مجید شارقی روز پنجشنبه در نشست مطبوعاتی مدیران شورای حمل و نقل استان مرکزی افزود: طول آزادراه های استان مرکزی در بدو فعالیت دولت یازدهم در این استان 199 کیلومتر بود که اینک به 209 کیلومتر رسیده است.
وی توضیح داد: دولت تدبیر و امید در حوزه بزرگراه ها 102 کیلومتر به میرهای ارتباطی استان افزوده است و در این شاخص بزرگراه های استان از 318 کیلومتر به 420 کیلومتر افزایش یافته است.
وی گفت: در حوزه راه روستایی استان نیز در مدت فعالیت دولت یازدهم یکهزار و 395 کیلومتر راه ایجاد شده و طول مسیرهای ارتباطی روستایی استان از سه هزار و 13 کیلومتر به چهار هزار و 408 کیلومتر رسیده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی بیان کرد: فصل راه از مقوله های زیرساختی هر منطقه است و توجه دولت به شاخص های توسعه ای این بخش نشانگر نگاه علمی دولتمردان به اولویت های اساسی است.
شارقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر پارسال دولت به استان مرکزی گفت: در سفر دولت به استان سه هزار و 90 میلیارد ریال اعتبار به فصول حوزه حمل و نقل اختصاص یافت که پارسال در طرح های حوزه راهداری، راه آهن، راه روستایی، فرودگاه و امور حمل و نقل تخصیص 13 درصدی داشت و قرار است طبق زمانبندی مصوب با تخصیص 70 درصد تمامی طرح ها تکمیل شود.
وی اظهار کرد: برای 2 مسیر ارتباطی اراک به فرمهین و آهنگران به کمیجان که از طرح های مهم استان مرکزی است پیمانکار مشخص شده و همچنین اعتبار عمرانی مسیر ارتباطی دلیجان به نراق، شازند به ازنا، خمین به الیگودر و خمین به محلات نیز ابلاغ شده اما، هنوز تخصیص اعتبار صورت نگرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در حوزه مسکن اجتماعی که متولی آن بنیاد مسکن، بهزیستی ، کمیته امداد و راه و شهرسازی است اقدامات هدفمندی انجام شده و ستاد بازآفرینی شهری نیز در تعیین تکلیف سکونتگاه های غیررسمی با 18 دستگاه عضو فعالیت داشته که هر دستگاه تعریف پروژه دارد.
شارقی بیان کرد: بودجه پارسال راه و شهرسازی استان یکهزار و 400 میلیارد ریال بود که 180 میلیارد ریال آن تخصیص شد و امسال نیز هنوز در حوزه بودجه ای تصمیم سازی صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: در شهرهای بالای 25 هزار نفر استانتعهد طرح مسکن مهر کامل شده و 530 واحد فروش اقساطی واگذار شده است.
وی بیان کرد: در سال گذشته طرح جامع شهری اراک و همچنین طرح میدان شهدا تا هفتم تیر تهیه شد و بازنگری طرح جامع شهرهای محلات، کمیجان، آشتیان، دلیجان و محور ورودی بازار نراق صورت گرفت.
شارقی خاطرنشان کرد: افتتاح بیمارستان جایگزین 32 تختخوابه مامونیه با 37هزار متر مربع زیربنا و اعتبار 146 هزار میلیون ریال و بهره برداری از بیمارستان 24 تختخوابه خنداب با زیربنای 2 هزار و 800 متر مربع و اعتبار 65 میلیون ریال،افتتاح ایستگاه پایش محیط زیست کمیجان با زیربنای سه هزار متر مربع و اعتبار 200 میلیون ریال، ایستگاه هواشناسی زرندیه با 150 متر مربع زیربنا و اعتبار 2 هزار و 100 میلیون ریال از جمله طرح های انجام شده در این اداره کل در سال گذشته بوده است.
وی عنوان کرد: در حوزه طرح های عمراهنی راه پیوست پدافند غیرعامل امری ضروریست و در این خصوص مکاتبات لازم صورت گرفته و امسال با جدیت این مهم دنبال خواهد شد.
*** قطار گردشگری کشورهای اروپایی و آمریکایی 25 فروردین به اراک می رسد
مدیرکل راه آهن استان مرکزی گفت: قطار گردشگری کشورهای اروپایی و آمریکایی در ساعت 9 و 30 دقیقه شامگاه 25 فروردین ماه به ایستگاه راه آهن اراک می رسد و گردشگران ان توسط مقامات استانی مورد استقبال قرار می گیرند.
