«فرزاد کوهدانی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اراضی در قالب ۵۶ طرح به سامانه آبیاری نوین تجهیز شده و عملیات اجرایی ۲ هزار و ۸۱۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی در قالب ۱۱۸ طرح نیز در دست انجام است.
وی ادامه داد: با اجرای این طرحها سالانه از هدررفت ۲۰ میلیون متر مکعب آب کشاورزی جلوگیری میشود.
سرپرست مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یادآور شد: ۱۶۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی مستعد اجرای طرحهای آبیاری نوین بوده و تاکنون ۶۸ هزار و ۱۰۵ هکتار این اراضی به انواع سامانه آبیاری تحت فشار تجهیز شدهاست.
وی ادامه داد: سه هزار و ۶۰۶ رشته قنات در استان مرکزی وجود دارد که در راستای افزایش آبدهیآنها پارسال عملیات احیا، مرمت و بازسازی در ۲۱۰ رشته قنات به طول ۱۹۰ کیلومتر انجام شده و حدود ۲۰ درصد افزایش آبدهی را در پی داشته است.
سرپرست مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: عملیات تجهیز و نوسازی اراضی زیردست سدهای استان مرکزی نیز پارسال در قالب ۲ طرح در ۱۴۰ هکتار انجام شد.
کوهدانی از اجرای پوشش ۶ کیلومتری در نهرهای اراضی کشاورزی شهرستانهای ساوه، خنداب، شازند و تفرش در این مدت خبرداد و افزود: اجرای این طرحها با هدف جلوگیری از هدررفت آب کشاورزی در استان اجرایی شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی لوله گذاری انتقال آب کشاورزی، کانال و ایزولاسیون نهرهای سنتی نیز به طول هشت کیلومتر در راستای جلوگیری از هدررفت آب درسال گذشته انجام شد.
سرپرست مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: پنج هزار و ۱۰۰ متر لولهگذاری انتقال آب کشاورزی در شهرستانهای اراک، خمین و شازند از سوی تعاونیهای تولید سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در حال انجام است.
استان مرکزیبا ۹۰ هزار بهرهبردار در زمره ۱۰ استان برتر کشور در فعالیتهای کشاورزی است.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.