهم هزینه های سربار سیاسی، اجتماعی و مالی برای کشور دارد.
این استاد علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگ و هنر اراک افزود: انتخاباتی که مبتنی بر رفتارهای هیجانی باشد و ارائه برنامه ها و اهداف که آثار ماندگاری در جامعه می گذارد به آن پیوست نشود شایسته کشور ما نیست چرا که رفتار هیجانی نتیجه هیجانی دارد و اداره امور کشور بر اساس منطق و قانون است و هیجان های کور و شور فارغ از عقلانیت در آن کارساز نیست.
وی ادامه داد: نیاز است نامزدهای انتخاباتی از برانگیختگی هیجانی و احساس مردم فاصله بگیرند و گفتمان تبلیغی خود را بر پایه های برنامه و اصول هدفمندی قرار دهند که در راستای ضوابط قانونی و اهداف کلان کشور باشد.
این استاد دانشگاه علوم سیاسی خاطر نشان کرد:آرمان ها در نظام جمهوری اسلامی برآیندی از دین و اخلاق است و هدف از پذیرفتن مسئولیت در این نظام نیز خدمت به مردم و تلاش برای توسعه کشور می باشد و با این ترتیب کوبیدن بر طبل تخریب و بداخلاقی پذیرفته نیست.
سعادت زاده گفت: سرمایه های نظام نباید انرژی هم را خنثی کنند بلکه باید چون کوه پشت هم باشند و پسندیده نظام اسلامی این است که پیوست های قوی از همه دلسوزان برای پیشبرد امور شکل بگیرد و اقدامات و برنامه های توسعه ای را به پیش ببرد.
وی ادامه داد: در کشور اسلامی ما مسئولیت برای پول و قدرت نیست بلکه برای خدمت است و ای کاش کسی که رئیس جمهوری می شود نفر دوم را به عنوان معاون اول خود انتخاب کند و در عمل نشان دهیم که مفاهیم پایه نظام را درک کرده ایم.
این استاد دانشگاه فرهنگ و هنر اراک گفت: تمرکز در انتخابات باید بر تقویت کار جمعی گذاشته شود تا سرمایه اجتماعی روز به روز افزایش یابد و این مهم به گفتمان عقلایی نیاز دارد و نمی توان با تخریب آن را به دست آورد.

***نامزدهایی تایید صلاحیت شده توسط شورای نگهبان معتمدان نظام
قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی نیز در این میزگرد گفت: مردم کشور در چهار دهه قبل با انقلاب اسلامی سرنوشت خود را تغییر داده و به نظام اسلامی آری گفتند و اینک نیز تا پای جان برای نظام و انقلاب در صحنه هستند.
داود فرجی افزود: رویکرد دشمنان پیش از این در قبال انتخابات این بود که مردم صندوق های رای را تحریم کنند و با کاهش مشارکت مردم در انتخابات مقبولیت نظام را زیر سئوال ببرند اما اینک این رویکرد متفاوت است و مردم باید با هوشیاری در این خصوص مشارکت هدفمند در انتخابات داشته باشند.
وی ادامه داد: دشمنان نظام متوجه شده اند که این توطئه آنان برای مردم ایران نخ نما شده و اینک با رویه حمایت در سایه از لیست یا نامزد خاص سعی دارند در در انتخابات اعمال نفوذ کنند و اگرچه نامزدها همه از فیلترهای نظارتی گذشته اند اما، دشمنان می خواهند القا کنند که جریان یا نامزدی خاص مورد وثوق آنان است.
قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی بیان کرد: در نظام اسلامی هر نامزدی که از فیلتر شورای نگهبان عبور کند کسی است که از صلاحیت لازم برای پذیرش مسئولیت در کشور برخوردار است.
وی ادامه داد: این افراد کسانی هستند که مورد اعتماد انقلاب بوده اند و گفتمان انقلاب را پذیرفته اند و در این شرایط باید متوجه توطئه دشمنان بود و با بداخلاقی خواسته و ناخواسته آب به آسیاب دشمن نریخت.
فرجی گفت: دشمنان اسلام سعی می کنند از طریق نفوذ در افراد مختلف تفرقه افکنی کنند و در این شرایط ما باید کلیت نظام را در نظر بگیریم و در زمین دشمن بازی نکنیم.
