دکتر «پریا بهرامی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حدود ۴۰۰ مورد از این تماسها در روز منجر به ماموریت میشود و بقیه تماسها برای بهرهمندی از خدمات مشاوره است.
وی از مردم درخواست کرد: سوالات درباره کرونا ویروس را از مشاوران خط ۳۸۳۹ و ۱۹۰ بپرسند و خط ۱۱۵ را برای کمک به موارد فوریتی آزاد بگذارند.
رییس مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: شهروندان در صورت داشتن سرفه خشک، تنگی نفس و تب باید به اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند و سایر علایم سرماخوردگی است و نباید خطوط ۱۱۵ اشغال شود.
دکتر بهرامی گفت: ۶ پرستار در مرکز اورژانس ۱۱۵ با پنج خط تلفن بهطور میانگین ۹۰ ثانیه به سوالات مردم در خصوص ویروس کرونا پاسخ میهند.
وی افزود: مردم در صورت تماس با مرکز ۱۱۵ و داشتن علایم یاد شده و داشتن یک فرد کرونایی مثبت بهبود یافته در خانواده، موضوع را به مرکز اورژانس اطلاع دهند تا نسبت به انتقال فرد دیگر خانواده اقدام شود.
۱۵ پایگاه امداد اورژانس ۱۱۵ در استان مرکزی دایر است.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.