جلاالدین کوکنار افزود: این قطار برای نخستین بار در تعطیلات نوروزی برای آشنایی با جاذبه های گردشگری ایران به راه افتاده که 47 مسافر دارد و مقصد آن ایستگاه شوش است.
وی توضیح داد: در سال گذشته 500 هزار مسافر و پنج میلیون تن کالا در استان مرکزی توسط راه آهن جا به جا شده است.
مدیرکل راه آهن استان مرکزی خاطرنشان کرد: 17 هزار و 399 واگن مازوت نیز پارسال از استان مرکزی برای صادارات به بندر امام (ره) و بندرعباس ارسال شده است.
کوکنار توضیح داد: یکی از طرح هخای مهم راه آهن استان در سال جاری مسیر قطار اراک - قم است که در صورت تکمیل شدن سیر سفر اراک به تهران را 75 دقیقه کاهش می دهد و قطار با سرعت 250 تا 300 کیلومتر در ثانیه در آن قابل حرکت است.
وی اظهار کرد: 2خطه کردن این مسیر 140 کیلومتری پنج هزار میلیارد ریال و برقی کردن آن هفت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که این طرح به صورت فایناس با راه آهن ایتالیا در دست پیگیری ست و مدت زمان اجرای برقی شدن قطار در آن چهار ساله پیش بینی شده است.
مدیرکل راه آهن استان مرکزی خاطرنشان کرد: این طرح در برنامه های دولت دیده شده و مکاتبات لازم از طریق استاندار مرکزی با نهاد ریاست جمهوری صورت گرفته است و توافق نامه آن نیز با راه آهن ایتالیا منعقد شده است.
کوکنار توضیح داد: پیگیری طرح قطار حومه ای در شهر مهاجران و امیر کبیر نیز از برنامه مهم امسال راه آهن استان است این طرح سال گذشته آغاز شده و از 25 کیلومتر طول مسیر آن حدود 12 کیلومتر باقیست که عملیات انتخاب مسیسر صورت گرفته و پس از تملک آن عملیات ریل گذاری آغاز می شود.
وی بیان کرد: در مسیر تعیین شده پیشین تاسیسات زیربنایی نفت و گاز وجود داشت که با بازنگری مطالعات مسیر جدید از رباط میل انتخاب شده است.
کوکنار هزینه ایجاد هر کیلومتر زیرسازی خطوط ریلی را 20 میلیارد ریال، روسازی خط خطی 15 میلیارد ریال و ایجاد هر پل در مسیر خط ریل را 100 میلیارد ریال عنوان کرد.
وی یادآور شد: بستر لازم برای ایجاد مسیر ریلی شهر امیرکبیر نیز آماده است و از مسیر 2خطه حاضر استفاده می شود و مطالعات آن امسال تکمیل خواهد شد.
مدیرکل راه آهن استان مرکزی گفت: حرکت قطارها در استان مرکزی در راس ساعت و با کمترین تاخیر ممکن است و تاخیرهایی که در حد 2 دقیقه در سالهای قبل وجود داشت برطرف شده است.
***263 میلیمتر بارندگی امسال در استان مرکزی رخ داده است
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی گفت: میزان بارندگی استان در سال زراعی جاری 263 میلی متر بوده است که با توجه به تداوم بارش ها در آینده انتظار می رود که میانگین بلند مدت 280 میلی متر در استان پر شود.
مرتضی ذوالفقاری افزود: بیشترین بارش ها امسال در شهرستان شازند با 450 میلی متر و کمترین آن در دلیجان با 153 میلی متر بوده است.
وی تعداد ایستگاه های تخصصی هواشناسی استان را 160 ایستگاه عنوان کرد که به صورت شبانه روزی در بخش های تخصصی آلایندگی و گرد و غبار ، فرودگاهی، سینوپتیکبارشی و سنجش خودکار در حال پایش جوی و گزارش دهی هستند.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 51 هزار مورد پایش جوی در سال گذشته در استان مرکزی انجام شده که نتایج آن به صورت اطلاعیه، اخطاریه و پیش بینی ارائه شده است.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: پیش بینی های استان به صورت 72 ساعته، روزانه، جاده ای، آلودگی هوا و پیش بینی فصلی ارائه شده که در جای خود در تصمیم گیری ها و برنامه های استان اثرگذاری مستقیم داشته است.