وی ادامه داد: شیطان اکبر آمریکا و صهیونست است و نامزد و طیف روبه رو در انتخابات رقیب ما نیست بلکه برادر ما و کسی است که برای تعالی، عزت و عظمت ایران اسلامی تلاش می کندو این نکته باید در حجاب اخلاق روز به روز تقویت شود.
قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی افزود: مردم و نامزدها اگر با این دیدگاه وارد کارزار انتخاباتی شوند یک نوع مصونیت بخشی در انتخابات ایجاد می شود و با زدودن چتر بد اخلاقی می توانند برنامه های خود را برای مردم ارایه دهند و مردم از بین آنان فرد اصلح تر را برای اداره کشور انتخاب کنند.
قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی گفت: مردم با آرای خود به مسئولان قدرت بخشیده اند و منتخب مردم آمده تا برای توسعه و پیشرفت کشور تلاش کند، وقتی مردم می بینند افراد پس از اینکه مسئولیت پذیرفتند سر وعده ها و قول های خود نمی مانند و حرفی می زنند که نمی توانند آن را عملی کنند و یا به جای فعالیت های اثربخش دیگران را تخریب می کنند ناراحت می شوند.

***آگاه سازی جامعه برای حضور حداکثری و آگاهانه در انتخابات هدف مهم سمن ها
مدیرعامل خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی نیز گفت: سازمان های مردم نهاد ماهیتی غیر سیاسی، غیر دولتی و غیر انتفاعی دارد و نشر آگاهی عمومی برای انتخاب فرد اصلح یکی از اهداف مهم این سازمان است.
حمید رضا سپهری افزود: مشارکت و حضور مردم در انتخابات از مولفه های توسعه یافتگی و سرمایه اجتماعی است و تشویق مردم برای حضور حداکثری در انتخابات از وظایف مهم همه افراد جامعه است.
وی ادامه داد: اعتماد یکی از مولفه های سرمایه اجتماعی است و نبود اعتماد از عوامل مهم کاهش همکاری و مشارکت در انتخابات است.
مدیرعامل خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی بیان کرد: سهم سمن ها آگاه سازی اجتماعی در جامعه است تا با ایجاد آگاهی در مردم کمک کنند آنان در انتخابات بهترین تصمیم را گرفته و موثرترین مشارکت را داشته باشند.
سپهری گفت: سازمان های مردم نهاد به مردم می گویند که از کاندیداها چه مطالبه ای دارند و دیدگاه آنان با هرکدام نزدیک تر است به آن رای دهند.
وی ادامه داد: نخبگان بهترین سهمی که در انتخابات می توانند داشته باشند این است که به جای تحمیل دیدگاه های خود به دیگران با ایجاد شفافیت آنان را برای انتخاب افراد اصلح کمک کنند.
مدیرعامل خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی خاطر نشان کرد: شفاف سازی ارایه نقاط ضعف و تخریب دیگر نامزدها نیست بلکه ارایه برنامه ها و اقدامات به مردم مصداق بارز آگاه سازی و شفاف سازی می باشد.
سپهری گفت: چیزی که مردم تا کنون در مناظره ها شاهد نبودند ارایه برنامه ها و شفاف سازی بوده است و زمانی که در این مناظره ها برای ارایه برنامه به نامزدها داده شد صرف پاسخگویی به مسائلی شده که دردی را در شناخت مردم از افراد اصلح دوا نمی کند.
وی ادامه داد: کاندیداها باید از موضوعاتی سخن بگویند که توان اجرایی کردن آن را داشته باشند زیرا این مهم بد بینی مردم نسبت به نامزدها را به همراه دارد.

*** برگ برنده انتخابات حرکت در مدار اخلاق
فعال رسانه ای استان مرکزی نیز در سخنانی گفت: رسانه های با هدایتگری افکار عمومی در انتخابات پیش رو باید چهره روشنگر و بی طرفانه داشته باشندو انعکاس دهنده دیدگاه هایی باشند که منجر به انتخاب اصلح شود.
مژگان حیدری افزود: انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان دو رکن اساسی در کارزار انتخاباتی هستند که باید به گونه ای رفتار کنند که اگر کارنامه آنان رصد می شود از آن تنها بوی قانونمداری و اخلاق به مشام برسد.
