کلانشهر اراک بیش از ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و در این خطه ساختمان‌ها و برج‌های مرتفع زیادی شکل گرفته که وقوع احتمالی آتش سوزی در آن‌ها می‌تواند تکرار کننده پلاسکویی دیگری باشد.

به گزارش جماران، ایرنا نوشت: نام پلاسکو که می‌آید ناخودآگاه تصویر زبانه‌های آتش در ۱۷ طبقه یکی از مراکز تجاری چهارراه استانبول تهران در ذهن مرور می‌شود و عمق فاجعه و دردناکی ماجرا آنجاست که ۱۵ آتش نشانی که برای نجات گرفتار شدگان، پا در دل آتش گذاشتند، اما خود طعمه حریق شدند.

حادثه پلاسکو هشداری جدی بود که شاید هنوز زنگ خطرش در بسیاری از شهرها و کلانشهرهای کشور از جمله اراک به گوش نرسیده و جدای از ناایمن بودن برخی واحدهای تجاری و مسکونی، مساله‌ای به نام کمبود امکانات و تجهیزات امداد رسانی از جمله نردبان‌های بلند، بر شدت ماجرا افزوده است.

تعارف را که کنار بگذاریم، اراک با وجود مجتمع‌های تجاری و مسکونی بلند مرتبه تصویری از یک پلاسکوی احتمالی در قاب حادثه است.

مجتمع‌های تجاری اسلامی، سعادت، اتحاد، طلا و اطلس در شهر اراک جدای از برج‌های مسکونی به اندازه‌ای آبستنِ حادثه هستند که خدای ناکرده با وجود کوچکترین حریق، فاجعه آفرین خواهند بود و این درحالی است آتش نشانی اراک هنوز از نردبان امدادی بلند مرتبه بی بهره است.

خرید نرده‌بان ۶۸ متری برای آتش نشانی اراک به عنوان یک ضرورت از سال‌های گذشته و ادوار مختلف شوراها مطرح بوده و حتی در شورای پنجم اراک نیز به تصویب رسید اما هنوز رنگ و بوی تحقق نگرفته است.

جای سوال است اگر خرید این نرده‌بان هنوز به عنوان یک اولویت در برنامه‌های مدیریت شهری نیست، اگر اتفاق و حادثه‌ای مانند پلاسکو در اراک رخ دهد، چه سرنوشتی در انتظار حادثه دیدگان است؟

نرده‌بان ۶۸ متری ۵۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد/ با محدودیت منابع روبرو هستیم

رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: منابع مالی محدود است و باید ضمن دسته‌بندی اولویت‌ها، تلاش شود تا سایر موارد از طرق دیگری تامین شود.

سید وحید میرنظامی افزود: برخی تجهیزات و تاسیساتی که نیاز فوری نداشته و از قبل خریداری شده به دلیل نداشتن دانش نگهداری آنها، دچار ایراد شده و نیاز است اگر وسلیه و تجهیزاتی برای روز مبادا خریدای می‌شود به مسئله نگهداری آن نیز توجه شود تا سرمایه‌گذاری صورت گرفته هدر نرود.

وی بیان کرد: برای خرید یک نرده بان ۶۸ متری بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و به واقع تامین این میزان اعتبار در شرایط فعلی امکان پذیر نیست.

رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: هزینه بالای این نرده‌بان بسیاری از اعضای شورا را قانع نمی‌کند زیرا بر این اعتقاد دارند که در شهری مانند اراک با وجود آلودگی هوای بالا، خرید اتوبوس شهری برای جایگزین کردن اتوبوس‌های فرسوده واجب تر است یا یک نرده‌بان؟

میرنظامی اظهار داشت: هم‌اکنون ۸۰ دستگاه اتوبوس فعال در اراک وجود دارد که تعداد زیادی از آنها فرسوده و نیاز به بازسازی دارد و علاوه بر اتوبوس‌های فعال، ۱۲۰ دستگاه جدید دیگر نیز نیاز است.

وی گفت: برج سازان و ساکنان آن‌ها و صنایع در بحث ایمنی و جلوگیری از حوادث احتمالی وظیفه دارند و باید در تامین بخشی از خرید نرده‌بان مشارکت کنند.

خرید نرده‌بان در امدادرسانی حوادث احتمالی اراک یک ضرورت جدی است

شهردار اراک هم ضمن اعتقاد به لزوم تهیه نرده‌بان بلندمرتبه برای امدادرسانی، خواستار بررسی راهکارهای تامین اعتبار این نردبان شد.

علیرضا کریمی معتقد است: شمار ساختمان‌های بالای ۲۰ طبقه زیادی در اراک افزایش قارچ گونه دارد که اگر آتش‌سوزی در آنها رخ دهد، نبود تجهیزات لازم از جمله نرده‌بان بلند، فاجعه آفرین است.