وی توضیح داد: در سال گذشته بین 400 تا چهار هزار بازدید از سایت هواشناسی استان در روز ثبت شده و سامانه 134نیز بین یکهزار و تا سه هزار تماس داشته است.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی اظهار کرد: در سال جاری ایستگاه های سینوپتیک هواشناسی در شهرستان زرندیه ، فراهان و فرمهین بهره برداری می شود که با آغاز به کار آن ها تعداد این ایستگاه های تخصصی در استان به 12 مورد می رسد.
ذوالفقاری یادآور شد: ایستگاه های باران سنجی در استان نیز 105 مورد است که تجهیز به سنجش دیتا لاگر (خودکار) مقدار و سرعت بارش و اعلام پیامکی با جدیت دنبال می شود.
وی اظهار کرد: از 12 ایستگاه مستقر استان 10 ایستگه خودکار هستند.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی ادامه داد: 2 ایستگاه آلودگی و سنجش گرد و غبار در سال جاری در اراک و ساوه نصب می شود.
*** 12 میلیون و 500 هزار تردد در ایام نوروز در محورهای ارتباطی استان مرکزی ثبت شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: 12 میلیون و 500هزار تردد در ایام تعطیلات نوروزی امسال در محورهای استان مرکزی ثبت شد که نسبت به مدت مشابه قبل آن 10 درصد افزایش دارد.
غلامرضا بهرامی نیا افزود: با وجود افزایش تردد و همچنین بارندگی و لغزنده بودن معابر در تعطیلات نوروزی امسال تلفات جاده ای سه نفر کمتر از نوروز پارسال بود که این مهم درایت و برنامه محوری را در ستاد نوروزی استان نشان می دهد.
وی اظهار کرد: در طرح نوروزی امسال 25 نفر در تصادف های محورهای ارتباطی در این استان جان خود را از دست دادند که این آمار در نوروز پارسال 28 نفر بود.
بهرامی نیا عنوان کرد: بیشترین تلفات جاده ای نوروز امسال در محورهای نراق دلیجان و ساوه بوئین زهرا هر کدام با سه کشته بوده است.
وی اطهار کرد: 25 دستگاه خودروهای امدادی در نوروز امسال در جاده های استان مستقر بودند که به طور متوسط روزانه به 30 خودرو خدمات رسانی کردند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی یادآور شد: 650 دستگاه اتوبوس در ایام تعطیلات نوروزی امسال مورد بازدید قرار گرفت که در مجموع 58 تخلف کشف شد که عمده آن نداشتن کپسول آتش نشانی و نقص در اسناد حمل و تردد بود.
بهرامی نیا گفت:در تعطیلات نوروزی امسال 161 هزار مسافر توسط ناوگان برون شهری در استان جا به جا شدند که نسبت به مدت مشابه قبل هفت درصد کاهش دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: 120 دستگاه اتوبوس پنج هزار و 248 مسافر راهیان نور در استان مرکزی را در سال گذشته جا به جا کردند.
وی عنوان کرد: د2 میلیون و 782 هزار مسافر در سال گذشته توسط ناوگان برون شهری در استان جا به جا شدند که نسبت به مدتمشابه قبل آن 10 درصد کاهش دارد.
وی دلیل این کاهش را گرایش خانواده ها به خودروی شخصی عنوان کرد و گفت: با این استقبال که از پنج سال گذشته روند آن شکل گرفته میزان تصادف های جاده ای افزایش می یابد و در ارزیابی های انجام گرفته بیشترین تصادف ها در استان مربوط به خودروهای پژو و پراید گزارش شده است.
مدیر راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی افزود: 62 تردد شمار در محورهای ارتباطی استان مرکزی مستقر است که 6 دستگاه آن در سال 95 نصب شده است.
بهرامی نیا، دوربین های ثبت تخلف نصب شده در مسیرهای ارتباطی استان در سال گذشته را 15 مورد عنوان کرد و گفت: در مجموع 26 دوربین ثبت تخلف رانندگی در راه های استان مستقر است که تخلف های مربوط به سرعت، رعایت نشدن فاصله طولی و حرکت در بین خطوط را به صورت لحظه ای و سرعت متوسط ثبت می کند.
وی توضیح داد: 2 دستگاه سیستم توزین در حال حرکت و تخلفات اضافه بار و تناژ نیزمحورهای ارتباطی استان فعال است.