وی بیان کرد: گروه های سیاسی و مدنی، تشکل های مردم نهاد و رسانه ها در راهبری صادقانه و اخلاقی تبلیغات انتخاباتی در کنار نامزدها مسئولیت خطیری دارند و هر آنچه در فرآیند انتخابات شکل می گیرد خروجی آن باید تقویت نظام اسلامی باشد.
حیدری اظهار کرد: تمامی گرایش های فکری و نامزدهایی که نمایندگی این گرایش ها را در انتخابات برعهده می گیرند فرزندان نظام هستند و باید پیوست های وحدت ملی و مشارکت جمعی را رقم بزنند.
وی اظهار کرد: آسیب شناسی رفتار انتخاباتی از سوی صاحبان فکر و اندیشه از این منظر اهمیت دارد که می توان با راهکارهای اصولی در فصول مختلف و لایه های متعدد جامعه هدفگذاری های همگرا داشت و آگاهانه در راستای تقویت سرمایه های جمعی قدم گذاشت.

عضو انجمن اصلاحات استان مرکزی در پاسخ به این سوال که چه کنیم که بد اخلاقی در انتخابات رخ ندهد گفت: برخی افراد در هنگام انتخابات رفتارهایی دارند که منافع ملی را تهدید می کند و رغبت مردم را به رای دادن کم می کند که باید در قالب خود از سوی مقامات قضایی و مسئولان ذیربط پیگیری شود.
نظری گفت: باید از برخی سئوال شود مخارج تبلیغات را از کجا آورده اند چرا برخی کاندیداها برای حضور در شورای شهر میلیاردی خرج می کنند ؟ افسوس که این ریشه یابی ها ضعیف است.
وی ادامه داد: برخی از نامزدهای انتخاباتی قول هایی می دهند که نمی توانند آن را عملی کنند، نهادهای نظارتی باید این موضوعات را به صورت جدی رصد کنند و نتایج آن را با مردم بگویند تا بار دیگر این رفتارها برای رای آوری از سوی هیچ نامزد دیگر تکرار نشود.
عضو انجمن اصلاحات استان مرکزی بیان کرد: از کسی که می خواهد یارانه را افزایش دهد باید توسط مجلس سئوال شود که چگونه می خواهد این کار را انجام دهد و اعتبار آن را از چه طریقی تامین می کند و این مسئله با مردم در میان گذاشته شود.
نظری افزود: نامزدی که به مردم قول می دهد و به وعده خود عمل نمی کند ریشه اعتماد را در کشور می سوزاند و چهار سال فرصت خدمت را معطل نگه می دارد که هزینه های متعدد دارند.
وی ادامه داد: مجلس و مطبوعات تکلیف دارند با حساسیت و شجاعت وعده های نامزدها را بررسی و با مردم در میان بگذارند و اجازه ندهند که فرصت های کشور برای قدرت طلبی و در سایه بداخلاقی تلف شود.
وی گفت: اگر بداخلاقی از طرف کسی انجام شود و از طرف نمایندگان مردم مورد بازخواست قرار گیرد و پیگیری شود آنان اجازه این اعمال را به خود نمی دهند.
باقری مدرس علوم سیاسی دانشگاه اراک نیز در پاسخ به این سوال گفت: وقتی مشارکت در نظام جمهوری اسلامی که مردم سالار ترین نظام دنیا است کاهش می یابد، باید ریشه یابی شود مردم چرا ناراحت شده اند؟ و کدام مسئول به وعده های خود عمل نکرده است.
وی ادامه داد: مسئولیت در نظام اسلامی امانت است و اگر کسی شرایط و توان انجام مسئولیت را ندارد نباید آن را بپذیرد.
این استان علوم سیاسی دانشگاه اراک گفت: با این دیدگاه افراد برای پذیرفتن مسئولیت دروغ نمی گویند و قول های بیهوده نمی دهند و در صورت پذیرفتن مسئولیت از همه بیشتر تلاش کرده و بهره برداری آنان از امکانات از همه کمتر است.
باقری یادآور شد: قبول مسئولیت ابتدای انقلاب اسلامی با این نگاه بود و امام (ره) و رهبر معظم انقلاب این گونه انقلاب را به پیروزی رساندند و کشور را از دست طاغوتیان خارج کردند.
