به گزارش ایرنا؛ محمود زمانی قمی روز پنجشنبه در نشست اقتصاد مقاومتی که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، برگزار شد گفت: در 9 ماهه نخست سال جاری 172 پروانه بهره برداری صنعتی با سرمایه گذاری 464 میلیارد تومان و استغالزایی هزار و 532 نفر در این استان صادر و به بهره برداری رسید.
وی افزود: تعداد پروانه بهره برداری صادر شده در نه ماهه نخست سال گذشته؛ معادل با 134 پروانه با سرمایه گذاری 256 میلیارد تومان و اشتغالزایی هزار و 135 نفر بوده است.
نماینده عالی دولت در استان مرکزی تصریح کرد: در این مدت 400 جواز تاسیس صنعتی با سرمایه گذاری پیش بینی شده شش هزار و 183 میلیارد تومان و ظرفیت اشتغالزایی 14 هزار و 500 نفر توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت صادر شد که این آمار از اقبال عمومی سرمایه گذاری و کار آفرینان به سرمایه گذاری در بخش صنعت استان حکایت دارد.
وی گفت: مجموع پروانه بهره برداری صنعتی استان مرکزی بالغ بر دو هزار و 743 مورد معادل سه و هشت دهم درصد از کل کشور و سرمایه گذاری صنعتی انجام شده در قالب واحدهای موجود بالغ بر 14 هزار و 197 میلیارد تومان است.
زمانی قمی بیان کرد: استان مرکزی از منظر شاخص های پروانه های بهره برداری و سرمایه گذاری صنعتی در جایگاه چهارم کشور قرار دارد.
زمانی قمی اضافه کرد: تعداد شاغلین واحدهای صنعتی استان بیش از 104 هزار نفر معادل چهار و هفت دهم درصد از کل شاغلین صنعت کشور است و از این حیث استان مرکزی در رتبه ششم کشور قرار دارد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در هشت ماهه نخست سال جاری 30 پروانه اکتشاف معدن، 10 پروانه بهره برداری معدنی با ذخیره قطعی 2 و شش دهم میلیون تن و ظرفیت استخراج سالیانه 177 هزار تن و اشتغالزایی 63 نفر صادر شده است.
وی گفت: تعداد کل پروانه های بهره برداری معدنی استان 489 فقره است که ذخیره این معادن، هزار و 322 میلیون تن با 24 میلیون تن ظرفیت استخراج و تولید سالیانه برآورد شده است.
زمانی قمی استان مرکزی را در زمینه استخراج و تولید سنگ تراورتن، سولفات سدیم، سرب، روی و آهن پلاسری دارای جایگاه ممتازی در کشور دانست.
وی در ادامه به وضعیت بخش تجارت خارجی استان اشاره کرد و گفت: صادرات غیر نفتی استان طی نه ماهه نخست سال جاری معادل 464 میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش، 33 درصد رشد داشته است.
استاندار مرکزی افزود: متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی استان طی این مدت 748 دلار و متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی کشور 343 دلار بوده و تعداد کشورهای هدف صادراتی استان از 48 کشور در سال قبل به 56 کشور در سال جاری افزایش داشته است.
وی ارزش واردات استان مرکزی طی نه ماه ابتدای سال جاری را 197 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: ترکیب عمده واردات استان شامل مواد اولیه، بسته بندی، همچنین ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز صنایع استان است که به دلیل رفع محدودیت های بین المللی پس از برجام رشد داشته است.
زمانی قمی اضافه کرد: افزایش قابل ملاحظه گشایش اعتبارات اسنادی خارجی (LC) و در مقابل کاهش صدور حوالجات ارزی به دلیل رفع محدویت های بین المللی پس از برجام از جمله افتخارات بخش اقتصادی استان مرکزی است.
وی بیان کرد: صدور 90 میلیون دلار LC و 15 میلیون دلار حواله ارزی در هشت ماهه اول سال جاری توسط بانک توسعه صادرات استان مرکزی یکی از اقدامات ارزشمند حوزه تجارت خارجی است.
استاندار مرکزی گفت: براساس اعلام رسمی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان در بهار امسال معادل هفت و نیم درصد بوده که نسبت به نرخ بیکاری استان مرکزی در بهار سال گذشته (10 و سه دهم درصد) به میزان 2 و هشت دهم درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری استان مرکزی در تابستان سال جاری نیز معادل 6 و هفت دهم درصد اعلام شد که نسبت به تابستان سال گذشته (هفت و چهار دهم درصد) به میزان هفت دهم درصد کاهش یافته است.
استاندار مرکزی با اشاره به تشکیل کمیته نظارت بر پرداخت تسهیلات رونق اتولید در استان مرکزی گفت: براساس عملکرد این کمیته دربخش صنعت؛ 63 واحدصنعتی مورد بازدید قرار گرفت.
وی افزود: پرداخت تسهیلات رونق تولید در استان مرکزی سبب شد تا ظرفیت تولید 33 و سه دهم درصد از واحدها تثبیت شده و ظرفیت تولید 66 و هفت دهم درصد از واحدها نیز بین 10 تا 60 درصد افزایش یابد.
زمانی قمی گفت: در بخش کشاورزی نیز از 56 طرح بازدید و پرداخت تسهیلات به طرح های منتخب موجب تثبیت 42 فرصت شغلی و ایجاد 20 فرصت شغلی جدید شد.
استان مرکزی با 2800 واحد صنعتی به عنوان یکی از چهار قطب صنعتی کشور به شمار می رود.
6992/3075/خبرنگار: آذر اسفندیاری *** انتشاردهنده: حسین مهدی زاده اصفهانی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.