به گزارش ایرنا، سروان حامد راهزانی روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی خانواده و تهدیدات مجازی در استانداری مرکزی گفت: والدین به منظور کنترل فرزندان خود در استفاده از گوشی تلفن هوشمند، مدت زمان تعیین کنند و اجازه ندهند آنان با عضویت در شبکه های اجتماعی در دام شیادان اینترنتی بیفتند.
وی گفت: نباید کودکان و نوجوانان برای جستجو موضوعی، در شبکه اینترنت از موتورهای جستجوگر مطرح استفاده کنند زیرا با تایپ هر حرف، کلماتی مستهجن را مشاهده خواهند کرد که عواقب سوء دارد بنابراین بهتر است از موتورهای جستجوی مناسب کودکان نظیر kidrex و rahoklids استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: آسیب ها و تهدیدهای شبکه های اجتماعی در زیرشاخه های سیاسی، امنیتی، روانی، فرهنگی و خانوادگی دارد که کم توجهی به این مقوله آسیب های جدی را برپیکره خانواده و جامعه وارد می سازد.
راهزانی افزود: گفت و گو در بین خانواده های ایرانی به 15 دقیقه در روز کاهش یافته و این زنگ خطر بزرگ اجتماعی که به صدا درآمده است، نتیجه گسترش شبکه های اجتماعی است.
کارشناس پلیس فتا نیروی انتظامی استان مرکزی با یادآوری اینکه، برخی آسیب های اجتماعی از فضاهای مجازی نشات می گیرد افزود: 68 درصد طلاق های ثبت شده در 150 کشور دنیا به علت ارتباط یکی از طرفین با جنس مخالف در شبکه های مجازی است.
راهزانی افزود: کاربران برای امور شخصی از سیستم مجزا و غیراداری استفاده میکنند و ضروری است اطلاعات و مطالب مهم خود را در یک هارد اکسترنال در مکان امن از نفوذ هکرها نگهداری کنند.
کارشناس پلیس فتا نیروی انتظامی استان مرکزی گفت: مموری، از مسواک هم شخصی تر است و نباید آن را در اختیار افراد ناشناس قرار داد و برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده، بر روی آن باید رمز گذاری صورت گیرد.
سروان راهزانی افزود: هرگز در کافی نت ها و مراکز عمومی عملیات بانکی انجام نشود در صورت اجبار از صفحه کلید درگاه بانک استفاده شود.
وی اظهار کرد: نیازی نیست کاربر در فضای مجازی هویت خود را آشکار کند و مخفی ماندن هویت، از سوء استفاده های احتمالی شیادان اینترنتی جلوگیری می کند.
راهزانی گفت: کاربران همواره مقید باشند آنتی ویروس رایانه خود را به روز رسانی کنند تا از ورود افراد سوء استفاده گر درامان باشند.
وی به کابران اینترنتی توصیه کرد، هنگام پاسخگویی به ایمیل ها، هرگز از گزینه reply استفاده نکنید و همچنین از استفاده رایانه شخصی، برای امور اداری جدا خوداری کنند.
کارشناس پلیس فتا نیروی انتظامی استان مرکزی گفت: هتک حیثیت، نشر اکاذیب، توهین به مقدسات، ایجاد کانال یا گروه های غیرمجاز، دسترسی غیرمجاز به اکانت های دیگران از نمونه جرایم ارتباط با شبکه های اجتماعی است.
سروان راهزانی، به بانوان توصیه کرد: به هیچ عنوان تصویر خود را با وجود حجاب در شبکه های اجتماعی و به ویژه پروفایل تلگرام قرار ندهند، زیرا شیادان اینترنتی با استفاده از شگردهای مختلف و به سهولت آنان را طعمه قرار می دهند.
وی، اشاعه دهنده فحشا، اشاعه دهنده افکار گروه های غیردینی، تفکرات فرقه ها و افکارضد اسلامی و ضد شیعی را از جمله تهدیدات فرهنگی در شبکه های اجتماعی معرفی کرد.
راهزانی اظهار کرد: اعتماد در فضای مجازی مزحک و احمقانه است و در شبکه های اجتماعی دختران جوان به راحتی گول می خوردند و با اعتماد فراهم شده تصاویر شخصی خود را در اختیار کاربران قرار می دهند.
در این کارگاه آموزشی 80 نفر از بانوان شاغل دستگاه های اجرایی اراک و فرمانداری های استان مرکزی حضور داشتند.
49 درصد از جمعیت یک میلیون و 414 هزار نفری استان مرکزی را زنان تشکیل می دهند.
6991/ 6013/خبرنگار: معصومه ابراهیمی *** انتشاردهنده:مژگان حیدری

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.