وی ادامه داد: اگر این گفتمان حفظ و تقویت شود دیگر نامزدی در انتخابات به رقیب تهمت نمی زند و برای به دست آوردن مسئولیت وعده بیهوده به مردم نمی دهد.
این استان علوم سیاسی دانشگاه اراک افزود: اصلاح طلب و اصولگرا برای مردم فرقی نمی کنند کسانی که در چارجوب قانون برای توسعه و پیشرفت کشور تلاش می کنند سرمایه های نظام هستند و نباید انرژی ها به هیچ بهانه ای در راستای تعالی نظام هدر برود.
وی افزود: متاسفانه نقدهای بی رحمانه در مناظره های انتخاباتی می تواند الگویی برای نسل جدید بشود و نامزدها باید در این زمینه مراقبت کنند چرا که رفتارها ساختارهای فرهنگی را در آینده مشکلاتی را برای جامعه به همراه دارد.
باقری گفت: نامزدهای ریاست جمهوری باید در مناظره ها به جای تخریب یکدیگر برنامه های خود را ارایه دهند تا مردم با استفاده از این برنامه ها بتوانند فرد اصلح را برای اداره کشور انتخاب کنند.
سعادت زاده مدرس علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگ و هنر اراک نیز در پاسخ این سوال گفت: اخلاق زیربنای هر چیز است و ربطی به زمان و مکان ندارد، دروغ و بد اخلاقی در هر جا و مسندی ناپسندی است و هیچ کسبه متجاوز به دیگران در حریم اخلاق نظر مثبتی ندارد.
این مدرس دانشگاه فرهنگ و هنر اراک گفت: الگوی اخلاقی از نخبگان و افراد برجسته در لایه های پایینی تسری می یابد و در هر حالت شاخص های اخلاق باید حفظ و ارتقا یابد.
فرجی قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی نیز در پاسخ به این سوال گفت: مردم ایران در انتخابات کسانی را برمی گزینند که شایستگی دارند و اگر این شاخصه را نداشته باشند از گردونه انتخاب حذف می شوند و نامزدها باید بدانند که مهمترین چیز برای مردم تقوای سیاسی و کرامت در جامعه است و هرآنچه انجام می دهند مردم به دقت زیرنظر دارند.
قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی بیان کرد: سیاستمدار شایسته بر مدار قانون و اخلاق گام برمی دارد و می داند که نظام جمهوری اسلامی رقابت منصفانه را می پسندد و بی اخلاقی را کنار می زند.
فرجی یاد آور شد: امام خمینی(ره) فرمودند همانند طلبه ها با یکدیگر مباحثه کنید زیرا آنان در هنگام مباحثه با تمام قدرت از دیدگاه خود دفاع می کنند و پس از آن در یک حجره دوستانه زندگی می کنند، در رقابت های انتخاباتی باید رشد و توسعه ملاک باشد و مولفه های انسانی آسیب نبیند.
وی ادامه داد: ما فراموش کرده ایم که در حجره انقلاب اسلامی سکونت داریم اختلاف نظر اگر با انصاف و با ارائه راهکار و پیشنهاد همراه باشد، خوب است اما با له کردن دیگران به کجا می خواهیم برسیم.
قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی افزود: برخی نامزدها به جای اینکه از مشاوران عقلایی برای انتخابات استفاده کنند از مشاوران تبلیغاتی استفاده می کنند تا از هر راهی آرای مردم را به دست آورند.
فرجی گفت: اصل در نظام اسلامی تکیه بر مردم سالاری دینی است و نامزدها در انتخابات باید از افراد و عقاید گوناگون استقبال کنند و با روی گشاده و اخلاق نقدها را بپذیرند.
سپهری راد مدیرعامل خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی نیز گفت: تقویت وزن بخش های نظارتی و ارزیابی بر دولت ها و حضور آگاهانه قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی در این بخش می تواند روشنگر و قانونمدار باشد و به دلیل اینکه نقاط ضعف و قوت به صورت کارشناسی مطرح می شود، دامنه تخریب و انگ زنی روز به روز کوچکتر خواهد شد.