وی خاطرنشان کرد: 168 میلیون و 500 تردد در سال گذشته در محورهای ارتباطی استان مرکزی انجام شده که در این زمینه استان مرکزی سهم سه و یک دهم درصدی را در ترددهای جاده های کشور دارد.
بهرامی نیا گفت: در طول سال گذشته محور های دلیجان 0 اصفهان و ساوه - بوئین زهرا 45 بیشترین تردد های سنگین را در استان مرکزی داشته اند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی افزود: بیشترین سرعت متوسط در محورهای استان که توسط 62 ترددشمار ثبت شده مربوط به آزادراه ساوه - همدانبا 104 کیلومتر در ساعت بوده است.
بهرامی نیا یادآور شد: شلوغ ترین محورهای ارتباطی استان نیز در سال گذشته آزاد راه ساوه تهران، بروجرد اراک، ساوه سلفچگان و اصفهان دلیجان بوده است.
وی عنوان کرد: استان مرکزی در سال های قبل 74 مقطع پرحادثه در محورهای ارتباطی داشت که بر اساس شاخص تعداد تصادف، تلفات فوتی، خسارات جرحی و مالی در بازه سه ساله شناسایی شده بود که اینک این نقاط پرحادثه به 32 مورد رسیده است.
مدیر راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت:حذف و اصلاح 23مقطع پرحادثه استان امسال در برنامه کاری راهداری استکه اعتبار آن 250 میلیارد ریال است.
بهرامی نیا ادامه داد: تمامی این مقاطع پرحادثه در گذشته آشکارسازی شده و علایم هشدار دهنده تخصصی برای آن ها نصب شده است.
وی توضیح داد: روکش آسفالت محورهای پرتردد استان نیز به طول 230 کیلومتر و با اعتبار 500 میلیارد ریال امسال هدفگذاری شده است.
***آسفالت و بتن طرح های راهسازی استان مرکزی بالای 90 درصد کیفی است
مدیر آزمایشگاه فنی مکانیک خاک استان مرکزی گفت: آسفالت و بتن درطرح های راهسازی استان مرکزی بالای 60 درصد کیفی است و با استانداردها مطابقت دارد.
محمد طلا شجاعی افزود:آزمایشگاه فنی خاک با تجهیزات تخصصی در مدیریت و نگهداری راه ها مداخله مستقیم دارد و با شناسنامه تهیه شده از راه ها بر اساس اطلاعات مستند و تجهیزات به روز اولویت در اصلاح و بهسازی راه ها را به متولیان ارائه می دهد.
وی توضیح دااد:این نهاد وظیفه کنترل کیفی طرح های عمرانی و راه سازی را برعهده دارد و به صورت پیش آزمون و مطالعاتی، حین انجام پروژه و مراحل پس از بهره برداری در طرح ها سنجش کیفی دارد و علاوه بر اثرگذاری بر عمر مفید سازه و تاسیسات از اطلاف اعتبار و هزینه های سربار با بهبود کیفیت جلوگیری می کند.
مهندس طلا شجاعی اظهار کرد: پنج شعبه آزمایش فنی مکانیک خاک در اراک، ساوه، خمین، زرندیه و دلیجان فعال است و 30 هزار آزمایش کیفی در آن ها در هر سال انجام می شود.
وی انجام 2 هزار متر حفاری در سال گذشته و اجرای 2 بخش کالیبراسیون و کنترل صلاحیت دستگاه های سنجش جرم و دما را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد.
طلا شجاعی گفت: در بخش بتن تجهیزات آزمایشگاهی به روز خریداری شده و در حوزه قیر و آسفالت نیز با 700 میلیون ریال اعتبار تاسیسات لازم برای آزمایشگاه های استان تهیه شده است.
ویمهمترین برنامه های امسال این نهاد را راه اندازی سامانه فرآیندها و اطلاعات آزمایشگاهی و اعلام نتایج آزمایشگاه ها با کد شناسه خاص به کارفرمایان، سه سمینار تخصصی در کیفیت سنجی اسفالت، بتن حضور در طرح های میفی حوزه نفت و گاز و راه اندازی آزمایشگاه فنی خاک در شهرستان های خنداب، کمیجان و تفرش عنوان کرد.
6 هزار و 400 کیلومترانواع راه در استان مرکزی وجود دارد که یکهزار و 200 کیلومتر آن اصلی و شریانی است.
