این روستا که به نام طراران نیز شهرت دارد در دهستان بازرجان بخش مرکزی واقع شده و یکی از تاریخی ترین و پرجاذبه ترین مناطق گردشگری تفرش می باشد که در عرض جغرافیایی 34 درجه و 44 دقیقه شمالی و 49 درجه و 57 دقیقه طول شرقی واقع شده ‌و قدمت آن به دوره ایلامیان و یا مادها باز می گردد.
روستای دلارام از شمال با کوه ها، از جنوب با روستای چال، از شرق به زاغر و از غرب با نقوسان مجاور است و بعد از گذشت از جاده های سرسبز تفرش و مشاهده باغ های مصفا و چشم اندازهای کم نظیر اطراف جاده، نام آشنای آن هویدا می شود.
دلارام به نام دهکده پزشکان ایران شهرت دارد و محل تولد بسیاری از پزشکان ایران مانندپروفسور اردشیر قوام زاده پدر پیوند مغز و استخوان ایران و پروفسور احمد پارسا پیشکسوت دانش گیاه شناسی نوین ایران است.
در یک قرن اخیر این خطه پزشک پرور در حوزه بهداشت و درمان نقش آفرینی داشته و از دیرباز در حوزه داروهای گیاهی و طبیبان سنتی شهره بود و بیماران به سایر مناطق هم جوار نیز سرویس می دااد و مردم این دیار در ترغیب فرزندان خود به فراگیری علم طب موفقیت های زیادی داشته اند.
برچسب دهکده پزشکان ایران یکی از جذابیت های خاص برای روستای دلارام محسوب می شود و در سال های اخیر در جذب گردشگر به این روستای زیبا اثرگذار بوده است.
در این روستا درخت گردویی به نام انوشیروان وجود دارد که اهالی روستا معتقدند این درخت توسط انوشیروان پادشاه ایرانی کاشته شده است و سالانه 25 تا 30 هزار عدد گردو می دهد.
قدمت این درخت تنومند و کهنسال هزار ساله است که پس از تنه عظیم الجثه به 6 شاخه قطور تقسیم می شود و هر شاخه به تنهایی هیبت و عظمت یک درخت چندین ساله را دارد.
بیشه مردم روستای دلارام بیشتر باغداری و کشاورزی و عمده محصولات آن که کیفیت بسیار مطلوبی نیز دارند شامل گردو، بادام و سنجد است.
در حواشی این روستای تاریخی جاذبه های طبیعی و فرهنگی متعددی وجوددارد که می توان به دشت طراران، قلعه دختر، قلعه معمار، تخت رستم، گردو شهسواری، آب گراب، سرخاک، رزاوه، کوه سه سوراخ، شاه چنار، سراسر و چشمه علی اشاره کرد.
سرپرست معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: روستای دلارام تفرش به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری مصوب شده است و برای آن مجوز استقرار اقامتگاه هاه های بوم گردی با همکاری فرماندار، بخشدار و دهیاری ها صادر شده و تلاش می شود که در کنار جاذبه های تاریخی و طبیعی تجربه زیست روستایی نیز برای گردشگران در این خطه مهیا شود.
سید حسن حسینی افزود: علاوه بر دلارام در جوار این روستا در نقوسان نیز که یکی دیگر از روستاهای دیدنی و پرجاذبه تفرش است مجوز اقامتگاه های بوم گردی صادر شده است.
وی، ایجاد چادرهای گردشگری، اقامت های بوم گردی، توسعه جوامع محلی و آموزش برای اهالی روستا در راستای تشخیص نقاط قوت ورود گردشگر به روستا توسط اهالی آن روستا را از جمله اقدامات در نظر گرفته شده برای روستاها دلارام عنوان کرد.
حسینی بیان کرد: دخیل کردن ساکنان روستایی در اقتصاد گردشگری محور وروش های درآمدزایی سازگار با محیط زیست و طبیعت گردی موجب رونق اشتغال و اقتصاد منطقه می شود که بر همین اساس اجرایی کردن مولفه های بوم گردی در دلارام با جدیت در دستور کار است.
سرپرست معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در ادامه با اشاره به این امر که روستاهای تفرش از وسایل و آثار باستانی با قدمت بالا برخوردار است، اظهار کرد: طرح هر خانه یک موزه نیز از دیگر برنامه هایی است که در دست اجرا ست و زیرساخت ها و برنامه های آن در دست پیگیری است.
حسینی تصریح کرد: دلارام قابلیت استقرار سایت موزه را نیز دارد اما، مسئله تامین حفاظت از این آثارها توسط روستائیان هنوز نهایی نشده و در دست بررسی است.
وی، در خصوص مجوزهای صادر شده در راستای اقامتگاه های بوم گردی گفت: در خواست های ارائه شده در این راستا در کمیته گردشگری مطرح می شود و اگر عدم انطباقی وجود داشته باشد پس از رفع نواقص مجوز ها صادر می شود.
سرپرست معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: بحث اقامت شب در روستا و استفاده از محصولات روستایی دلارام از اولویت های طرح گردشگری دلارام استو به همین منظور استقرار چادرهای گردشگری و ایجاد سرویس بهداشتی، نمازخانه، سکوهای نشیمن و اقامتگاه که نیاز مسافران در گام نخست دنبال می شود.
وی، اعتبارات پیش بینی شده در این خصوص را برای روستاهای شهرستان تفرش 2 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: به محض تخصیص اعتبار برنامه های پیش بینی شده دنبال می شود.
سرپرست معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بیان کرد: دلارام به عنوان دهکده سلامت در کشور پایلوت شده است و سرمایه گذارانی در این راستا در شهرستان اعلام آمادگی کرده اند که سازمان میراث فرهنگی نیز حمایت های خود را در این خصوص انجام و تسهیلات مورد نظر را ارائه می دهد.
شهرستان تفرش با جمعیت بیش از 25 هزار نفری در 95 کیلومتری اراک مرکز استان مرکزی واقع شده است.
7114/6013/ خبرنگار: شیما کریمی*** انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.