وی ادامه داد: در کشور با ضعف احزاب شناسنامه دار قدرتمند وجود داردو نامزدهای ریاست جمهوری به واقع نماینده جریان پاسخگوی حزبی که بتوان برنامه های آن را ارزیابی کرد نیستند و مادامی که این مسئله حل نشود ، نامزدها ممکن است وعده های نابه جا بدهند و بعد هم درقبال آن پاسخی به مردم ندهند.
باقری مدرس علوم سیاسی دانشگاه اراک نیز گفت: کشور ایران اسلامی اگر در اوج قدرت است و قدرت بیرون مرزی دارد نتیجه فعالیت و تلاش همه دولت ها است.
وی ادامه داد: اینکه دولت های قبل را به طور کامل سیاه و سفید ببینیم اشتباه است و نباید سرمایه های کشور را برای رای آوری تضعیف کرد.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه اراک بیان کرد: رهبر معظم انقلاب همواره در پایان تمام دولت ها از آن دولت تقدیر کرده است ما نیز باید با اطاعت از رهبری در انتخابات به جای تخریب دیگران برنامه ها خود را ارایه دهیم.
باقری گفت: زیر سوال بردن برخی از شخصیت ها که سال های خدمت هایی را به نظام ارایه داده اند ظلم به نظام است که این مهم صدمات بسیاری را برای کشور به همراه دارد.
وی ادامه داد: وقتی کسی به مردم قول انجام کاری را می دهد اگر موفق به اجرای آن نشد باید دلیل آن را به مردم توضیح دهد و نامزدی که دولت های قبل را می کوبد بداند در صورت پیروزی الگویی ساخته که چهار سال بعد فرد دیگری دولت او را تخریب کند.
عضو انجمن اصلاحات استان مرکزی گفت: ایجاد اشتغال برای جوانان یکی از مهمترین اقدامات دولت آینده است و چه بخواهیم و چه نخواهیم به سرمایه گذاری خارجی و داخلی برای ایجاد اشتغال در کشور نیازمند هستیم.
نظری افزود: دولت آینده باید با تسهیل امور زمینه سرمایه گذاری ایرانیان خارج کشور و شرکت های خارجی در ایران را فراهم کند همه سرمایه گذاران خارجی جاسوس نیستند.
وی ادامه داد: هم اکنون درآمد های نفتی مشخص است و مردم هم توان پرداخت مالیات بیشتر را ندارند و یکی از راه های ایجاد درآمد اقتصادی و اشتغال در جامعه جذب سرمایه گذار است.
قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی گفت: جمهوری اسلامی به برکت امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب، شهدا و حضور مردم در صحنه های مختلف انقلاب به این جایگاه دست یافته است نباید کاری کنیم که این موقعیت از دست برود.
فرجی افزود: اگر ناشکر باشیم این نعمت از ما گرفته می شود ما باید با حضور پرشور در انتخابات قدرشناس نظام و خون هایی باشیم که به پای نظام اسلامی ریخته شده است باشیم.
وی ادامه داد: در این برهه از زمان باید نامزدهای اصلح را انتخاب کرد و سعی شود نامزدهایی که دارای برنامه هستند به دیگران معرفی شوند.
قائم مقام جمعیت رهپویان استان مرکزی بیان کرد: نامزدها در انتخابات از تخریب دیگران خودداری کنند و باید تبلیغ به دور از نیرنگ و ریا انجام دهند.
استاد علوم اجتماعی دانشگاه اراک گفت: مشکل اصلی مردم اشتغال و فقر نیست اگر بینش در جامعه گسترش یابد مشکل اشتغال نیز به تبع آن برطرف می شود.
سعادت زاده افزود: همه باید کمک کنیم که اخلاق را در جامعه رشد دهیم ، میوه و ثمره درخت انقلاب با اخلاق به بار می نشیند.
سپهری راد مدیرعامل خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی نیز گفت: فقر و بیکاری و اشتغال امروز نباید وسیله ای برای قدرت طلبی و سوء استفاده تبدیل شود اینها مسائل کشور هستند و باید نسخه عملیاتی موثر برای مهارشان داشت.
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا 29 اردیبهشت ماه برگزار می شود.
1955/6013/3075/خبرنگار: مهدی عظیمی*** تنظیم کننده: مژگان حیدری *** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.