6013/6992/خبرنگار آذراسفندیاری***انتشاردهنده:مژگان حیدری
وی توضیح داد: دولت تدبیر و امید در حوزه بزرگراه ها 102 کیلومتر به میرهای ارتباطی استان افزوده است و در این شاخص بزرگراه های استان از 318 کیلومتر به 420 کیلومتر افزایش یافته است.
وی گفت: در حوزه راه روستایی استان نیز در مدت فعالیت دولت یازدهم یکهزار و 395 کیلومتر راه ایجاد شده و طول مسیرهای ارتباطی روستایی استان از سه هزار و 13 کیلومتر به چهار هزار و 408 کیلومتر رسیده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی بیان کرد: فصل راه از مقوله های زیرساختی هر منطقه است و توجه دولت به شاخص های توسعه ای این بخش نشانگر نگاه علمی دولتمردان به اولویت های اساسی است.
شارقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر پارسال دولت به استان مرکزی گفت: در سفر دولت به استان سه هزار و 90 میلیارد ریال اعتبار به فصول حوزه حمل و نقل اختصاص یافت که پارسال در طرح های حوزه راهداری، راه آهن، راه روستایی، فرودگاه و امور حمل و نقل تخصیص 13 درصدی داشت و قرار است طبق زمانبندی مصوب با تخصیص 70 درصد تمامی طرح ها تکمیل شود.
وی اظهار کرد: برای 2 مسیر ارتباطی اراک به فرمهین و آهنگران به کمیجان که از طرح های مهم استان مرکزی است پیمانکار مشخص شده و همچنین اعتبار عمرانی مسیر ارتباطی دلیجان به نراق، شازند به ازنا، خمین به الیگودر و خمین به محلات نیز ابلاغ شده اما، هنوز تخصیص اعتبار صورت نگرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در حوزه مسکن اجتماعی که متولی آن بنیاد مسکن، بهزیستی ، کمیته امداد و راه و شهرسازی است اقدامات هدفمندی انجام شده و ستاد بازآفرینی شهری نیز در تعیین تکلیف سکونتگاه های غیررسمی با 18 دستگاه عضو فعالیت داشته که هر دستگاه تعریف پروژه دارد.
شارقی بیان کرد: بودجه پارسال راه و شهرسازی استان یکهزار و 400 میلیارد ریال بود که 180 میلیارد ریال آن تخصیص شد و امسال نیز هنوز در حوزه بودجه ای تصمیم سازی صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: در شهرهای بالای 25 هزار نفر استانتعهد طرح مسکن مهر کامل شده و 530 واحد فروش اقساطی واگذار شده است.
وی بیان کرد: در سال گذشته طرح جامع شهری اراک و همچنین طرح میدان شهدا تا هفتم تیر تهیه شد و بازنگری طرح جامع شهرهای محلات، کمیجان، آشتیان، دلیجان و محور ورودی بازار نراق صورت گرفت.
شارقی خاطرنشان کرد: افتتاح بیمارستان جایگزین 32 تختخوابه مامونیه با 37هزار متر مربع زیربنا و اعتبار 146 هزار میلیون ریال و بهره برداری از بیمارستان 24 تختخوابه خنداب با زیربنای 2 هزار و 800 متر مربع و اعتبار 65 میلیون ریال،افتتاح ایستگاه پایش محیط زیست کمیجان با زیربنای سه هزار متر مربع و اعتبار 200 میلیون ریال، ایستگاه هواشناسی زرندیه با 150 متر مربع زیربنا و اعتبار 2 هزار و 100 میلیون ریال از جمله طرح های انجام شده در این اداره کل در سال گذشته بوده است.
وی عنوان کرد: در حوزه طرح های عمراهنی راه پیوست پدافند غیرعامل امری ضروریست و در این خصوص مکاتبات لازم صورت گرفته و امسال با جدیت این مهم دنبال خواهد شد.
*** قطار گردشگری کشورهای اروپایی و آمریکایی 25 فروردین به اراک می رسد
مدیرکل راه آهن استان مرکزی گفت: قطار گردشگری کشورهای اروپایی و آمریکایی در ساعت 9 و 30 دقیقه شامگاه 25 فروردین ماه به ایستگاه راه آهن اراک می رسد و گردشگران ان توسط مقامات استانی مورد استقبال قرار می گیرند.
