علیرضا ایزدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اغلب بناهای تاریخی و قدیمی استان دارای سازههای خشت و گلی هستند و امکان تخریب آنها در پی بارشهای گسترده وجود دارد.
وی ادامه داد: هر سال اقداماتی از قبیل مرمت کلی، تغییر کاربری برای جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی استان انجام میپذیرد به طور مثال سالهای گذشته اقداماتی در ارگ میشیجان انجام و کاروانسرای دو دهک دلیجان نیز سال گذشته به بهره برداری رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار کرد: سال گذشته مرمت ۴۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲.۳ میلیارد تومان (جدای از مشارکت بخش خصوصی) در استان انجام شده که این امر با شناسایی نقاط آسیب پذیر و بر اساس در نظر گرفتن اعتبار ابلاغی ملی یا استانی برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب یا خسارت بیشتر به بناهای تاریخی بوده است.
ایزدی بیان کرد: بخش خصوصی در پروژه کاروانسرای دو دهک دلیجان بیش از ۴ میلیارد تومان و در ارگ میشیجان نزدیک به ۶ میلیارد تومان هزینه کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: در حوزه مرمت توجه به بعضی از نقاط آسیب پذیر مانند بازار اراک در اولویت است که در این راستا فاز نخست مرمت آغاز شد و امیدواریم پس از پایان یافتن موضوع کرونا با در نظر گرفتن مبلغی از سوی شورای شهر و شهرداری و همچنین مبلغی از سوی میراث فرهنگی و تعیین پیمانکار ادامه مرمت این اثر را در سال جاری شاهد باشیم.
وی بیان داشت: بر اساس توافق بهعمل آمده با شهرداری نراق مبلغ یکصد میلیون تومان برای خریداری اقلام مورد نیاز مرمت بناهای تاریخی این شهر فراهم شده و ۱۵۰ میلیون تومان دیگر نیز جذب شده تا بتوان از خطرات احتمالی تخریب و ریزش بعضی از سراهای کاروانسرای نراقی جلوگیری کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: با توجه به واگذاری قلعه بهادری روستای اسفندان به بخش خصوصی از نگاه حمایتی نسبت به این اثر تاریخی غافل نخواهیم بود تا با پای کار بودن بخش خصوصی این قلعه همانند کاروانسرای دو دهک دلیجان به عنوان یک فضای اقامتی پذیرایی در اختیار مردم قرار گیرد.
ایزدی بیان کرد: با وجود شرایط اعتباری و بودجهای امسال برآورد اولیه این اداره کل در حوزه مرمت، اعتباری به مبلغ ۸.۵ میلیارد تومان است تا بتوان بخشی از بناهای تاریخی در معرض خطر را نجات داد.