وی این را هم گفت که ۱۵۰ میلیارد ریال برای انعقاد قرارداد خرید این نرده‌بان در بودجه مصوب امسال شهرداری در نظر گرفته شده اما کافی نیست.

شهردار اراک توضیح داد که این نرده‌بان بلند در داخل کشور تولید نمی‌شود و وارداتی است که پس از اخذ قرارداد در یک مدت زمان، ساخته و وارد کشور می‌شود.

کریمی اظهار داشت: بر اساس آخرین استعلام شهرداری، هزینه تهیه این نرده‌بان ۶۸ متری، ۶۸۰ میلیارد ریال است که با نوسان قیمت ارز، به طور قطع بهای آن افزایش بیشتری پیدا می‌کند.

دست آتش نشانان اراکی در حوادث کوتاه است

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک نیز معتقد است: پایتخت صنعت ایران همچنان چشم انتظار خرید خودروی نردبان‌دار است.

آتش پاد دوم مسعود آقازیارتی به ایرنا گفت: پس از پیگیری‌های متعدد در سال‌های گذشته، خرید خودروی نردبان دارِ بلندمرتبه آتش نشانی اراک مصوب و اعتبار لازم برای عقد قرارداد و صدور پیش پرداخت آن در بودجه سال‌جاری شهرداری تخصیص داده شد.

وی بیان کرد: وجود این تجهیزات امدادی نقشی حیاتی برای حفظ جان همشهریان در بروز حوادث و آتش سوزی به ویژه در ارتفاعات و بلندمرتبه‌های تجاری و مسکونی دارد.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمت ایمنی شهرداری اراک به این نکته اشاره کرد که بحث بلندمرتبه‌سازی تجاری و مسکونی در نقاط مختلف کلانشهر اراک در سال‌های گذشته شکل گرفته، تعدادی از آنها نیز به دلایل مختلف دارای مشکلات عدیده ایمنی هستند که به همین علت نیز نتوانسته‌اند پایان کار ساختمانی دریافت کنند.

آتش پاد دوم آقازیارتی اظهار داشت: خودایمن بودن ساختمان‌ها و رعایت نکات ایمنی از قبیل سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، پله‌های فرار، جعبه‌های آتش نشانی، لوله خشک آب آتش نشانی و سایر موارد، نافی نیاز خودروی نردبان دار نیست چرا که وجود این خودرو نقش بسیار زیادی در کاهش خسارت‌های مالی و جانی در هنگام بروز حادثه و آتش سوزی در ساختمان‌های بلند دارد.

وی گفت: با بررسی حوادث و آتش‌سوزی در ساختمان‌های بلند در کشورهای دیگر به خصوص در سال‌های گذشته، به وضوح مشاهده می‌شود که با وجود تجهیزات پیشرفته ایمنی در درون ساختمان، کارآیی خودروی نردبان دار یک ضرورت است که در صورت عدم وجود آن تلفات انسانی افزایش پیدا می‌کند.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی اراک تاکید کرد: نجات جان انسان‌ها فلسفه وجودی شکل گیری آتش نشانی است و این خودرو به جز اطفای حریق، قابلیت انتقال مصدومان و محبوس‌شدگان در ساختمان‌های بلند را دارد و چنان‌چه حادثه آتش‌سوزی در طبقات بالای ساختمان‌های مرتفع رخ دهد با تجهیزات موجود آتش‌نشانی این کلانشهر، امکان کمک رسانی به آن‌ها میسر نیست.

وی افزود: شهردار اراک تاکید ویژه‌ای بر مباحث ایمنی شهری دارند و مراحل قانونی انعقاد قرارداد خرید این خودرو در دست اقدام است که امید است پس از سال‌ها، کلانشهر اراک نیز به این تجهیزات پیشرفته مجهز شود.

خرید نرده‌بان بلند مرتفع برای آتش‌نشانی اراک منع قانونی ندارد

سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: خرید نرده‌بان مرتفع برای آتش‌نشانی اراک شاید منع کارشناسی داشته باشد اما منع قانونی ندارد.

عباس خسروانی افزود: بحث خرید نرده‌بان ۶۸ متری مصوبه شورای پنجم است و ارتباطی با شورای ششم ندارد و این شورا به هیچ عنوان نمی‌تواند دخالتی در مصوبه قانونی شورای گذشته داشته باشد.

وی بیان کرد: در راستای خرید این نرده‌بان و تحقق نشدن آن تاکنون، شهرداری باید پاسخگو باشد و مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیز در بودجه امسال شهرداری برای ثبت سفارش خرید پیش بینی شده است.

سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: شهرداری باید ابتدا ثبت سفارش خرید این نرده‌بان را دنبال کند و آماده سازی و تحویل آن یک زمان طولانی نیاز دارد که مابقی اعتبار مورد نیاز باید در بودجه سال ۱۴۰۱ پیش‌بینی شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.