جلاالدین کوکنار افزود: این قطار برای نخستین بار در تعطیلات نوروزی برای آشنایی با جاذبه های گردشگری ایران به راه افتاده که 47 مسافر دارد و مقصد آن ایستگاه شوش است.
وی توضیح داد: در سال گذشته 500 هزار مسافر و پنج میلیون تن کالا در استان مرکزی توسط راه آهن جا به جا شده است.
مدیرکل راه آهن استان مرکزی خاطرنشان کرد: 17 هزار و 399 واگن مازوت نیز پارسال از استان مرکزی برای صادارات به بندر امام (ره) و بندرعباس ارسال شده است.
کوکنار توضیح داد: یکی از طرح هخای مهم راه آهن استان در سال جاری مسیر قطار اراک - قم است که در صورت تکمیل شدن سیر سفر اراک به تهران را 75 دقیقه کاهش می دهد و قطار با سرعت 250 تا 300 کیلومتر در ثانیه در آن قابل حرکت است.
وی اظهار کرد: 2خطه کردن این مسیر 140 کیلومتری پنج هزار میلیارد ریال و برقی کردن آن هفت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که این طرح به صورت فایناس با راه آهن ایتالیا در دست پیگیری ست و مدت زمان اجرای برقی شدن قطار در آن چهار ساله پیش بینی شده است.
مدیرکل راه آهن استان مرکزی خاطرنشان کرد: این طرح در برنامه های دولت دیده شده و مکاتبات لازم از طریق استاندار مرکزی با نهاد ریاست جمهوری صورت گرفته است و توافق نامه آن نیز با راه آهن ایتالیا منعقد شده است.
کوکنار توضیح داد: پیگیری طرح قطار حومه ای در شهر مهاجران و امیر کبیر نیز از برنامه مهم امسال راه آهن استان است این طرح سال گذشته آغاز شده و از 25 کیلومتر طول مسیر آن حدود 12 کیلومتر باقیست که عملیات انتخاب مسیسر صورت گرفته و پس از تملک آن عملیات ریل گذاری آغاز می شود.
وی بیان کرد: در مسیر تعیین شده پیشین تاسیسات زیربنایی نفت و گاز وجود داشت که با بازنگری مطالعات مسیر جدید از رباط میل انتخاب شده است.
کوکنار هزینه ایجاد هر کیلومتر زیرسازی خطوط ریلی را 20 میلیارد ریال، روسازی خط خطی 15 میلیارد ریال و ایجاد هر پل در مسیر خط ریل را 100 میلیارد ریال عنوان کرد.
وی یادآور شد: بستر لازم برای ایجاد مسیر ریلی شهر امیرکبیر نیز آماده است و از مسیر 2خطه حاضر استفاده می شود و مطالعات آن امسال تکمیل خواهد شد.
مدیرکل راه آهن استان مرکزی گفت: حرکت قطارها در استان مرکزی در راس ساعت و با کمترین تاخیر ممکن است و تاخیرهایی که در حد 2 دقیقه در سالهای قبل وجود داشت برطرف شده است.
***263 میلیمتر بارندگی امسال در استان مرکزی رخ داده است
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی گفت: میزان بارندگی استان در سال زراعی جاری 263 میلی متر بوده است که با توجه به تداوم بارش ها در آینده انتظار می رود که میانگین بلند مدت 280 میلی متر در استان پر شود.
مرتضی ذوالفقاری افزود: بیشترین بارش ها امسال در شهرستان شازند با 450 میلی متر و کمترین آن در دلیجان با 153 میلی متر بوده است.
وی تعداد ایستگاه های تخصصی هواشناسی استان را 160 ایستگاه عنوان کرد که به صورت شبانه روزی در بخش های تخصصی آلایندگی و گرد و غبار ، فرودگاهی، سینوپتیکبارشی و سنجش خودکار در حال پایش جوی و گزارش دهی هستند.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 51 هزار مورد پایش جوی در سال گذشته در استان مرکزی انجام شده که نتایج آن به صورت اطلاعیه، اخطاریه و پیش بینی ارائه شده است.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: پیش بینی های استان به صورت 72 ساعته، روزانه، جاده ای، آلودگی هوا و پیش بینی فصلی ارائه شده که در جای خود در تصمیم گیری ها و برنامه های استان اثرگذاری مستقیم داشته است.
وی توضیح داد: در سال گذشته بین 400 تا چهار هزار بازدید از سایت هواشناسی استان در روز ثبت شده و سامانه 134نیز بین یکهزار و تا سه هزار تماس داشته است.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی اظهار کرد: در سال جاری ایستگاه های سینوپتیک هواشناسی در شهرستان زرندیه ، فراهان و فرمهین بهره برداری می شود که با آغاز به کار آن ها تعداد این ایستگاه های تخصصی در استان به 12 مورد می رسد.
ذوالفقاری یادآور شد: ایستگاه های باران سنجی در استان نیز 105 مورد است که تجهیز به سنجش دیتا لاگر (خودکار) مقدار و سرعت بارش و اعلام پیامکی با جدیت دنبال می شود.
وی اظهار کرد: از 12 ایستگاه مستقر استان 10 ایستگه خودکار هستند.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی ادامه داد: 2 ایستگاه آلودگی و سنجش گرد و غبار در سال جاری در اراک و ساوه نصب می شود.
*** 12 میلیون و 500 هزار تردد در ایام نوروز در محورهای ارتباطی استان مرکزی ثبت شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: 12 میلیون و 500هزار تردد در ایام تعطیلات نوروزی امسال در محورهای استان مرکزی ثبت شد که نسبت به مدت مشابه قبل آن 10 درصد افزایش دارد.
غلامرضا بهرامی نیا افزود: با وجود افزایش تردد و همچنین بارندگی و لغزنده بودن معابر در تعطیلات نوروزی امسال تلفات جاده ای سه نفر کمتر از نوروز پارسال بود که این مهم درایت و برنامه محوری را در ستاد نوروزی استان نشان می دهد.
وی اظهار کرد: در طرح نوروزی امسال 25 نفر در تصادف های محورهای ارتباطی در این استان جان خود را از دست دادند که این آمار در نوروز پارسال 28 نفر بود.
بهرامی نیا عنوان کرد: بیشترین تلفات جاده ای نوروز امسال در محورهای نراق دلیجان و ساوه بوئین زهرا هر کدام با سه کشته بوده است.
وی اطهار کرد: 25 دستگاه خودروهای امدادی در نوروز امسال در جاده های استان مستقر بودند که به طور متوسط روزانه به 30 خودرو خدمات رسانی کردند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی یادآور شد: 650 دستگاه اتوبوس در ایام تعطیلات نوروزی امسال مورد بازدید قرار گرفت که در مجموع 58 تخلف کشف شد که عمده آن نداشتن کپسول آتش نشانی و نقص در اسناد حمل و تردد بود.
بهرامی نیا گفت:در تعطیلات نوروزی امسال 161 هزار مسافر توسط ناوگان برون شهری در استان جا به جا شدند که نسبت به مدت مشابه قبل هفت درصد کاهش دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: 120 دستگاه اتوبوس پنج هزار و 248 مسافر راهیان نور در استان مرکزی را در سال گذشته جا به جا کردند.
وی عنوان کرد: د2 میلیون و 782 هزار مسافر در سال گذشته توسط ناوگان برون شهری در استان جا به جا شدند که نسبت به مدتمشابه قبل آن 10 درصد کاهش دارد.
وی دلیل این کاهش را گرایش خانواده ها به خودروی شخصی عنوان کرد و گفت: با این استقبال که از پنج سال گذشته روند آن شکل گرفته میزان تصادف های جاده ای افزایش می یابد و در ارزیابی های انجام گرفته بیشترین تصادف ها در استان مربوط به خودروهای پژو و پراید گزارش شده است.
مدیر راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی افزود: 62 تردد شمار در محورهای ارتباطی استان مرکزی مستقر است که 6 دستگاه آن در سال 95 نصب شده است.
بهرامی نیا، دوربین های ثبت تخلف نصب شده در مسیرهای ارتباطی استان در سال گذشته را 15 مورد عنوان کرد و گفت: در مجموع 26 دوربین ثبت تخلف رانندگی در راه های استان مستقر است که تخلف های مربوط به سرعت، رعایت نشدن فاصله طولی و حرکت در بین خطوط را به صورت لحظه ای و سرعت متوسط ثبت می کند.
وی توضیح داد: 2 دستگاه سیستم توزین در حال حرکت و تخلفات اضافه بار و تناژ نیزمحورهای ارتباطی استان فعال است.
وی خاطرنشان کرد: 168 میلیون و 500 تردد در سال گذشته در محورهای ارتباطی استان مرکزی انجام شده که در این زمینه استان مرکزی سهم سه و یک دهم درصدی را در ترددهای جاده های کشور دارد.
بهرامی نیا گفت: در طول سال گذشته محور های دلیجان 0 اصفهان و ساوه - بوئین زهرا 45 بیشترین تردد های سنگین را در استان مرکزی داشته اند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی افزود: بیشترین سرعت متوسط در محورهای استان که توسط 62 ترددشمار ثبت شده مربوط به آزادراه ساوه - همدانبا 104 کیلومتر در ساعت بوده است.
بهرامی نیا یادآور شد: شلوغ ترین محورهای ارتباطی استان نیز در سال گذشته آزاد راه ساوه تهران، بروجرد اراک، ساوه سلفچگان و اصفهان دلیجان بوده است.
وی عنوان کرد: استان مرکزی در سال های قبل 74 مقطع پرحادثه در محورهای ارتباطی داشت که بر اساس شاخص تعداد تصادف، تلفات فوتی، خسارات جرحی و مالی در بازه سه ساله شناسایی شده بود که اینک این نقاط پرحادثه به 32 مورد رسیده است.
مدیر راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت:حذف و اصلاح 23مقطع پرحادثه استان امسال در برنامه کاری راهداری استکه اعتبار آن 250 میلیارد ریال است.
بهرامی نیا ادامه داد: تمامی این مقاطع پرحادثه در گذشته آشکارسازی شده و علایم هشدار دهنده تخصصی برای آن ها نصب شده است.
وی توضیح داد: روکش آسفالت محورهای پرتردد استان نیز به طول 230 کیلومتر و با اعتبار 500 میلیارد ریال امسال هدفگذاری شده است.
***آسفالت و بتن طرح های راهسازی استان مرکزی بالای 90 درصد کیفی است
مدیر آزمایشگاه فنی مکانیک خاک استان مرکزی گفت: آسفالت و بتن درطرح های راهسازی استان مرکزی بالای 60 درصد کیفی است و با استانداردها مطابقت دارد.
محمد طلا شجاعی افزود:آزمایشگاه فنی خاک با تجهیزات تخصصی در مدیریت و نگهداری راه ها مداخله مستقیم دارد و با شناسنامه تهیه شده از راه ها بر اساس اطلاعات مستند و تجهیزات به روز اولویت در اصلاح و بهسازی راه ها را به متولیان ارائه می دهد.
وی توضیح دااد:این نهاد وظیفه کنترل کیفی طرح های عمرانی و راه سازی را برعهده دارد و به صورت پیش آزمون و مطالعاتی، حین انجام پروژه و مراحل پس از بهره برداری در طرح ها سنجش کیفی دارد و علاوه بر اثرگذاری بر عمر مفید سازه و تاسیسات از اطلاف اعتبار و هزینه های سربار با بهبود کیفیت جلوگیری می کند.
مهندس طلا شجاعی اظهار کرد: پنج شعبه آزمایش فنی مکانیک خاک در اراک، ساوه، خمین، زرندیه و دلیجان فعال است و 30 هزار آزمایش کیفی در آن ها در هر سال انجام می شود.
وی انجام 2 هزار متر حفاری در سال گذشته و اجرای 2 بخش کالیبراسیون و کنترل صلاحیت دستگاه های سنجش جرم و دما را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد.
طلا شجاعی گفت: در بخش بتن تجهیزات آزمایشگاهی به روز خریداری شده و در حوزه قیر و آسفالت نیز با 700 میلیون ریال اعتبار تاسیسات لازم برای آزمایشگاه های استان تهیه شده است.
ویمهمترین برنامه های امسال این نهاد را راه اندازی سامانه فرآیندها و اطلاعات آزمایشگاهی و اعلام نتایج آزمایشگاه ها با کد شناسه خاص به کارفرمایان، سه سمینار تخصصی در کیفیت سنجی اسفالت، بتن حضور در طرح های میفی حوزه نفت و گاز و راه اندازی آزمایشگاه فنی خاک در شهرستان های خنداب، کمیجان و تفرش عنوان کرد.
6 هزار و 400 کیلومترانواع راه در استان مرکزی وجود دارد که یکهزار و 200 کیلومتر آن اصلی و شریانی است.
6013/6992/خبرنگار آذراسفندیاری***انتشاردهنده:مژگان حیدری
کپی شد